Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 28 oktober 2011

LCHF-knäckebröd

Detta knäckebröd blev faktiskt ganska likt "riktigt" knäckebröd!
I förmiddags var jag på återträff med gänget från Grön Rehab och eftersom jag vet om att fika med kaffe/té och mackor är en central del av dessa återträffar så hade jag med mig några skivor av brödet till mig! Perfekt!!

Här kommer receptet för er som vill baka det själva:

LCHF-KNÄCKEBRÖD

2 dl sesamfrö
1 dl pofiber
1 dl fibrex
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 ägg
2 msk kokosolja (el smör)
½ tsk salt
1½ dl vatten

Så här gjorde jag:

Jag blandade alla torra ingredienser med den rivna osten och sen gick jag lös på blandningen med en stavmixer för att finfördela och blanda allt.
Sen hällde jag på vattnet, kokosoljan (alltså smält kokosfett - ekologiskt förstås!!) och äggen, och blandade noga med en träslev (det funkade bättre än stavmixern!).
Sen bredde jag med blöta händer ut smeten på ett bakplåtspapper så tunt och jämt det gick, och så skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. När jag tog det ur ugnen skar jag det i 24 bitar och la tillbaka på plåten för att torka på typ 50 grader i ugnen med luckan lite på glänt till det var helt torrt.
Ja, svårare än så var det inte!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: