Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 19 juni 2011

Jasmin och Scheresmin

Att odla, påta i jorden, trädgårdsarbete och sånt där är inte riktigt min grej... men jag ÄLSKAR blommor!! :D
Jag har sett att Jasminbuskarna inne i stan - och t o m vissa grannars - redan blommar för fullt. Men inte hos oss...!
MEN: det finns gott om knoppar!! Så här ser Jasminbuskens knoppar ut:
Och så har långt har knopparna på Scheresminbusken kommit:
Jag längtar såå till de blommar!! Det är både vackert och så doftar det så gott!! Speciellt Scheresminen!! Mmmmm....!!! :D

Jag lovar att lägga ut bilder på dem när de blommar, men tyvärr kan jag inte återge doften i min blogg - så långt har inte tekniken kommit än! :P
Ni får helt enkelt göra som jag: sticka näsan i alla jasminbuskar ni ser!! Om de inte står inne på en privat tomt förstås... Lite får man ju hejda sig!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Lena sa...

Vad roligt att du gillar mina bilder. Själv känner jag mig inte så inspirande när det gäller min blogg tror jag. Jag har nog en rejäl svacka. Kanske pga att jag ska flytta etc i sommar. Det blir att jag har annat att fundera på. Men till höst hoppas jag att bloggen ska kunna liva upp igen.

Det är nog mycket som tar min energi just nu den närmaste månaden eller så. Jag ser fram emot när det är över. Känner mig rätt trött. Men jag har börjat med järntabletter för att pigga upp mig själv lite.

Åh, vad gott med doftande blommor. Hoppas de blommar snart.

Jättefina bilder på katterna förresten!!! Kattungar är ju bara så söta. Hade jag inte flyttat osv i sommar hade jag nästan skaffat mig en. Men det får jag vänta med tills det finns plats och utrymme för en söt katt i mitt liv.

Anneli Sjögren sa...

Hej Lena!! Kul att se dig här igen!
Jag gillar idén med din blogg: en fin bild och en kort text! Då hinner man liksom alltid in och kika!! Själv har jag (som du kanske märkt) svårt att hålla mig kort...! Fast jag försöker verkligen!!
Blogglusten går i vågor som det mesta här i livet!! När du väl installerat dig i din nya bostad och blivit lite "varm i kläderna" så kommer nog lusten tillbaka - om inte förr!!
Järntabletter är nog en bra idé, men D-vitamin är också superviktigt, även fast det är sommar!!! Q10 kan hjälpa till att ge mer energi också - jag har precis börjat äta det!! Hon på hälsokost sa att det kan dröja ca 2 månader innan man märker att man blir piggare för först fylls de (förmodligen) tomma depåerna upp och sen använder kroppen det som blir "extra" till att göra en pigg!!
Just blommor som doftar gott är bland mina favoriter: Jasmin, liljekonvalj, ros, lavendel mm. Mmmm...!! :D
Söta katter har vi gott om här!! Just nu har kattungarna ett "spattryck" och leker som stollar!! Söta är bara förnamnet!! Det är inte alltför svårt att se mellan fingrarna när en blomkruka eller två dimper i golvet!! :P
Ha det så bra så länge!! :D