Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 4 oktober 2011

"Bacon"omelett

Jag måste börja med att erkänna att jag aldrig i hela mitt liv har smakat Bacon!
Jag är ju vegetarian av födsel och ohejdad vana!!
Men Hälsans Kök har en produkt som heter "à la Bacon" - gjord på sojaprotein och som jag antar smakar åtminstone nån stans i närheten av vanlig Bacon. Så där lite "rökig" smak. Finns i frysdisken på något så när välsorterade matbutiker.
I alla fall så vet ju ni som följer mig blogg att jag avskyr smaken av ägg, men kämpar på med att få i mig det ändå - för att jag vill äta ägg!

Den här omeletten smakade INTE ägg!! Mission accomplished!! :D
Så här gjorde jag:
Jag vispade ihop:
1 stor msk Creme Fraiche med
1 tsk mald spiskummin
lite cayennepeppar
örtsalt
lökpulver
vitlökspulver och sist i med
1 stort ägg

Brynte på ca
2 msk à la Bacon i
en klick smör och sen i med äggsmeten.

Jag tycker om att steka mina omeletter på båda sidorna och när jag vänt omeletten så täckte jag med några skivor ost (Hushållsost) och lät det smälta.

Detta serverade jag med Ekologiska Coctailtomater och färsk Basilika!

Jag blir proppmätt av en sån här portion, men vill du ha mer så är det ju busenkelt att dubbla receptet! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Låter mumsigt. Visste inte att du uppfostrades vegetarian sen liten. Men är alla dina barn vegetarianer? Har de fått välja? Detta är en diskussion som kan hålla på länge, vet att jag pratade med någon annan om det. hehe

Tack för din kommentar, jag blir också glad utav att kolla på gamla inspelningar och minnas :P hehe

Hade så bra vännen

Anneli Sjögren sa...

Ja, alla mina barn är vegetarianer och även deras pappor - båda två faktiskt!
Välja och välja....!! Jag har nogsamt berättat för dem vad kött är och hur man får det, och sagt att jag tänker inte laga köttmat hemma men vill de så får de äta kött i skolan och hos kompisar, men det har de aldrig velat!
Men egentligen är det ju inte konstigare att få eller inte få välja om man vill äta kött! Jag menar de flesta blir ju som barn "tvingade" till att äta kött, så varför skulle det vara konstigare att bli "tvingad" att äta vegetariskt...!?! Eller hur!?!

Ha det så bra du också!! :D