Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 3 oktober 2011

Kolhydraternas hämnd

Jaha...! Då sitter jag här med facit i hand...!
Jag har vägt mig....
Inte nog med att sötsug och en allmän känsla av att vara lite småhungrig hela tiden infunnit sig de senaste dagarna - sure enough visade vågen den obarmhärtiga sanningen att jag har gått upp nästan 1 kg den gångna veckan, eller närmare bestämt 8 hg!
Det betyder att allt jag gick ner veckan innan + 1 hg nu fyller ut min kropp!!!

Var det värt det?? NIX!! Absolut INTE!! Inte bara för viktuppgången, utan framför allt för det förbaskat jobbiga suget! Jag vill inte tillbaka till bantningens inte så glada dagar när jag ständigt och jämt försökte "skärpa mig", men trots det hittade mig själv stirrandes in i kylskåpet efter nånting gott många, många gånger per dag...!
Nä, så nu blir det till att minimera kolhydratsintaget så gott det nu går!! OCH föröka få i mig mer ägg...!
Kombinationen vegetarian, överviktig, kolhydratskänslig, LCHF:are som inte gillar ägg är inte den bästa, men man får helt enkelt bara göra så gott man kan med sina förutsättningar! Eller som Dr Phil brukar säga: "You've got to play the cards you've been dealt"...!

Så nu hoppar jag på "tåget" igen!! :D

Anneli.

3 kommentarer:

Vera sa...

Vilken hämnd!:( Jag har också ett väldigt dilemma då jag tränar ca 5 dgr i veckan och har fått ett gräsligt sug på kvällarna. PÅ dagarna så är det inga problem men på kvällen sätter det in, så nu har laddat med nötter och ägg. Jag äter ju kolisar, men snålt. Det känns så tråkigt eftersom jag känner mig så duktig när jag tränar. Vil ju verkligen inte kasta i mig massor onödigt. Blähä. Så nu j***ar! Nu kör vi, Anneli! Peace & Love

tantista sa...

*testar om det funkar att kommentera*

Anneli Sjögren sa...

Vera: Problemet när man är duktig och tränar är just att man blir hungrig och sugen!!
Men varför 5 dagar i veckan?? 3 borde väl räcka?? Varken överdrift eller underdrift är ju bra!! Testa 3 dagar/veckan och se vad det gör med suget vet ja!
När jag får sug brukar jag koka mig en kopp té och ibland även ta en bit mörk ekologisk choklad till - sen är jag nöjd! :D Kanske nåt att testa??
Ja du Vera!! Nu kör vi!!! :D

tantista: Wihoo!! Det funkade!! :P