Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 12 december 2011

Idag är första dagen...

...av mitt nya sunda(re) leverne!! :P
Jösses va det lät!!! Jag riktigt känner kravens ok tynga mina axlar...!!
Nä, så får det inte vara, för då tappar jag sugen på en gång!!
MEN, having said that, så är det trots allt så att jag har gjort ett val för mig själv och det är att äta mer grönsaker och då i första hand råa sådana!! Jag tror nämligen att jag behöver mer vitalkost - d v s ensymer, vitaminer och mineraler i sin naturliga form!
Det skrev jag om i det HÄR inlägget den 9/12.
Bilderna här ovan och här under visar mina mungbönsgoddar idag: dag 3. Snacka om att de växt!! Från 1 dl mungbönor till ca 6 dl färdiga groddar! Wow! Här talar vi växtkraft på hög nivå!!
Till lunch idag åt jag dessa 4 ostrullar med svampmjukost och mungbönsgroddar. Riktigt gott och fräscht faktiskt!
De kvarvarande groddarna står än så länge kvar i durkslaget med sin glasburk över sig till skydd mot uttorkning och så länge de står så, så kommer de också att växa.
Min plan är att låta dem stå till imorgon förmiddag och då ska jag skölja dem en sista gång innan jag lägger in dem i kylskåpet. Får de växa för länge så blir de beska och det gillar jag inte alls!!

Jag hoppas verkligen att jag kommer att bli piggare av att äta mer Raw Food och att det i sin tur för med sig att jag börjar gå ner i vikt, för nu går här bara åt fel håll med vikten!! :´(
När jag ställde mig på vågen imorse avslöjades den sorgliga sanningen att jag gått upp ytterligare 6 hg!
Men va f-n..! HUR DÅ?? Går man upp i vikt bara av att baka pepparkakor och lussebullar, och att göra Julgodis?? Jag trodde att man var tvungen att äta av det också för att få den effekten...!!! Morr, suck och blä!!

Men nu struntar vi i det och blickar framåt istället!! :D
Och apropå min nya sundare mathållning så kan jag också passa på att säga att jag till frukost i nu 3 dagar mixat mig en smaskig smoothie med följande ingredienser:

½ dl mandel, blötlagt i nästan ett dygn
2 dl bär (hallon och körsbär)
2 dl vatten
1 msk kokosolja
1 mått proteinpulver (från Holistic)

Mandeln och de upptinade bären har jag mixat och gradvis haft i vattnet under tiden mixern går. Sen har jag tillsatt kokosfett och proteinpulver och mixat allting slätt.
KLART!! :D

Produkter från Holistic kan du beställa bl a HÄRIFRÅN.

Anneli.

4 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Mumsigt med att plantera egna groddar, det är ju så lätt och gott. Lycka till med din nya/förändrade kost. Jag ska ta tag i det efter nyår hade jag tänkt. Har blivit lite onyttigheter senaste tiden.

Google analytics är jättekul, klicka runt lite så lär du nog dig snabbt.

Och ang håret, ja det blir tovigt pga ricinoljan. Läs resten på min blogg :) KRAM

Anneli Sjögren sa...

Tack Lesly!!
Ja, jag har just klickat runt lite på Google Analytics, men jag tycker inte riktigt om den nya versionen... krångligare tycker jag!! Men jag får ge det lite tid - man brukar ju vänja sig...!! :D

Jo, jag surfade runt och läste ifatt på din blogg!! Det är ju typiskt att nåt som får håret att växa och bli tjockare även gör det tovigare!! Blä...!! :P
Kram!!

Maria sa...

Heej! Hoppas det går bra med maten. Jag har ett tips till dig, om du inte redan gjort det, att söka på youtube på Abraham Hicks och weight loss. Det handlar ju enligt de bara vilken vibration man håller. Det finns en hel del bra klipp du säkert skulle få hjälp av. Men annars tror jag på vitalkosten och raw food. Jag rasade i vikt av det, men sen när jag började äta normalt igen så tror jag min kropp sög åt sig varenda kalori för att jag hade gett den så lite så länge. Så nu väger jag mer än innan allt började, men det gör inget, jag mår ju så bra :D :D :D

I eat what I love and I love what I eat! And food loves me :)

Puss o kram

Anneli Sjögren sa...

Men shitt påmfritt Maria!! Vilket bra tips!!! Varför har jag inte tänkt på det själv...?? :P
Det ska jag verkligen göra!!
TACK!!!
Hörrödudu, förresten!!! Det är bara dina muskler som väger, för du är ju hur smal som helst!!! :D
Kram på dig fining!!