Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 16 oktober 2011

Sesam-knäckebröd

I blogginlägget igår nämnde jag att jag även bakat LCHF knäckebröd och här ser ni en bild på hur de ser ut:
Riktigt gott blev det!!
Vill ni ha receptet?? OK då, här kommer det:

SESAMKNÄCKEBRÖD
4 dl sesamfrö (50/50 skalade och oskalade)
2 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 ägg
1 msk kokosfett (el smör)
½ tsk salt

Blanda alla torra ingredienser med osten. Blanda ner äggen och kokosfettet - gärna med en stavmixer så osten blir riktigt finfördelad.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca 10-15 minuter.
Tag ut plåten och skär brödet i lagom stora bitar. Lägg tillbaka brödbitarna så glest du kan på plåten och låt torka i ugnen på 75-100 grader tills det är riktigt torrt.
Förvara i en tättslutande burk. Jag har förstås mina i en Tupperwareburk...!! :D

Nu ska jag gå ut och få en nypa frisk luft innan det är dags att laga middag!!
På återseende!

Anneli.

4 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Jo vargar dödar för skojs skull, det är det, det handlar om. Instinkt hehe

Anneli Sjögren sa...

Fast jag håller inte med!! Instinkt och för skojs skull är inte samma sak...!

Lesly Valencia sa...

Ja kanske, det är skillnad för att de har inte känslor på det sätter (vad vi vet) och tycker att det är "roligt" att döda. Men mycket dödande är meningslöst de äter inte upp alla sina byten.

Mumsigt recept. Jag har alltid fått för mig att knäckebröd ska vara i ugnen i flera timmar, men det kanske inte alltid är så :) Såg iaf gott ut, kanske testar det när jag handlat in ingredienserna :)

KRAM

Anneli Sjögren sa...

Knäckebrödet blir jättegott!! Visst tar det en stund innan det är helt torrt, men det kräver ju ingen direkt passning så det är inte nåt som är jobbigt!!
Tycker du om sesamfrö så kommer du att gilla brödet!! :D