Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 9 december 2011

Mitt nya liv...

Ha ha..! Ja det är väl att ta i kanske, men som jag skrev igår så ska jag i alla fall försöka få i mig mer grönsaker, främst i form av Raw food/Levande föda.
Så idag åkte jag in till stan för att handla bl a mungbönor.
Mungbönor är jättebra att grodda, och mungbönsgroddar är faktiskt rätt gott, väldigt krispigt och för att inte tala om nyttigt!! När man groddar så aktiverar man näringen så att den blir mer lättupptaglig och näringsvärdet ökar flera gånger om!!
Det enda som bekymrar mig är kolhydratinnehållet...! Torra mungbönor innehåller 62,6 g kolhydrater per 100 g, men de sväller till mer än dubbla vikten, men det blir fortfarande rätt mycket kolhydrater...!! "Riktiga" LCHF-are sätter gränsen på 5 g per 100, men det är lite svårt när man som jag är vegetarian...!! Och vad gäller groddar så tänker jag bortse från det - åtminstone i en period! Jag vill våga nånting nytt nu!!
Här ovan ser ni de mungbönor jag har lagt i blöt nu. Det är ca 1 dl, men när jag tog kortet så hade de redan legat några timmar i blöt.
I den här burken, i det här vattnet, ska de få ligga hela natten och imorgon ska jag skölja dem och ställa burken upp-och-ner i ett durkslag för att rinna av. Sen ska de sköljas morgon och kväll tills de är klara. Jag kommer inte ihåg hur många dagar det brukar ta, men det märker vi!! :D
Jag har även lagt mandel i blöt, men de ska bara ligga över natten. Imorgon ska jag mixa mig en smoothie där mandlarna ska ingå!
Det blir spännande det här!! :D

Men nu ska jag kolla på Idol!! Jag undrar vem som vinner...!! Jag hoppas Amanda faktiskt!! Fast Robin är också jätteduktig!! Asch! Egentligen bryr jag mig inte så mycket!! :P

Anneli.

Ha ha! Innan jag hann publicera detta inlägg så avslöjades vem som vann!
GRATTIS Amanda!! :D

2 kommentarer:

Helene sa...

Schrattis min vän! Du är snabbt uppe ur startgroparna med ditt nya liv :) Det brukar ta ca tre dagar tills mungbönsgroddarna har groddat till sig...fast jag brukar tjuvstarta... Tror på det här med lätta kolhydrater...d v s lättsmälta och lättupptagliga med mycket näring, enzymer och syre för cellerna...då blir cellerna och hela kroppen gladare...knoppen med kanske! Toppen i alla fall! Kram kram

Anneli Sjögren sa...

Hej Helene!!
Kul att du tittar in!! :D
Det är inte hur snabbt jag är uppe ur startgroparna, utan hur lång sträckan är och hur fort det går!! Och om jag pallar hela vägen!! :P
Ja, vi får se om det där med lättsmälta och lättupptagliga kolhydrater funkar på mig, d v s att det inte påverkar vikten i fel riktning...!
Men det är ju värt att testa i alla fall!!
Tack för din pepp och ditt stöd!!
Kram!!