Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 14 juni 2011

Hjärtröntgen, dag 1

Nu har jag kommit hem från Falun.
Undersökningen gick bra - mycket bättre än vad jag vågade tro!
Det där att hjärtat skulle rusa iväg i hundranitti, att man skulle svettas och ev bli svimfärdig var en klar överdrift! Tack och lov!! Det enda som hände var att jag fick ett tryck över hjärtat och huvudvärk! :D (Vilket också läkaren förvarnat om!!)

När jag kom in till röntgenavdelningen fick jag en kanyl i vänstra armvecket och sen tog sköterskan med mig till hjärtmottagningen där jag blev kopplad till en EKG-maskin och fick en blodtrycksmanschett på högerarmen. Sen sprutade sköterskan in ett adrenalinliknande ämne - i 4 minuter!!! - som skulle stressa hjärtat och så kollade de blodtrycket med bara nån eller ett par minuters mellanrum + höll koll på hjärtat med EKG:n. Den undersökningen tog kanske 10 - 15 minuter. Sköterskan sprutade också in den där radioaktiva isotopen och så var det momentet klart!
Jag uppmanades att dricka något kolsyrat och att äta mat, vilket jag gjorde.
Anledningen till att dricka kolsyrat vet jag inte - glömde fråga, men att det var så viktigt att äta mat var för att den här isotopen hamnar inte bara där den ska, d v s i hjärtat utan också i tarmarna och eftersom en del av tarmen ligger väldigt nära hjärtat så behöver man "skjutsa ut" isotopen från det området, för annars ser de inte hjärtat ordentligt!

Efter maten hann Janne och jag fika med en bekant som också skulle till röntgenavdelningen, plus en liten promenad.

När två timmar hade gått så var det då dags för själva hjärtröntgen!
I ca 25 minuter fick jag ligga blickstilla på en slags bår som själva röntgenapparaten liksom snurrade runt för att fota mitt hjärta från alla håll. Tur att jag inte har klaustrofobi, för då hade det nog varit ganska läskigt..! Istället höll jag nästan på att somna efter ett tag!! :P

Sköterskan gick iväg för att kolla att bilderna blev bra, för det händer ibland att man behöver göra om dem! Tack och lov inte denna gång, MEN: De vill att jag ska komma tillbaka imorgon igen för en liknande undersökning!! BLÄÄÄÄ!!

Dagens undersökning var ju hur mitt hjärta beter sig när det är stressat, och imorgon ska de kolla hur hjärtat är i vila. Då kan de jämföra och lättare och säkrare ställa diagnos.
Att göra om nästan samma undersökning imorgon var inget de tänkte tvinga mig till, men jag tänkte att det är lika bra att göra det ordentligt när jag ändå har "gett mig", trots att det innebär en ny dos med den där läskiga isotopen...!
Jag försökte skoja till det lite och sa till sköterskan att "då kommer jag väl att vara självlysande i minst en vecka" och hon skrattade lite och svarade att "då skulle vi ju spara lite på elen och det var väl bra..."!! (Lite läskigt att hon inte försökte förneka det....)
Hmmm.... Jag slipper mycket hellre vara radioaktiv än att spara på lite el, men nu har jag bestämt att gå till botten med det här så att jag vet vad jag "slåss" emot, så då får jag väl göra det linan ut!!

Fortsättning följer imorgon!!

Anneli.

PS. TACK ALLA SOM TÄNDE LJUS OCH TÄNKTE PÅ MIG IDAG!! TACK FRÅN DJUPET AV MITT HJÄRTA!! Ni får gärna göra det imorgon också!! Jag ska vara där ungefär samma tider; en kvart tidigare bara! DS.

6 kommentarer:

tantista sa...

Så skönt att det inte var fullt så läskigt som du varit rädd för! Fyra minuter av adrenalin, det låter stressande bara att tänka på det... men nu blir det ju "snällare" imorgon då och jag tycker du gör helt rätt som genomgår den undersökningen också. Att sköterskan svarade som hon gjorde tror jag är för att dom försöker svara i samma anda som patienten redan har talat i. Men visst, radioaktivitet är ju radioaktivitet - men dom vet nog vad dom håller på med, även om du inte alltid vill tro det;)

adrenalin << gillar denna!

Anneli Sjögren sa...

Ha ha.. "Snällare"... Radioaktivitet är inget snällt över huvud taget, och det är ju mycket därför jag inte ville genomgå den här undersökningen...!
Och jag tror verkligen inte läkarna vet vad de håller på med!! Visst - den dosen jag fick idag och kommer att få imorgon är kanske inte såå jäkla skadlig i sig, MEN tillsammans med annat skit man få i sig så vet man ju inte... Du vet coctaileffekten som INGEN tar hänsyn till...! Nä, jag litar INTE på läkare!!!!!
Men nu vill jag veta vad det är för fel på mitt hjärta så jag kan göra nåt åt det!!!
Tack för allt Arch!! ♥♥♥

tantista sa...

Hm ja jo, det är ju sant förstås, fast jag tyckte själva hjärtstressmomentet lät läskigt så det var det jag tänkte på när jag sa att det blir snällare imorgon. Javisst finns det en cocktaileffekt för allt vi är med om hela livet och javisst vet läkare inte alltid vad dom sysslar med... men man får heller inte glömma att ibland kan dom faktiskt hjälpa - kors i taket! ;) Va' snopen du skall bli om dom hjälper dig:)

Hälsade till syster P. ifrån dig och berättade att du skall dit imorgon igen, så nu följer vi med dig dit imorgon igen:)(Men sen får du banne mig hitta på nåt roligare som vi kan följa med på, i tanken!)

Anneli Sjögren sa...

Jo, stressmomentet kändes läskigt förstås, men jag mådde ju inte så dåligt av det som jag befarat.
Men imorgon hittar de på nåt nytt "djävulskap": Då ska jag få en tablett att lägga under läppen som en snus och den kunde man må dåligt av...! Kommer inte ihåg hur, men hon sa lite tröstande att de kommer ha koll på mig hela tiden och om det blir illa så tar de ut den direkt! Lät ju väldigt förtröstansfullt och förtroendeingivande... NOT!!
Läkare och sjuksyrror säger sånt för att de tror att man ska bli lugnare, men på mig har det totalt motsatt effekt...! Jag tänker bara "vad är det de INTE berättar..."!!
Jag vet, jag vet... jag är för misstänksam för mitt eget bästa - åtminstone ibland...! Men det sker alldeles för mycket misstag på sjukhus + att sjukhuspersonal verkar ha en sån övertro på vad de kan fixa!! Det är så lätt för dem att bara ge fler och fler mediciner! Det är ingen fara säger de, men de har inte alls den koll de utger sig för att ha, så är det bara!! *Suck*
Men nu har jag godkänt det här och kommer att genomföra det, så i det här läget är det ingen idé att oroa sig, och det tänker jag inte göra heller!
Skönt att veta att ni följer med i tanken även imorgon! Jag låg och tänkte på det idag när jag var mitt i de där undersökningarna och sjuksyrran undrade väl varför jag låg och flinade och såg så glad ut...!! :D
KRAM!!!

tantista sa...

Jaså där låg du och flinade, ha ha ha vilken syn! Den bilden skulle sjukhuset ha i sin "reklambroschyr"! Hoppas du har haft det minst lika kul idag då;)

Egentligen tror jag det är svårt att hitta nån som är mer skeptisk mot sjukvården än... jag! Men troligen har jag större tilltro till att medicinsk kunskap och god vilja finns - nånstans - än vad du har. Vad som saknas - och den bristen saboterar tillgång till den faktiska kunskapen - är organisation, arbetsro, tid, ett gemensamt andligt perspektiv som man odlar tillsammans och kunskap om hur enormt stor inverkan bemötande har inte "bara" på patientens välbefinnande just den dagen utan också på hopp, tillit och rent fysisk läkning framöver.

Den kunskapen finns däremot inom stora delar av den alternativa vårdkåren, men där finns det ofta andra brister, ofta en tendens att "köpa" produkter och terapier för att någon stämplat ENDAST NATURLIGA INGREDIENSER på burken och för att en handfull människor säger sig ha blivit friska av just den-och-den metoden. Men man kan förgifta sin kropp med "endast naturliga ingredienser" också, plus att dom kan upphäva, motverka eller förvrida verkan av "apoteksmedicin" som man tar samtidigt. Och att Berit, Eskil och Anja tolkar sitt tillfrisknande som att det hade med en viss Metod att göra, ja det kan vara så - eller inte. Hur var det med alla dom där andra då, dom som inte tillfrisknade. Var finns deras historier? För att få hela bilden behöver man regelrätt forskning och jag tycker att bristen på efterfrågan på detta är skrämmande. Jag tror inte - som du - att det generellt kan förklaras med att det inte finns pengar till den forskningen. Jag tror att det finns en jävla massa pengar inom en jävla massa alternativa nischer.

Sedan blir jag fruktansvärt illa berörd av den halleluja-anda som ofta råder inom alternativa terapier, eftersom det ofta förekommande onyanserade budskapet "du blir frisk om du följer Metoden" automatiskt lägger skuld och skam och en känsla av misslyckande på dom som inte blev friska. Dom som "inte trodde tillräckligt mycket", "inte tänkte tillräckligt positivt" osv.

Så jag ser bra saker och dåliga saker inom båda dom där världarna och önskar att dom kunde influera varandra mycket mycket mer än idag.

Nu är klockan tjugo i två och du är nog på väg hem eller hemma redan och jag hoppas av hela mitt hjärta att du har fått träffa några av dom eldsjälar som faktiskt står att finna även på ett sjukhus:) Ha en fin kväll!

Anneli Sjögren sa...

tantista: Tack för din kommenter!! Jag ska försöka svara så kort jag kan, för jag vill ju skriva dagens blogginlägg också!! :D

Jag hade tyvärr inte riktigt lika kul idag!! Förklaring kommer i nya blogginlägget.

Skeptiskt är jag till 1 000, men jag tror ändå på personalens goda vilja!! Jag är bara övertygad om att de är fetköpta/indoktrinerade av läkemedelsbolagen - utan att ens fatta det!!

Organisationen vet du mer om än jag, med tror säkert att du har rätt i det du skriver!

Vad det gäller Alternativvården så håller jag med dig om att det är massor av flum och oseriösa utövare, MEN att myndigheter och läkemedelsfolk försöker sabotera och förbjuda är inte rätt väg att få bukt på eländet!! Det drabbar ju seriösa alternativare också! Jag blir skitförbannad när jag tänker på hur de håller på - på BÅDA sidor av "this issue"!!
Och visst finns det allt från gift till helt overksamma ämnen/örter som är helt naturliga!! Det gäller att veta vad man gör!!

Jag är absolut för mer forskning - men det ska vara OBEROENDE forskning!! Inget annat är acceptabelt!!

Jag kom nog hem ungefär precis när du postade din kommentar, men sen var vi in till stan och handlade efter att vi fått lite mat i oss!

Ha en fin kväll du med!! ♥