Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 20 juni 2011

Hälsouppdatering och Paul McKenna

Jippi och hurra!! Jag har gått ner ett halvkilo till!! :D Så nu bröt jag trenden "varannan vecka upp, varannan vecka ner"!! :D

Två kvällar har jag även lyssnat till Paul McKennas CD "Jag kan göra dig smal" som jag lånat på biblioteket, så nu jäklar!! :P
Paul McKenna är hypnotisör och har utvecklat ett (enligt sig själv) framgångsrikt viktminskningsrecept, som jag alltså håller på att testa nu! På 3 av de 4 CD-skivorna är det själva boken som blir uppläst, och på den sista CD:n är det intalade suggestioner som man ska lyssna på varje dag liggandes i avslappnat tillstånd!

McKennas 4 regler är:
*Ät när du är hungrig
* Ät det du vill ha - inte det du tror att du borde äta
*Ät medvetet - njut av varje tugga
*Sluta äta när du börjar känna dig mätt

Det han säger i sin bok låter vettigt, i alla fall so far; jag har bara lyssnat på första CD:n än (av själva boken alltså). Det ska verkligen bli intressant att se hur det här funkar!! :D
Vad tror ni?? Nån som har provat??

Tänkte bara skriva lite om vad som händer med mitt hjärta och mina mediciner också:
Den andra/sista dagen jag var på hjärtröntgen så hade jag bara en enda tablett kvar av den ena medicinen och läkaren uppe i Falun tyckte att jag kunde sluta med den tills de kommit fram till vilken medicin de tycker att jag ska ha.
För att ta det lite försiktigt så delade jag den tabletten och tog ½ den kvällen och den andra halvan nästa kväll.
Det konstiga är att sen jag slutat med den ena medicinen har jag mått BÄTTRE!!! Och mina fötter är inte svullna längre!! :D (Sug på DEN, farbror Doktorn!!! ;-)

Ja, hur kommer det här att gå, tro..?? Ja, inte vet jag, men när jag vet så kommer ni att få veta!! :P ;-) :D

Anneli.

5 kommentarer:

Maria sa...

Nu har jag varit dålig på att kommentera här! Va skönt att det går åt rätt håll, jag har en känsla av att det lossnar nu.. och så blir hjärtat bra också :D

Längtar till på torsdag!!! Kram

Anonym sa...

Positivt med tabletterna och den minskade svullnaden.
Däremot vete sjutton om jag ger särskilt mycket för de 4 gyllene reglerna.
1. Jag är ständigt sigen men däremot aldrig hungrig
2. Har jag ej råd med
3. Oooohhh YES jag njuter ALLTID när jag äter
4. va???? gör inte alla redan det????

Anneli Sjögren sa...

Maria: Längtar till torsdag jag med!! Och det verkar det som att Katta och Nettan gör också!! :D
Ja, vet du: nu känns det äntligen som att hjärtat är på väg att bli återställt!! Som att jag äntligen vågar tro på riktigt!! ♥

3pa2: Allting passar inte alla...!!
Min pappa hade inte några hungerkänslor heller... Mysko det där!!
Eftersom det i boken pratas mycket om att äta mindre portioner så behöver det inte bli så dyrt, och det måste väl finnas nånting i budgetklass som du tycker är riktigt gott!?!
Nä, alla slutar inte äta när de är mätta!! De flesta jag känner klagar ofta på att de åt för mycket, men det var ju så himla gott...! Så även jag förr i tiden!!
Är det nåt jag VET inte funkar så är det att svälta sig!! Kroppen börjar då spara på allt man stoppar i sig - ifall det inte kommer nån mer mat på ett tag...!
Men för vissa funkar Viktväktarna, andra gillar pulver- eller soppdieter och såna som jag trivs bra med LCHF! Det gäller att hitta sin grej och hålla sig till den!!
Lycka till att hitta ditt sätt!!

Jenny sa...

Jag har inte läst boken, men vad jag förstår påminner den en hel del om Thinwithin-metoden, dvs att äta och bete sig som naturligt smala människor. Jag har alltid varit normalviktig, men hade ett otroligt komplicerat förhållande till min kropp och mat. När jag insåg hur naturligt smala personer beter sig, och såg att det stämde när jag jämförde med verkligheten blev allt mer avslappnat och då tappade jag några kilon ganska snabbt, fast jag började äta sånt jag faktiskt tyckte om. Eller kanske just därför.

Härligt att höra att du mår bättre sen du slutade med medicinen! Jag är så glad för din skull! Jag väntar med spänning på fortsättningen! ;)

Anneli Sjögren sa...

Tack Jenny!!
Thinwithin-metoden har jag inte hört talas om förut, men väl att man ska iakta hur smala personer äter och rör sig! Ja, lite så säger Paul McKenna också - men det är mer än så..! Svårt att återge så här kort, och jag har fortfarande bara lyssnat på 1:a CD av själva boken..! Men so far så tycker jag att han har mycket vettigt att säga!
Det är konstigt att såå många har såå komplicerade förhållanden till mat...! Att de har det till kroppen är liksom lättare att förstå!
Föresten så säger Paul McKenna att det är jätteviktigt att man bara äter sånt man tycker om, och kanske att just det är nyckeln till att många har komplicerade förhållanden till mat: de kanske har blivit tvingade att äta sånt de inte tyckt om!
Visst kan det tyckas "konstigt" att hjärtat mår bättre när jag slutade med den ena medicinen!! Jag väntar också med spänning på fortsättningen!! :D