Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 8 december 2011

Vitalkost kanske?

Men jösses vilken slö dag jag har haft idag!! Inte ett vettigt handtag har blivit gjort!!
Men med tanke på hur överjävligt trött jag är så kanske det inte är så konstigt...!!

Jag pratade med min tvillingsyrra på telefonen och försökte få henne att förstå hur trött jag är - vilket inte var det lättaste!! Jag menar; hur mäter man det???
Till slut kom jag på ett sätt att förklara.
Så här:
På en skala; om det piggaste det går att vara är 10, och 1 är det absolut tröttaste man kan vara och 0 (noll) betyder att man är död, ja då ligger jag på 2,5. Konstant! Är jag riktigt pigg någon dag kanske jag kommer upp till en 4-5:a..! Men tyvärr är det sällsynt...!

Syrran tror att det delvis beror på maten...! Hon är orolig för min LCHF-inspirerade kost och tror att den inte är bra för mig.

Hmmm...!! Ja, något behöver jag göra för att må bättre, den saken är då helt klar!! Men vad??
Ut och röra på mig - visst. Problemet är bara att jag har sånt jävulusiskt motstånd till det - jag får så ont i fötter och knän, plus att hjärtat går igång på ett otäckt sätt redan efter bara en pytteliten bit! Det är kanske inte där jag ska börja...!?!
Maten då?? Vad skulle jag kunna ändra på där??
En sak är klar: Jag vill INTE återgå till kolhydratrik kost!!
MEN: Jag tror att jag ska blanda in lite mer "Levande föda" typ groddar och smoothies, och över huvud taget mer grönsaker. Jag har tänkt på det en tid, men bara tyckt att det blir för mycket kolhydrater, men nu har jag börjat undra om jag inte fokuserar på fel saker...!
Kolhydrater i form av bröd, potatis, ris, pasta, socker och frukt kommer jag fortfarande hålla mig borta ifrån, men just det här med att grodda tror jag är bra! Det blir ju lättupptaglig, näringstät och vital mat! Det kanske är det som fattas för att jag ska få mer energi och orka ta hand om mig själv bättre!?!
Värt att prova i alla fall!

Vad tror ni?? Nån som har några tips??
Tips emottages tacksamt!!

Anneli.

4 kommentarer:

tantista sa...

Bra att du testar en annan väg nu! :-D Motionsmässigt, hur är det med simning, vad säger hjärtat om det? Du älskar ju att simma :-D

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista!!
Kan väl inte riktigt påstå att jag provar en annan väg... jag ser det mer som ett tillägg av raw food - inspirerat av Helene faktiskt!! :D
Vital mat borde ju rimligtvis ge vitalitet åt kroppen...!!

Ja, simma älskar jag verkligen!! Men jag älskar inte kloret i vattnet på badhusen...!! Min hud är inte så glad åt effekten kloret har på den...! Det går bra så där ibland, men som träningsform behöver man ju simma minst 2 - 3 gånger i veckan....!!
Sen fullkomligt avskyr jag det nya badhuset i Avesta, men det ska vi inte gå in på här och nu..!! :P

Anneli sa...

Hej Anneli, ja frågan om energi är spännande. Överskott av energi, minska kraven på dg själv, kolla vilka inlärda "arbetsmodeller" du har och hur väl överens de stämmer med ditt hjärta, inte fysiska hjärta utan när du känner en goe känsla som absolut inte kan förklaras eller kopplas till något förståndsmässig, rejält, eller när någon kan förväntas tillåta sig känna glädje (läs presterat något värt att känna glädje över, då också med hänsyn till vad samhället och kollektivet har skapat för normer och värden.

Energi - i min värld - upplever jag energin flöda när jag lyssnar till mitt hjärta - värme frigörs, glädje och lycka. Ett tänkt ljus kan fascinera mig och allt känns bara så gott och energirikt. Däremot strider det mot allt jag har lärt mig, hur jag bör eller ska vara, vad jag ska göra för att vara en bra och ansvarig människa/samhällsmedborgare.

Spontant har jag alltid sett "fett" som mycket energigivande. Grädde, smör och ohomogeniserad mjölk står alltid på vår inköps lista. På senare år har jag förstått att också någon vetenskaplig gren inom diabetesvården har svängt om, från att fett skulle uteslutas i så stor utsträckning till att fett nu ger möjligheten till långsamt upplösande och kontinuerligt tillflöde av energi till kroppen. :) :) :) Så nu vankas det goda tider för mig - en skinka med en härlig fettrand står på min önskelista medan Janne våndas när han ser mig njuta :) :) Önskar dig allt gott och att du får må bra. Anneli

Anneli Sjögren sa...

Hej min kära namne!! :D
Kul att du lämnade ett avtryck på min blogg! :D
Energi...! Alltså... egentligen ÄR vi ju energi!! Men det är inte alltid man liksom har tillgång till den..!
Att glädjas - åt stort som smått - är nog bästa sättet att få tillgång till sin energi!
Jante och Luther spolar vi!! :D

Fett ÄR energigivande!! Men det behövs andra näringsämnen också! Speciellt råkost tror jag är ett bra komplement till det lite tyngre fettet!
Ja, en fettrik diet med färre kolhydrater är perfekt diabetesmat - sånt som man rekommenderade diabetespatienter innan det fanns insulin och som nu är på återmarch in i sjukvården!! Det är på tiden!!

Skinka är ju inte riktigt min grej då...! Men varför våndas Janne när han ser dig njuta?? Är han avundsjuk månne??? :P
Allt gott till dig också Anneli!!