Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 26 juni 2011

Inte nu igen...

Som jag berättade i förra inlägget så fick vår katt Teyla 6 kattungar natten mot midsommar. Här kommer ett foto på dem:
Tyvärr så håller en av honorna på att dö ifrån oss! Den 3:dje från vänster. Teyla bar helt plötsligt bort henne i eftermiddags och släppte ner henne på golvet och lämnade henne där.
Janne har matat kattungen med välling, men trots det blir hon svagare och svagare! *Suck*

I det HÄR blogginlägget som jag skrev när en av Bellas kattungar dog skrev jag om att kattmammorna VET att det är nåt fel på ungen och därför slutar bry sig om den, och att vi människor ändå - ibland in absurdum - försöker rädda livet på den. Nu sitter vi här igen med samma dilemma...! Ska vi bara lämna henne att dö, eller ska vi (mot alla odds?) kämpa för hennes liv??

Förr - när vi hade vanliga "bonnkatter" så hände det lite då och då att en hona kom hem och var dräktig, men det hände aldrig - och jag menar ALDRIG - att en kattunge dog!!
Det får en ju att börja fundera...!
Trots att Norska Skogkatter anses vara en ganska så ursprunglig ras och inte "framavlad" som vissa raser kan vara, så tror jag att när vi människor lägger oss i och avlar med tanke på färger eller vissa egenskaper t ex så missar vi nåt... Vad vet jag inte. Men av det jag sett av raskattsvärlden så verkar raskatternas hälsa inte vara lika bra som med vanliga "bonnkatter"! Jag säger inte att det ÄR så - det är bara min upplevelse...!
Jag funderar på om det kan ha med vaccinationer att göra. Bland vanliga "bonnkatter" är det inte lika vanligt att man vaccinerar, och vi gjorde det aldrig med de katter vi hade! Men som uppfödare MÅSTE man vaccinera!
Det som sprutas in i de oftast 8 veckor gamla kattungarna är ju faktiskt kemiskt framställda ämnen som är helt onaturliga för en katt. Och när de är 11 veckor får de en spruta till...!

Jag tror inte på vaccinationer!! Visst: vissa sjukdomar har vaccinerats bort, men vaccinationerna har också bidragit till massor med biverkningar OCH att en del sjukdomar blivit farligare än de var innan man försökte vaccinera bort dem! Jag är inte vaccinerad, och inget av mina barn heller! Men det är en annan historia!

Ja, ja..! Det här är bara funderingar som mal runt i min skalle...! Jag lär inte bli just nåt klokare här och nu...! Det är bara att acceptera det som händer och göra det bästa av situationen!

Anneli.

4 kommentarer:

Mats Nyström sa...

Kloka funderingar.

Men hoppas ändå på att det inte är något fel på kattungen och att den klarar sig. Men tyvärr så tror jag som du att mamma vet bäst i det här fallet...

Anneli Sjögren sa...

Jo... så är det oftast... men hon lever än!! :D Ska straxt blogga om bl a det! :D

E. sa...

Tråkigt för er att kattungarna dör :-/ Förstår att det är jobbigt!!!

Vaccinationer av kattungar kan inte vara bra för dem... Dumt att ni är tvungna!

Hopp och värme!
/E.

Anneli Sjögren sa...

E: Ja, det är sorgligt när en kattunge dör, men jag tror nog att det är för det bästa! Förmodligen är det ju nåt fel på dem som dör och de skulle förmodligen inte kunna bli friska katter av dem. Men sorgligt är det!!
Vaccinationer tror jag inte på!!! Men vill man vara uppfödare har man ingenting att välja på i det fallet! :-( KRAM!!