Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 27 juni 2011

Goda nyheter! :D

Här sitter nu en trött Anneli. Jag satt uppe med kattungen hela natten - hon vägrade att dö!! Tvärtom vart hon piggare och jag lyckades få i henne lite mat ungefär varannan timme! Kl 7 på morgonen gick jag upp och väckte Janne så han fick ta över! Då hände ett litet "mirakel": Jag la ner ungen bland sina syskon och när Teyla kom så började hon slicka och tvätta ungen och faktiskt ta hand om henne igen!! :D
MEN: Ungen vägrar att dia!! Hon kravlar bara runt på mamma Teyla och somnar tätt intill henne och sina syskon, så vi fortsätter att mata henne med två timmars mellanrum! Janne har skött matningen hela dagen och nu ska jag ta över nattpasset!

Janne sökte massor med information på nätet om varför den till synes helt friska kattbebisen helt plötsligt slutat dia. Det enda svar han hittade som kunde stämma var att om kattföräldrarna har olika blodgrupper (A, B eller AB) så kan exakt detta hända!! Men ingen vet varför!
Vi har ingen aning om vilken blodgrupp våra katter har - det är inget som anses viktigt att veta i kattuppfödarvärlden!
Är du intresserad av att läsa mer om Felin neonatal isoerytrolys som det kallas så klicka HÄR. Scrolla ner tills du kommer till "Feline neonatal isoerytrolys".

En annan god nyhet är att jag har gått ner 9 hg den gångna veckan!! Jippi!! Kan det bero på att jag har lyssnat varje dag på Paul McKennas suggesionsCD?? Vem vet..!! Men det är i alla fall 3:dje veckan på raken som jag har gått ner i vikt!! :D Me like!!

Nä nu är det dags för kattvälling igen!! Jag håller er uppdaterade om hur det går!!

Anneli.

8 kommentarer:

tantista sa...

Kisse kisse, du vill visst leva, du! Du tror inte att hon kan ha kluven gom? Ja hur f-n skall ni kunna veta det, hon är väl alldeles för liten för att ni skall kunna kika in... Fast om ätandet går bra när ni handmatar så är det nog inte gommen för då hade hon nog "slabbat" tror jag, och inte fått i sig så mycket, eller att det kommit ut genom nosen kanske. Hur handmatar man, med pipett eller vad?

Pipett måste du i alla fall ha matat dig själv med dom senaste veckorna, Twiggy där!

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista!! :D
Nej kluven gom tror jag inte på! Det gick ju bra att dia första dygnet, men visst slabbar hon för hon tycker inte om nappen och vrider sig som en kålmask!! Men hon sväljer i alla fall det hon får i munnen.
Vi ger henne kattvälling i en pytteliten nappflaska, men en spruta (utan nål!) kan också funka.
Du, det lär dröja ett bra tag innan jag ens börjar närma mig nåt som liknar Twiggy!! Men jag "kämpar" vidare!! :P
Kram på re!!

tantista sa...

Nej gick det bra första dygnet att dia så är det nog inte det. Tror jag. Hoppas hon hittar rätt, den lilla sparven <3 Kan ni inte få prata med någon kunnig veterinärassistent i telefon? Tycker det brukar vara så att dom gärna svarar på det dom kan svara på, även om man inte behöver komma dit.

Jenny sa...

Härligt att höra om katten!

Och grattis! Jag är övertygad om att det är Paul McKenna. Du är i harmoni med din önskan istället för att fokusera på vad du inte vill ha.

Anneli Sjögren sa...

tantista och Jenny:
Tyvärr gav kattungen upp i förmiddags! Det märktes redan inatt att hon liksom tappat stinget...!
Jo, visst kan man ringa till veterinären men det mesta lyckas Janne hitta på nätet. Och till vilket pris ska man försöka rädda en kattunge - DET är den svåraste frågan!!

Hoppas att det är Paul McKenna's CD som gör det den utlovar!! Jag har lagt in den i min dator så att jag alltid kan lyssna på den när jag vill (och är i närheten av datorn...)!
Tack för era kommentarer!! ♥

Mats Nyström sa...

Gott att höra att kissen kämpar på. Hoppas att ni orkar också. :)

Kram
Mats

Anneli Sjögren sa...

Jag antar att du inte läste sista kommentaren... Tyvärr gav hon upp i förmiddags! Har precis postat ett nytt blogginlägg också om bl a det. Välkommen tillbaka in på bloggen för att läsa det!

Mats Nyström sa...

Ja, nej den kommentaren såg jag aldrig. Var så trött när jag skrev min kommentar att jag bara skrollade ner till rutan och skrev på. Glad dock nu i efterhand att jag inget visste när jag gick och lade mig.

Nu skall jag in och läsa det nya blogginlägget.