Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 18 oktober 2011

När man inte orkar laga mat...

Alla kan vi ha dagar när matinspirationen inte infinner sig...! Jag hade en sån härom dagen! Men hungrig var jag!!! What to do, what to do...??
Jag öppnade dörren till frysen och stod och rotade runt i den tills jag hittade lite förvällda kantareller i en påse och en Vegeschnitzel (från Hälsans kök).
En skvätt Creme fraiche hade jag i kylen och från kryddskåpet tog jag ner örtsalt, lökpulver, pepparblandning och gurkmeja.
På "5 röda" hade jag svängt ihop lite mat åt mig! :D Gott blev det också!
Gurkmejan hade jag med bara för att det är så himla nyttigt!! Men man kan inte ta för mycket - det blir inte gott!!
Det är skönt att ha lite halvfabrikat på lut i frysen!
Köttätare - speciellt de som äter enligt LCHF - verkar ha det så lätt! Ner med smör och en köttbit i pannan, på med lite kryddor och så en god sås till det: KLART!
Ja ja...! Det kanske var lite förenklat, men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar!
Att som vegetarian ha lite Vegeschnitzlar, sesamkroketter, sojakorv och diverse Quornprodukter på lut i frysen är vårt sätt att "komma undan" med lite förenklad matlagning!
Tyvärr känns det inte så värst naturligt... men eftersom kött inte är ett alternativ för mig så får jag finna mig i dessa fabrikstillverkade köttersättningar!

Igår skulle jag ju ha skrivit om hur det gått med vikten...! Jag tänkte på det innan jag satte mig vid datorn, men sen var det som bortblåst!! Men jag gör det nu istället:
1 hg ner. Varken mer eller mindre!! :P

Anneli.

2 kommentarer:

Maria sa...

Fast hur långt tid tar det att skära lite grönsaker och göra en fräsch sallad? Jag skippar helst de där färdiga sakerna, och jag lagar oftast mat på nolltid ändå :) Men tallriken blev ju fin, det ser ut som ett hjärta!!! <3

Anneli Sjögren sa...

He he!! Jo, om man blir mätt på en sallad...!!
Min tanke var snarare att när man vill äta mer proteiner och undvika kolhydrater - typ LCHF - så blir man automatiskt hänvisad till dessa fabrikstillverade produkter, på gott och ont...!
Men visst vart tallriken fin!! Det var inte med "vett och vilja" det blev ett hjärta - det bara blev så!! Men det var ju bra!! :D
Kram!!