Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 18 juni 2011

Förgrömmade kattungar!

Kattungar och krukväxter är ingen bra kombo!! Det är förvisso ingen nyhet, men jag blev brutalt påmind om detta faktum för ett par dagar sen!

I det enda bra blomsterfönster vi har i hela huset står två av mina Hibiscusar - hårt åtgångna av de senaste årens kattungar.
Kattungarna tycker att det är superroligt att klättra i dem och leka med bladen med påföljd att de stackars Hibiscusarna inte ser riktigt kloka ut...! Grenar har gått av och bladen är på de flesta ställen helt borta!
MEN; de har åtminstone stått kvar där de står... tills för ett par dagar sen...! PANG sa det, och när jag kom springande för att se vad det var så låg båda Hibiscusarna på golvet! (Tack och lov utan några skadade kattungar). Den ena krukan låg i bitar och den andra var sprucken.
"Normala" människor hade insett att det var ett tecken på att det var dags att kasta de stackars spillrorna till krukväxter, men jag är inte "normal"!! Live and let live är mitt valspråk! Så länge en krukväxt lever så försöker jag rädda den!!
I två dagar har jag letat efter nya krukor utan resultat. Så stora krukor som jag behövde stod inte att finnas i stadens affärer!

Så idag tog jag med Nettan och åkte till Rutbo Handelsträdgård här i Avesta för att fortsätta sökandet, men inte heller de hade så stora krukor (i min prisklass...)!! MEN: de hade nåt "krukliknande" i plåt (vet faktiskt inte vad de kallas...) och i brist på annat så köpte jag 2 såna!

Plåt har ju tyvärr inte lerkrukors tyngd och fukthållande egenskaper, men listiga jag kom på ett sätt att kompensera för det:
Jag tog helt enkelt den sönderslagna blomkrukan och lite andra krukskärvor jag hade och la i botten på plåtkrukorna, sen ett lager Lecakulor och på det blomjord, rotklumpen och mer jord! :D Det gäller att vara uppfinningsrik - och det är jag!! :P
Här ovan ser ni hur det blev när det blev klart!! Emellan de två plåtkrukorna står en Sankt Paulia som gått samma öde till mötes som Hibiscusarna och som jag också planterade i ny kruka.
Och här ovan är alla krukväxterna tillbaka på brottsplatsen!! MEN: Kattungarnas klätterträd flyttade Janne för säkerhets skull. Hoppas att inte kattungarna kommer upp dit nu, men det visar sig väl...! :P

Nu tycker jag mig höra att några av er bloggläsare undrar varför jag inte passade på att klippa ner Hibiscusarna när jag ändå var i farten...! Jo ser ni, det är för att längst ut i topparna finns några blomknoppar och jag har inte hjärta att klippa bort dem!! Men när de har blommat färdigt, då jäklar ska de tuktas!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: