Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 15 juni 2011

Hjärtröntgen, dag 2

Sitter nu hemma med en präktig huvudvärk!
Undersökningen idag gick bra, men åter igen fick jag en medicin som man får huvudvärk av. Typiskt!! Huvudvärken från igår hade inte ens gått bort...

När jag kom in på röntgenavdelningen i morse så började sköterskan med att kolla mitt blodtryck - det var bra som vanligt! Inga problem där inte!!
Sen fick jag en kärlvidgande tablett som skulle läggas in som en snus och den skulle jag ha under läppen i 30 minuter. Blodtrycket kollades hela tiden i och med att man bl a kan få blodtrycksfall av den medicinen - men jag klarade mig! Sen sprutades isotopen in i mitt blodomlopp, jag fick spotta ut tabletten och sen gå och äta och dricka precis som igår!

Efter två timmar fick jag lägga mig i den där röntgenapparaten igen, och ligga blickstilla i 25 minuter medan hjärtat "fotades" från alla håll! Tyvärr var det betydligt jobbigare idag än igår!! Jag hittade ingen bekväm ställning, utan låg rätt illa faktiskt men var tvungen att ligga kvar ändå! När allt var klart hade jag jätteont i nacken och ryggen...!! Känner av det än faktiskt! Men nu är det äntligen gjort!!
Svaret får jag tyvärr vänta på i minst 3 veckor trodde sköterskan, så det är bara att ha tålamod!!

Nåt som var roligt var att igår satt i väntrummet ett äldre Engelsktalande par. Mannen visade sig ha samma problem med hjärtat som jag - fast det visste jag inte då.
Jag ÄLSKAR att prata Engelska, och jag satt där och önskade att jag skulle våga prata med dem men jag ville inte vara för framfusig så jag försökte koncentrera mig på en tidning istället.
Men när mannen kom tillbaka efter sin hjärtröntgen så kunde jag inte låta bli att säga nåt i stil med "va' skönt att se att du har överlevt undersökningen, för snart är det min tur". Det blev "ice breakern" som gjorde att vi började prata med varandra! :D Han berättade att han skulle komma tillbaka imorgon (idag alltså) för en undersökning till och jag svarade att om jag också ska göra det så kanske vi ses. Sen blev inte så mycket mer sagt för de skulle gå och det vart min tur att lägga mig i röntgenapparaten.
Imorse när Janne och jag kom tillbaka så satt de där igen och när de såg oss så hälsade de som om vi känt varandra sen förut!! Och så var samtalet i full gång!! :D (Har jag nämnt att jag älskar att prata Engelska...?? ;-)
Mannen gick in före mig idag också och då satt jag och pratade med hans fru.
Sen satt vi och pratade större delen av de här två timmarna vi skulle vänta på att bli röntgade också vilket var jättekul!! Made my day faktiskt!! :D

På det stora hela kan man säga att det varit en riktigt bra dag! :D

Anneli.

4 kommentarer:

Maria sa...

Vad skönt att det är över! Hoppas du verkligen får veta vad det är nu så du kan bli helt frisk!! Va kul att du fick prata lite engelska också ;) Kram

Anneli Sjögren sa...

Tack Maria!! ♥
Ja, jag hoppas att jag får svar så jag sen kan söka mig vidare i den Alternativa vården efter nåt som verkligen kommer att återställa hjärtat så att jag inte behöver äta nån medicin!!
Talking English is one of my favorite things in life!! :D

E. sa...

Hej Anneli!!

Skrev just en kommentar... men den lyckades försvinna, så jag får la börja om;-)

Härligt att höra att du hade en "rolig" röntgendag! Alltid kul att möta nya människor och göra det man mår gott av, som att prata engelska till exempel :-)

Skönt att det gick bra för dig på undersökningen och att du får det ordentligt utrett! Hjärtat som är så vackert, ska ju få må bra! Jag tänkte på dig i fredags, eftersom du skrev att du skulle lägga dig i tid och gå upp tidigt, för du skulle till Falun på hjärtröntgen! Jag finns i tanken, även om jag inte alltid syns på bloggen...

Värme och kramar!
/E.

Anneli Sjögren sa...

Hej E - din nattsuddare!! :P
Ja, och just att få prata Engelska...!! Great fun actually!! :D

Tack för dina tankar! Det känns gott ska du veta att folk tänkte på mig och skickade positiv energi! Jag är väldigt välsignad med goda vänner!! Både i cyberspace och i vekligheten!!
Kramisar!! ♥