Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 7 februari 2016

En dag i köket

Idag har jag varit i köket hela dagen! 
Eller hela dagen... det kan ju diskuteras... Jag kom ju inte ur lopphögen förrän.... ja, sent... Åt "frukost" kl 14.00... Fast innan jag tog första tuggan hade jag redan börjat förbereda det jag skulle göra i köket!

Vad har jag gjort då? Det är knappt jag minns nu... såå trött är jag... Men om jag tänker efter riktigt ordentligt så började jag med att rosta 500 g hasselnötter, sen gnuggade jag av skalen på dem och gjorde hemgjord, ekologisk "Nutella". Mums!! :o) 
Var det nån som sa recept? Ok då! Här kommer det! Men receptet är bara på ynka 150 g hasselnötter, så jag rekommenderar att ni gör minst dubbel sats när ni ändå är i farten!

NUTELLA

150 g hasselnötter, rostade och utan skal
½ dl olja (jag tog 50/50 rapsolja och kokosolja)
2 dl florsocker (jag mixade kokossocker och björksocker)
0,6 dl kakaopulver
½ tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
en nypa havssalt

GÖR SÅ HÄR:
Mixa nötterna tills de blir rinniga (värmen får oljan i nötterna att "krypa ut") och tillsätt sedan oljan medan mixern går - lite i taget. När all oljan är i är det dags att hälla i resten av ingredienserna och mixa  ca 2 - 3 minuter till. Häll upp på ren burk. Nutellan stelnar lite när den svalnat.

Vad gjorde jag mer i köket då? Jo, jag gjorde glass på frusna bananer och nutellan som var kvar i mixern + en skvätt grädde, och så hittade jag en oöppnad påse pumpakärnor i skafferiet när jag letade efter nåt annat, så då satte jag fart att rosta dessa också!
Rostade pumpakärnor är jättegott tycker jag, speciellt när de är kryddade! Hur jag gjorde dessa kan du läsa om på min "Gröna" blogg! (<< Länk)

Sen har jag småpysslat lite i köket, diskat och letat recept att göra nästa till helg när jag ska fira min födelsedag med gänget (fast jag fyller år imorgon), och så har jag lagat mat. Nu är jag helt slut, både i huvudet och i kroppen! Men jag fick iallafall hemgjord glass till efterrätt! :o) 

Anneli.

Inga kommentarer: