Idag har jag bakat två sorters bröd: mjukt bröd och knäckebröd!
Knäckebrödet är fortfarande i ugnen på torkning, men det mjuka brödet är färdigt och avsmakat! :D
Det mjuka brödet bakade jag i min Tupperwareform i hjärtformat. Receptet blev perfekt för den formen!
Smaken var så där...! Nu ska jag väl erkänna att jag åt en skiva bröd med smör men utan pålägg och direkt efter maten så jag var redan ordentligt mätt. Men konsistensen var riktigt bra!! Nästan som vanligt "riktigt" bröd!! :D Men nästa gång ska jag blanda ihop smeten med en stavmixer så osten blir helt finfördelad - tror det blir ännu bättre!
Här kommer receptet:
4 ägg
1½ dl Pofibrer
1½ dl Bakepro (Hälsokost)
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
3 dl riven ost
2 dl vatten
1 msk olja (inte så nödvändigt tror jag)
Blanda alla torra ingredienser med den rivna osten, sen i med äggen och vattnet (och oljan). Blanda noga - gärna med en stavmixer - och häll i en smord form. Grädda i ugnen på 180 - 200 grader i ca 30 - 40 minuter.
Lycka till!
Anneli.
4 kommentarer:
Jättefint, det ser ut som en sockerkaka sådär mjuk och fluffig :)
Jag har en ny header på min blogg :)kolla in och säg vad du tycker.
Redan gjort!! Den är jättefin!! :D
Konsistensen på brödet blev nånstans mitt emellan matbröd och sockerkaka, fast mest bröd ändå tycker jag...!!
Riktigt gott faktiskt! :D
Stulna recept o bilder, aja baja.
"Luleå": What? Var har du fått det ifrån? Både receptet och bilderna är från mig! Om jag ibland "stjäl" en bild eller ett recept så talar jag alltid om det, och i den mån jag har vetskap om källan i sådana fall skriver jag den också!
Så aja baja på dig själv!
Skicka en kommentar