Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 6 oktober 2011

Albert Einstein

"Alla är ett geni. Men om du dömer en fisk på dennes förmåga att klättra i träd kommer den att leva hela sitt liv i tron att den är dum". A. Einstein.

Hur sant är inte detta!?!
Jag försöker lära mina barn att inte jämföra sig med andra och att ALLA är bra på något!!

Problemet när man försöker ge sina barn en bra självkänsla och ett gott självförtroende är att allt för många av de människor de har runt omkring sig är väldigt snabba med att kritisera och fördöma! En mammas ord väger väldigt lätt känns det som...! :-(

Samtidigt kan man ju bara göra sitt bästa med att väga upp alla de negativa saker barnen hör och är med om - för ett är då säkert: vi kan inte skydda våra barn från elände!

När man som jag har barn i grundskolan blir man ibland inbjuden på föräldramöten med föredrag om olika saker som rör barn. På ett av dessa möten handlade föredraget om hur mycket vi som föräldrar påverkar våra barn -långt mycket mer än vi tror!!
Föräldrarna är barnets första förebilder och är dem som lägger grunden till barnets värderingar, trosuppfattningar och referensramar. Vi föräldrar är SÅÅÅ mycket viktigare än vi många gånger tror för våra barns utveckling, och vi inte bara kan påverka dem - vi gör det också i allra högsta grad!

Har ni förresten hört om en sons tre åldrar?? (Gäller förstås döttrar också...)
Först säger Kalle: "Min pappa är Stålmannen"!
I tonåren säger han: "Håll käften farsan!! Du fattar ingenting"!!
Nån gång i 30-årsåldern säger han: "Min pappa brukade alltid säga....."!!

Det ligger verkligen nånting i ovanstående...!!

Varför skriver jag nu om det här helt plötsligt???
He he..!! Jag vet inte riktigt, men jag tror att det kan bero på att jag i helgen ska åka och hälsa på en kompis som har en 3-månaders baby som jag ännu inte fått se!! Det är min kompis första barn. Och jag - jag kommer bli alldeles "babysjuk" för jag ääääääälskar bebisar!! Det är snudd på så jag får lust att kidnappa den lilla godingen och ta med henne hem!! :P
Men jag får snusa, gosa och pussa på henne hela helgen, så sen ska jag väl förhoppningsvis klara mig ett tag!! :P ;-)

Anneli.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Toppen! Fantastiskt! Och så himla roligt med sonens tre åldrar! :D

Kram!

Anneli Sjögren sa...

:D
KRAM!!