Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 16 december 2010

Hopplös...

Det är lika bra att jag erkänner det: Jag är hopplös!! I alla fall när det kommer till att nattsudda!!
Att det ska vara såå svårt att gå och lägga sig i tid!!! Jag fattar inte!!
Det är faktiskt sant: jag förstår mig inte på mig själv!! Jag önskar att jag hade bättre karaktär (eller vad det nu beror på) så att jag kom i säng i tid! Men Nej!! *Suck*

Tänkte att jag skulle berätta om en spännande grej...!
Som de flesta av er vet så har jag struma och hjärtsvikt bland en hoper andra diagnoser...! Den sortens struma som jag har finns ingen medicin för, och hjärtmedicinen jag tvingats att äta har inte tillräcklig effekt. Många av mina nära och kära är oroliga för mig, och en av mina kompisar kom på att hon hade telefonnumret till en "klok gubbe" som hon hört ska vara jätteduktig. Hon frågade om jag ville ha hans nummer, och desperat som jag börjar bli så sa jag Ja.

För drygt en vecka sen så tog jag mod till mig och ringde honom. Jag stammade fram mitt namn och att jag inte hade en aning om vad han ev kunde hjälpa mig med, men att jag blivit rekommenderad av en kompis att ringa till honom.

Jag berättade om hjärtsvikten och medicinen. Gubben bad om mitt personnummer. Sen började han prata:

"Du har en obalans i mag- tamsystemet, därifrån kommer mycket av dina problem. Så måste du ha ramlat baklänges när du var liten för du har en skada på 10:onde och 11:te kotan och behöver gå till en kiropraktor. Det är från de kotorna + obalansen i tarmarna som dina hjärtbesvär kommer"!
Han rekommenderade några naturmedel jag enl honom behöver äta och sen sa han: "Du behöver bara titta på en smörgås så går du upp 2 kilo"! (Hur farao kunde han veta det???) "Det beror på tarmobalansen och så ska du inte äta vitlök - det är för starkt för dig"! (VA??? Jag som äääälskar vitlök!!!)
Sen pratade han lite om min ländrygg som också skulle må bra av en kiropraktor, och sa att när jag har ätit upp hälften av naturmedlen han rekommenderade så skulle jag ringa honom igen.

Det där medlen har jag delvis fått tag på, men det är ett par homeopatiska medel jag inte lyckats hitta än, men jag har en kompis som hjälper mig med det!! Så fort jag har allting hemma så ska jag börja ta dem! Det ska bli sååå spännande att se om de kan hjälpa mig!!
Och den som vill kan läsa fortsättnngen här på min blogg, för självklart kommer jag att berätta för er hur det går!! :D

Anneli.

8 kommentarer:

Maria sa...

Oj vad spännande!! Hoppas det hjälper :)
Kram

Anneli Sjögren sa...

Ja, det hoppas jag också!! :D
Jag kommer att skriva om det när jag börjar med medlen och berätta om jag märker nån effekt!

Anonym sa...

Men lägg av!!! Du är INTE hopplös, det är ingen!

Roligt att höra om den "kloka gubben" i alla fall! Jag tycker att det låter en del med vad man pratar om i ayurveda, att kapha behöver stärka sin matsmältning. Faktum är att man kunnat mäta hur blodfetterna ökar om man smakar på grädde, även om man inte sväljer det. Och det där med att du inte ska äta vitlök så dras man ju till det som får en ur balans. Jag som vata åt t ex bara en massa bittra och sträva smakar, som broccoli, som får vata ur balans.

Hoppas att du får tag på medlen och att allt ordnar sig nu!

Anneli Sjögren sa...

Tack Jenny!! Ja, det är spännande att se om det den "kloke gubben" rekommenderade kan hjälpa!! Jag har inte fått tag på homeopatmedlen ännu, och dessvärre pratade jag med nån som trodde att de som tillverkar de där medlen har gått i konkurs...! Vet inte om det stämmer, men det blir ju allt svårare för alternativläkebranchen att klara sig nu när många medel försvinner på grund av EU:s direktiv. *Morr*
Hur menar du med grädden?? Ska jag unvika det enl Ayurveda?? Jag som får i mig MASSOR av mjölkfett varenda dag!!
Om du orkar och vill så får du jättegärna tipsa mig hur jag enl Ayurveda ska äta! Det vore spännande att jämföra med hur jag äter nu...!

Anonym sa...

Varför ville han ha ditt personummer?

Anonym sa...

"Du behöver bara titta på en smörgås så går du upp 2 kilo"! (Hur farao kunde han veta det???)

Självklart var det du som berättade det för honom innan, du sa väl att du var överviktig?

Anonym sa...

Ställde han den här diagnosen över telefon???
Hur kan man vara så oseriös?

Anneli Sjögren sa...

Hej Anonym!!
Jag har ingen aning om varför han ville ha mitt personnummer!! Minns inte om jag sa de sista 4 siffrorna, men jag tror inte det...! Kanske han ville veta hur gammal jag är?!?
Det enda jag berättade för honom förutom personnummret var om hjärtat och att jag inte ville äta kemisk medicin och att den inte heller hjälpte speciellt bra. Vikten hade jag inte sagt ett pip om!!
Ja, han ställde diagnosen över telefon! Jag tror inte att han är oseriös - jag vet att det finns människor med såna här förmågor, och jag har hört enormt mycket gott om honom efter att jag skrivit om det här på bloggen. Han har tydligen hjälpt massor med folk utan att ha träffat dem irl!
Och om du läser detta blogginlägg http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2011/05/hos-kiropraktorn.html så får du läsa att kiropraktorna jag var hos i fredags pekade ut exakt de områden som "kloka gubben" sagt att jag hade problem i!! Och jag sa absolut ingenting till kiropraktorn förrän jag var färdig där!!
Tro vad du vill, men jag vill i alla fall ge detta en chans!! :D