Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 28 februari 2011

Sitter här...

...mitt i natten... igen...! Och jag som ska upp tidigt för att äntligen ha ett möte med en av "kommungubbarna" som kanske kan hjälpa till med våra planer på Socialt företagarkursen!! Det ska bli riktigt spännande att se vad detta möte kan ge!

Tyvärr så mår jag inget vidare...! Hjärtat "fladdrar" och signalerar att det inte mår bra...! Funderar på att ta en hel tablett av min hjärtmedicin igen för att se om det gör nån skillnad...! Det kanske inte var ett så bra råd att börja ta en halv tablett bara...!
Längtar - och bävar - till på torsdag när jag ska upp till cardiologen...! Jag är mycket spänd på vad de kommer att hitta (eller inte hitta) och säga (eller inte säga), men är orolig för undersökningen som - om min läkare här i Avesta har rätt, ska vara riktigt jobbig att genomgå...! Men vi måste ju gå till botten med det här så att jag kan få rätt behandling och bli FRISK!!!
Ja, jag har ju inga direkta förhoppningar om att det läkarna kommer att behandla mig med kommer att göra mig frisk - möjligtvis symptomfri! Men jag ska ju prova de där natur- och homeopatmedlen jag blivit rekommenderad och det hoppas jag mera på än den traditionella sjukvården!

Men nu ropar John Blund på mig igen!! (Vilket tålamod han har den killen, som får vänta på mig var enda kväll nästan...!! ;-)

Anneli.

lördag 26 februari 2011

Nya planer

Igår orkade jag inte skriva nåt inlägg. Jag har varit väldigt trött och hjärtat har inte varit sitt allra bästa...! I två dagar har jag bara tagit en halv tablett av min medicin och kan inte påstå att jag märkt just nån skillnad - hjärtat mådde inte så bra innan heller, så jag fortsätter väl med en halv tablett.
På torsdag ska jag upp till Cardiologen i Falun. Vi får väl se vad det ger...!

Kommer ni ihåg att jag skrev nån gång före jul att jag ringt till en "klok gubbe"?? Här är en länk till det inlägget:
http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2010/12/hopplos.html
Där skrev jag ju att han rekommenderat några homeopatiska medel till mig, och nu ÄNTLIGEN har jag via en vän fått tag på dem! Men jag ska vänta med att börja ta dem till efter jag varit hos cardiologen! Och självklart kommer jag skriva hur det går här på bloggen!

Vad är det för nya planer jag har då??
Jo: när jag var på seansen i torsdags så pratade jag med Mediumet Pat om att hon kunde komma hit till Avesta och ha både seans och privatsittningar och en helgkurs i min lokal och det ville hon gärna! Hon ska eventuellt tillbaka till Sverige i augusti, och då skulle hon kunna komma hit!! :D Hoppas, hoppas!!

Fortsättning följer!! Som vanligt!! :D

Anneli.

torsdag 24 februari 2011

Seans ikväll!! :D

Idag får vi verkligen hoppas att min bil startar, för om några timmar ska jag åka till Sala med några kompisar!! Vi ska på en seans med ett Engelskt Medium som heter Pat Campbell och som jag faktiskt har gått en Mediumkurs för (eller 2... minns inte riktigt...) + varit på ett flertal seanser med! :D Det ska bli jättekul att träffa henne igen!! :D

Hjärtuppdatering:
Igår gjorde jag ett försök att få tag på min hjärtläkare, men hade missat telefontiden med några timmar så jag ringde imorse igen. Det visade sig att han inte kommer tillbaka förrän v 10, men sköterskan jag pratade med sa att en annan läkare ska ringa upp mig istället, men kunde inte säga när.
Typiskt...! Min vanliga läkare har jag liiite förtroende för, men han som ska ringa upp vete fåglar vad jag tycker om...! Jens - som är "min" hjärtläkare vet och förstår/accepterar min motvilja till mediciner och är väldigt tålmodig med mig. Mark - han som ska ringa upp har jag bara träffat en gång och han verkar väl rar och så, men han känner inte mig och vet ingenting om mitt misstroende mot läkare och stora motstånd till traditionell medicin...! Hm... hur ska det här gå...?? Jag som med största sannolikhet behöver en annan medicin än den jag äter nu och vill ju ha den utbytt mot en "snäll", beprövad medicin istället för att (som jag befarar) bli försökskaninn för nått nytt "fantastiskt" preparat...! *Suck*
Nä, nu ska jag inte sitta här och måla faan på väggen... det blir nog bra till slut! Och eftersom jag benhårt tror på att allt har en mening, så måste ju även detta ha en mening - eller hur!?!

Nä, nu ska jag äta nåt och hoppa in i duschen för att göra mig iordning till kvällens seans som jag ser fram emot med spänd förväntan!! :D

Anneli.

Nyaste nytt:
Innan jag hann publicera det här inlägget så ringde Mark the Doctor!!
Han berättade att den medicin jag fått är den bästa med minst biverkningar, men föreslog att jag skulle halvera dosen till jag kommer till Cardiologen i Falun den 3/3 så att tabletterna räcker till dess (de håller på att ta slut och jag vill helst slippa köpa ut nya om jag ändå kanske byter medicin). Om det funkar för hjärtat då förstås!! Minskar dosen gör jag gärna!!! :D Hoppas, hoppas det funkar!
Vidare påstod han att hjärtsvikten var borta tack vare medicinen och att de återstående hjärtklappningarna berodde på nåt annat. Vad kommer de att utreda i Falun.
Jaha...! Jag får väl ge mig till tåls till jag kommer dit, då!! *Dubbel-suck*

Nu: mot duschen!! :D

onsdag 23 februari 2011

Såå kallt att...

... bilen vägrade att starta imorse!! Ringde runt till de andra kursdeltagarna och det visade sig att fler än jag hade problem med att komma idag, så vi ställde in kursen. Men när jag ändå var uppe och vaken så bestämde jag mig för att skriva ner förslag till stagar själv, vilket jag också gjorde! :D Kände mig riktigt nöjd och duktig när jag var klar och hade mailat dem till vår kursledare Bengt! :D Det tog faktiskt ett par timmars fokuserat arbete!!
Efter det har jag suttit vid datorn HELA dagen!! Jag har kollat mail, läst några bloggar och suttit på facebook - så nu går ögonen snart i kors!!
Tur att mina underbara pojkar lagade middag idag så jag bara behövde sätta mig vid dukat bord! De hade gjort Tex Mex och det var såå gott!! Duktiga grabbar jag har - de är bara 11 och 16 år!!
Men nu ska jag ta och runda av min kväll!! Ha en riktigt god natt allihop!!

Anneli.

tisdag 22 februari 2011

Stadgar

Imorgon är det Socialt företagarkurs igen och då ska vi försöka skriva klart stadgarna!
Nuför tiden kan vår kursledare bara vara med varannan gång och imorgon kommer han inte. Men jag ska vara kursledare när inte Bengt som han heter är där!! Det fick jag veta igår när vi hade en extrainsatt kursdag! Jag blev faktiskt inte ens tillfrågad - bara ställd inför faktum!! :D Men jag har inget emot det, jag tar det som en komplimang!! Och i ärlighetens namn så är jag den som har mest erfarenhet av föreningar och styrelsearbete - jag höll på mycket inom Frisksportarna och Hälsofrämjandet när jag var ung och vacker (nu är jag bara vacker... ;-)!

Så nu är det dags att krypa till kojs och få lite skönhetssömn så jag är alert imorgon bitti!! :D (Som den uppmärksamme kanske tänkte på så skrev jag inte "pigg och alert", för pigg är jag aldrig...! Men man kan åtminstone göra sitt bästa! :D )

Ha en härligt underbar dag imorgon allihopa!!

Anneli.

måndag 21 februari 2011

Nu blir jag snart aarrrgg!!

Jag är känd för mycket, men inte för att vara arg! Jag är nästan aldrig arg, det sitter väldigt långt inne för mig! Jag tycker att det ofta är slöseri på energi! Men nu känns det som att jag faktiskt börjar bli lite förbannad!!
Det började med att jag vägde och mätte mig och konstaterade att jag gått upp i vikt igen!! 1,3 kg och +1 cm runt midjan!! Morr!! När jag kom ner i köket berättade jag det för Janne och vi pratade om huruvida det beror på medicinen eller inte. Jag plockade fram bipacksedeln för att visa Janne att det stod i den att "viktnedgång kan försvåras" och då såg han nåt som jag inte sett (av nån underlig anledning...). Det stod (skrivet fritt ur minnet): "Innan du tar medicinen, läs detta. Medicinen ska inte tas om du:
1. Är allergisk mot någon av ingredienserna.
2. Har svår astma.
3. Har hjärtsvikt.

Men vad ända in i glödheta...!! (Och det är här jag börjar bli förbannad!) Jag har ju fått medicinen MOT hjärtsvikt!!! Va!?!
HUR kan det komma sig att jag - som har lågt blodtryck - får en blodtryckssänkande medicin (s k Betablockerare) för min hjärtsvikt som man inte ska ta när man har hjärtsvikt???
What's wrong with this picture???

Jag ska till en hjärtspecialist uppe i Falun i början av mars, men jag vet inte om jag ska vänta till dess eller om jag ska ringa min vanliga hjärtläkare här i Avesta, för så här kan jag ju inte ha det!!!
Fortsättning följer så fort jag vet nåt mer!

Anneli.

söndag 20 februari 2011

Mera planer...

Nu sitter vi ett gäng i lokalen och och meningen är att vi ska fortsätta planera kursverksamheten, men just nu sitter vi bara och flamsar!! Men det är viktigt att man skrattar och har roligt också, eller hur!?!

Alldeles straxt ska jag PSYCH-K-balanseras och PSYCH-K-balansera men min PSYCH-K-kompis! :D Life is good!! :D

Anneli.

fredag 18 februari 2011

Planer

Denna dag som nu snart är till ända har varit riktigt seg!
Jag sov som en stock hela natten - i 8 timmar, men har trots det varit supertrött hela dagen. Inte förrän sen eftermiddag kom jag igång med nåt vettigt, d v s åkte in till stan och handlade och var i lokalen med en kompis för att planera några kurser vi ska ha där! (Info kommer senare!)
Nyss hemkommen kan jag inte tänka på nåt annat än att gå och lägga mig, så jag ska väl ta och göra det!!

Natti natti!!

Anneli.

Klokord mitt i natten

"Love yourself as much as you can and all of life will mirror this love back to you."
Louise L. Hay

Den enda människan som du kommer att spendera hela ditt liv med är du själv! Är det då inte lika bra att du älskar dig!?! Det kommer att underlätta din tillvaro om/när du gör!!
Och handen på hjärtat, vill inte du också ha ett lite lättare liv!?!

Anneli.

onsdag 16 februari 2011

Bebisar!!! :D

Idag har äntligen Teylas ungar kommit till världen!! :D Tjohoo!!
Och Teyla hade vänligheten att vänta till jag kom hem från kursen i Socialt företagande så att jag fick vara med när de kom!
Så vitt jag vet så blev det 5 bebisar. Jag har inte varit hemma på hela kvällen och nu när jag kom hem så ville jag inte gå upp och kolla om det kommit nån eftersläntrare eftersom de är i yngste sonens rum och han sover. Dessutom har jag varit med om att en kattmamma väntade nästan ett helt dygn innan hon födde sista ungen, så inte förrän imorgon nån gång på dan kan man vara säker på att det "bara" blev 5 stycken.

Här nedan kommer ett kort på Teyla och den första bebben.
Och här nedan ett kort taget ett par timmar senare när alla 5 kommit ut! Det blev 4 mörkspräckliga och en röd och Janne tror att alla är hanar. Det kan vara svårt att se när de är så små. Mamma Teyla hette faktiskt Rodney sina första levnadsveckor, för hennes uppfödare trodde hon var en hane!! Men det har hon ju bevisat att hon inte är!! ;-)
På sista kortet här nedan kollar pappa Totoro att familjen mår bra! De var så gulliga Teyla och Totoro för de verkade faktiskt prata med varandra med små kuttrande ljud!!! Såå sött!!!
Vill ni följa hur det går för kattungarna och vad de får för namn o s v rekommenderar jag er att lägga adressen http://kornsvede.se till favoriter för det är där man får veta sånt och mer därtill!!
Anneli.


tisdag 15 februari 2011

Morgonstund har...

...INTE guld i mund!! Det märkte jag nog när jag vaknade imorse!!
För en gångs skull vaknade jag av mig själv - näst intill okristligt tidigt: kl 8.15!! Trots att jag inte var i säng förrän efter kl 2 nångång...!! Det kan bero på att sovrummet i lokalen inte har nån rullgardin som jag är van vid, utan "bara" persienner och det blir inte lika mörkt av dem jämfört med rullgardinen jag har hemma.
Jag hade säkert kunna somna om ifall jag hade velat, men tyckte det var lika bra att gå upp eftersom jag imorgon bitti måste gå upp ännu tidigare för att hinna in till stan till kl 9.00 då kursen i Socialt företagande börjar! Så nu är jag ganska så sugen på att gå och lägga mig!!
Fast jag är ovanligt pigg för att vara så trött, faktiskt!! Och tur är väl det, för om en liten stund kommer en kompis som ska sova över här och jag har gjort en tomatsallad med rödlök och mozzarella till kvällsmat till oss!!

Nu hör jag en bil!! Det är säkert hon!! Bäst att kila ut i köket och duka!! :D

Anneli.

Mitt-i-natten-snabbis!

Men HALLÅ!!! Vad tror ni att jag ska skriva om??? ;-) *Fniss*

Så här är det: Jag sitter i lokalen. Klockan har just passerat 1.00 på natten och jag ska sova kvar här.
Ensam!
Jag är trött och ska straxt hoppa i säng. Ville bara skriva ner dagens... eller gårdagens rättare sagt vikt- och mätuppdatering. Ingen upplyftande läsning, men det kunde vara värre...!
OK! Här kommer det: Vikten: upp 3 hg. Midjemåttet: Ingen mätbar förändring. *Stor suck*

Varför ska jag sova i lokalen undrar ni kanske. Jo, för att jag har haft några kompisar över på lite fika med nybakta kladdkakor med vispgrädde. Vi har lekt med Tarotkort och planerat aktiviteter som vi vill ha här i lokalen. Och så blev klockan mycket och jag ville diska upp efter oss innan jag tänkte åka hem, men mitt i disken beslutade jag mig för att stanna kvar inatt! :D
På den vägen är det!!

Hoppas ni har haft en trevlig alla hjärtans dag!!
Natti natti!!

Anneli.

söndag 13 februari 2011

K som i Klinta och Kanel

Idag har det varit en lugn, slö söndag - som gjord för att mysa med familjen och levande ljus! Det här ljuset är ett av dem jag vann i tävlingen som fina Vera på bloggen Ekomuffin hade för ett tag sen! Tänk vilken stämningshöjare det är att tända levande ljus och så mycket bättre också när ljuset är ekologisk och doftar ljuvligt!! :D
Ljuset är från Klinta! Klicka HÄR så kommer du dit!!

Nu ska jag hänga tvätt innan jag kryper till kojs!! :D

Anneli.

lördag 12 februari 2011

Är det här en bakblogg nu helt plötsligt?

Näe då!! Men nu när jag äntligen kommit igång med att baka lite så passar jag på att skriva om det och lägga ut lite bilder. Ett och annat recept blir det också!
Inspirerad av att det snart är Alla hjärtans dag bakade jag idag i mina hjärtformar från Tupper Ware. Jag älskar TupperWare och har hela skåp fulla av burkar och bunkar!! :D

Här under syns matbrödet från idag, bakat på samma recept som det jag gjorde i stekpannan härom dagen. Men idag gjorde jag dubbelt recept och gräddade brödet i ugnen istället.
Sen gjorde jag LCHF-kladdkakor - också i TupperWarehjärtformar. Receptet jag gick efter är egentligen anpassat efter en vanlig springform (med löstagbar kant) ca 21 cm, men det funkar lika bra att använda hjärtformarna!! :D
Enligt receptet skulle de vara inne i ugnen på 175 grader i 20 - 25 minuter, men mina var inne i 18 minuter och de blev perfekt!! Mums!!
Här nedan en bild på mitt dagsverke! :D Sen kommer receptet på kladdkakorna!
Anneli's LCHF-kladdkaka, 1 stor eller ca 12 portions.
150 g mörk choklad 70 % eller mer
150 g mandel
50 g valnötskärnor
3 ägg
1 (knapp) dl sukrin
½ dl starkt kaffe eller
½ dl vatten + 1 tsk kaffepulver
1 dl grädde
½ dl smält smör eller kokosfett
Smörj och bröa en form ca 21 cm (TupperWareformar ska inte bröas).
Bryt chokladen i bitar och lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet.
Häll i formen/formarna och grädda i 175 grader i ca 20-25 min för en stor form och ca 18 min för små.
Ät och njut!! Gärna med en klick vispad grädde!! :D
Det här receptet har jag faktiskt hittat på själv, så uppge gärna källan om ni sprider receptet vidare!

Anneli.

fredag 11 februari 2011

I väntans tider...

I det Sjögrenska huset går vi i väntans tider!! Som tur är så är det inte jag som ska föda (det räcker bra med de 5 barn jag redan har!!), utan det är en av våra katthonor; Teyla Emmagan!
Kolla in hennes runda fina mage!! Undrar just hur många bebisar det finns där inne!!
Och vad ÄR det med katter och lådor?? :D
Den stolta fadern heter Totoro och är också en av våra egna katter. Gosigare katt får man leta efter!! Han är inte bara kelig - han är vacker också!!
Här under ses mannen min med Totoro i famnen och Teyla framför sig på fönsterbrädan.
Korten är rykande färska - jag tog dem för bara några minuter sen!!
Gå gärna in på Jannes katthemsida om ni vill se fler foton och läsa om katterna och oss!
Klicka HÄR så kommer ni direkt till hemsidan.
Anneli.

torsdag 10 februari 2011

LCHF-bröd

Idag fick jag sån lust att baka matbröd! Det blir inte så ofta nu sen jag började äta min vegetariska variant av LCHF (Low Carb High Fat). Matbloggaren Birgitta Höglund som har bloggen "Birgitta Höglund's Mat" hade för ett tag sen ett recept på LCHF-bröd bakat i stekpanna som jag redan provat en gång. Och nu var det dags igen!
Jag hade inte riktigt exakt alla de ingredienser som hon hade men jag gjorde min variant av det jag hade i kylen!! (Snön har vräkt ner här i Avesta idag, så att ge sig ut och handla kändes inte som ett alternativ!!)
Jag gjorde ett större bröd istället för flera småbröd. Hur enkelt som helst och nästan inget jobb alls!! Så här blev det:
Till en liten stekpanna hade jag:
1½ dl riven ost (Vit getost denna gång)
1 dl finhackad mandel
1 dl Sesamfrö
2 msk linfrö
½ tsk fiberhusk
3 msk vispgrädde
1 ägg
½ tsk salt
Smör att steka i.

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner osten, grädden och ägget. Låt svälla en stund. Smält smör i en liten stekpanna och häll i degen och platta till. Stek på något under medelvärme ca 5 minuter. Vänd och stek på andra sidan. KLART!! :D

Det här brödet blir jättegott och ett väldigt bra alternativ till vanligt bröd! Det är ju dessutom helt glutenfritt och är hur enkelt som helst att även göra lactosfritt: använd ost utan lactos, t ex vit getost eller Finsk Emmentaler och byt ut grädden mot t ex havre- eller sojagrädde. Stek i Ekologiskt kokosfett istället för smör!

För att se Birgittas recept, klicka HÄR!

Anneli.

onsdag 9 februari 2011

Ännu en härlig dag!

Den 9 februari går mot sitt slut. Det har varit en härligt solig dag här i Avesta! :D

Jag vet inte riktigt vad det är, men det är tredje dagen idag som jag har gått omkring med ett förnöjsamt leende på läpparna...!
Att jag gjorde det dagen före och på min födelsedag kan jag förstå, men idag har ju livet återgått till det "normala". Ändå har jag nån slags lyckokänsla inombords! Det är härligt!!
Två dygn nu har hjärtat hållt sig lugnt - även på natten, vilket är ovanlig! Det kanske är en bidragande orsak?

Apropå natt - jag sov ju över i lokalen natten till idag. :D Satte mobilen på ringning kl 8.00, och kl 9.00 var jag på Socialt företagandekursen. När den var slut för idag åkte jag tillbaka till lokalen och lagade mig lite lunch, diskade och städade det som var kvar från festen igår och blev klar lagom till yngste sonen kom från skolan. Han tycker att det är så roligt att gå dit istället för att ta bussen hem! Speciellt idag då det fanns lite smaskens kvar från igår som han fick äta upp till mellanmål!! :D På väg hem sen så plockade vi upp storebror från sin skola och sen poppade vi järnet i bilen på vägen hem! Den HÄR är en av våra gemensamma favoriter som vi spelade i bilen idag! :D
Tänk, av mina fem barn så är fyra hårdrockare!! Det är bara Linnéa som INTE är det! Tja, man kan ju inte lyckas med alla...!! ;-) (Skoja bara...!!! ;-)

Nä, nu är det dags att krypa ner i sängen!! Jag är så trött så jag kommer kunna somna ovaggad!!

Anneli.

Oh vilken dag!! :D

Så är min födelsedag till ända och jag har blivit ett år äldre! Ett år visare får man hoppas också!!

Vilken helt fantastiskt underbar dag jag har haft!! Vädret har varit soligt och med gnistrande nysnö och temperaturen riktigt behaglig!! :D
Tog sovmorgon och åt min frukost när min man åt lunch...!! :D Men sen fick jag sätta fart!! Packade ihop grejer jag skulle ta hemifrån, och handlade resten på väg till lokalen. Messade kompisen Nettan när jag var framme och hon kom som ett skott för att hjälpa mig med alla bestyren! Hon är en riktig klippa den bruden!! :D
Jag hade tänkt att fota lite under kvällen, men tror ni att jag hann det?? NIX!! Men jag lägger ut två kort från igår och ett som jag tog idag på presenterna!!
Först ut är ett kort på Katta (till vänster) och Nettan och paketet från dem som visade sig innehålla den där ljuslyktan jag skrev om igår.
Här nedan ett kort på Kompisen Paulas dotter Tina hållandes paketet med den inramade teckningen som ska föreställa mig!!
Och sist ett kort på mina presenter! Förutom lyktan och teckningen så fick jag lite pengar och presentkort och filmen "Vad vet vi - egentligen"/"What the bleep do we (k)now" Den ser jag verkligen fram emot att se!! Jag har hör så mycket om den, men hittills inte sett den! Men det ska jag råda bot på nu! :D
Ja, inte NU precis, nu ska jag hoppa i säng och sova!! Imorgon är det kurs i Socialt företagande igen, så jag har faktiskt stannat i lokalen och ska sova här!! :D
Förresten så glömde jag ju bort att skriva om måndagens vikt- och mätresultat! Den deprimerande uppdateringen kommer här:
Upp 1,3 kg och + 1 cm runt midjan. :-( Jag FATTAR INTE hur i hela friden det är ens möjligt att gå upp så mycket på en vecka!! Speciellt när jag inte gjort nånting annorlunda mot annars...! Min viktkurva är ett mysterium!!
Ja, ja!! Jag tänker inte deppa för det - det mår jag alldeles för bra för!! :D
Nu ropar John Blund!! Natti natti alla nattugglor, och God morgon alla morgonpigga!! :D
Anneli.

tisdag 8 februari 2011

Födelsedag!

Klockan är så där en 8 minuter över midnatt vilket betyder att det är min födelsedag!! :D
Jag gillar att fylla år, och jag bryr mig inte det minsta om att jag blir äldre!! Ålder är bara en siffra!! Eller två...!! Eller kanske tre om man får leva riktigt länge!!
Jag har låååångt kvar till tresiffrigt!! Som tur är, för jag har så himla mycket som jag vill göra!!

Idag - eller rättare sagt igår - så smygstartade jag födelsedagsfirandet med att träffa tre kompisar i lokalen. Katta kan tyvärr inte komma ikväll när det "riktiga" kalajset är så därför blev det så!! Jag fick en jättefin lykta som ska få stå/hänga utanför dörren till lokalen när det är nåt evenemang på gång, och kompisen Paula hade ritat av en bild på mig och ramat in! Jag har tagit kort på det, men sitter inte vid min dator nu så foton från både det och det "riktiga" kalaset kommer senare - kanske redan ikväll eller imorgon!

Ja, det är väl bäst att jag ser till att få min skönhetssömn så jag ser lite presentabel ut när gästerna kommer!! ;-) Natti natti!! :D

Anneli.

söndag 6 februari 2011

Bakdag

Hallå i bloggosfären!
Idag har jag bakat LCHF-godkända små kladdkakor i hjärtform + LCHF-godkända marängtårtbottnar! :D
Anledningen är min stundande födelsedag!! :D

Hur får man då såna här godsaker LCHF-godkända?? Jo, kladdkakorna är bakade med mixade mandlar och valnötter istället för mjöl, och Sukrin och Stevia istället för socker. I marängen bytte jag bara ut vanligt socker mot Sukrin och Stevia och gjorde sen som vanlig!! Men jag tog lite minde sött än vad det stod i receptet, för jag har ju vant mig av med "slisk" och klarar inte längre av när nåt smakar för sött. Men det ska bli gott att få något smaskens själv den här gången!
Min förra födelsedag - som var min första sen jag gick över till LCHF - satt jag bara med mitt té medan de andra smaskade i sig av min hemmagjorda tårta, men i år får även jag en tårtbit!! Wohoo!! :D
På tisdag ska jag baka en vanlig kladdkaka till mina gäster, och så blir det en "vanlig" tårta också tänkte jag! Födelsedagen ska firas i lokalen!! Var annars?? :D

Nu väntar sängen! Imorgon ska jag handla allt till kalajset och också träffa kompisen Katta, så det är nog bäst jag får min skönhetssömn! :D

Anneli.

lördag 5 februari 2011

Lördagsmys

Under pågående Schlagerfestival får jag för mig att börja skriva på ett blogginlägg...! Kikar med ena ögat på TV:n lite då och då, och öronen är ju i alla fall helt fungerande!! ;-)

Igår var jag i lokalen nästan hela dagen! Först var det ju återträffen med Grön Rehab som jag berättade om i förra inlägget, och sen kom kompisen Nettan och hjälpte mig att städa. När vi var klara med det så fikade vi och lekte med mina nya UNDERBARA Tarotkort! :D

Idag har jag faktiskt mest slöat! Tog en rejäl sovmorgon och åkte sen och handlade med min kära make. Hade tänkt att baka, men telefonen ringde och jag "råkade" fastna i inte bara det samtalet utan några till...! Ja ja... jag får baka imorgon istället!! Huvudsaken att det blir färdigt till på tisdag, för då fyller jag år!! :D

Nu ska jag koka mig en stor kopp té och ta en bit Brieost till!! Nu blir det lördagsmys framför TV:n med mannen i mitt liv. Livet kunde vara betydligt sämre!! ;-)

Anneli.

torsdag 3 februari 2011

Återträff med Grön Rehab

Idag har maken och jag varit i lokalen och äntligen hängt upp de där krukväxterna som ska hänga i fönstren!! Och med det gjort kan man faktiskt säga att det är färdigt i lokalen - nu kan jag/vi slå upp portarna "på riktigt"!!

Redan imorgon förmiddag kommer lokalen få besök av ett gäng människor som jag gick tillsammans med på nåt som kallas Grön Rehab, och som Försäkringskassan skickade ut mig på inför att jag skulle bli utförsäkrad efter många års sjukskrivning. Det ska bli riktigt kul att få träffa alla igen!!
Alla och alla förresten...! Vet ju inte hur många som kommer, men förhoppningsvis kommer de flesta!!

På eftermiddan kommer kompisen Nettan och hjälper mig att städa lokalen och så ska vi göra några PSYCH-K-balanseringar!!
Life is good!! :D

Anneli.

onsdag 2 februari 2011

Jag tror det funkade!!

Idag har det faktiskt känts som vår - i alla fall här i Avesta!! Det hjälpte visst att lägga ut en bild på solgula vårblommor!! ;-) Tjohoo!!

Nåt som INTE är så "tjohoo" är att det blir så himla halt när solen smälter snön som sen fryser till glashal is!! Jag kommer osökt att tänka på ordvrängaren Robert Broberg...! "Varför gå i lera och sörja när man kan gå på isen och ha det glatt"! :D Ha, ha!!

Nu ska jag åka in till min älskade lokal och PSYCH-K-balansera och bli PSYCH-K-balanserad!! :D So; I'm out of here!!

Anneli.

tisdag 1 februari 2011

JAG VILL HA VÅR!!!

Nu är jag sjuuukt trött på vintern!! Jag vill ha vår!!! Jag försöker blidka vädergudarna med en vårbild!!


Jag sov ju i lokalen inatt, och det gick hur bra som helst!! Självklart kändes det ovant - annan säng, annat ljus som sipprade in genom persiennerna och ovana ljud mot hemma, men annars var det hur bra som helst!! Det lär nog bli fler gånger!! Det är ju hur bekvämt som helst att ha nånstans att övernatta i stan!! :D

Anneli.