Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 10 december 2011

Konditorns barnbarn

Idag har vi bakat igen!! Pepparkaksdegen är äntligen slut!! Halleluja!!! :P
Men innan jag visar bakbilder ska jag först visa en bild på min frukostdrink:
I min smoothie/shake här ovan har jag hälften av mandlarna jag lade i blöt, hallon, vatten, sukrin och lite ärtprotein. Det vart ganska gott, men kan bli bättre så jag lägger inte ut nåt recept än så länge! :D Mättande var den i alla fall!
Sen bakade vi lussebullar! Eller rättare sagt: Jag gjorde degen och konditorns barnbarn bakade ut bullarna!! Team work!! :D (Konditorn förresten är min pappa! Han var ju både konditor, bagare och kock!)
När bullarna var på jäsning började Martin kavla ut pepparkakasdegen och sen bakade vi ända till degen tog slut!!! Puh!!!! :P
Dagens pepparkaksskörd!! Lite drygt 1/3-del av all pepparkaksdeg. (De andra 2/3-delarna bakade vi ju förra helgen). Och så här med facit i hand kan jag stolt berätta att inte en enda pepparkaka fick slängas på grund av att den blev för bränd!!
Och här ovan 32 små söta lussekatter! :D De flesta åkte in i frysen i väntan på en anledning att ta fram och äta upp dem!! :D Men bröderna Bus fick naturligtvis smaka några som "belöning"!! :D

Jaha, och hur har det gått med mungbönsgroddarna då??
Jo, då! De hade svällt ordentligt över natten och jag sköljde dem och ställde dem upp-och-ner i ett durkslag där de ska stå tills de är klara att ätas! Naturligtvis behöver man skölja dem 2-3 ggr/dag, men det är ju minimalt med jobb för att få såna nyttigheter!! :D
Sen har jag faktiskt bakat LCHF-lussebullar till mig själv!! Men bild och recept på dem lägger jag ut på min matblogg om en stund!

Ha dä!!
Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Upp och ner i ett durkslag, vilken bra idé!

Anneli Sjögren sa...

Eller hur!?! Jag har inget sånt där nät som man brukar ha, men detta går ju jättebra det med!! :D