Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 30 juni 2011

Att vara populär...

Jag trodde att jag skulle vakna med världens träningsvärk idag, men den har uteblivit!! Däremot är jag rätt bränd i ansiktet...!! Som tur är så hade Maria Aloe Vera-gel som jag fick ta av och det har nog räddat mitt stackars röda nylle från att fullständigt krackelera!! :P
Om jag nu bara kunde bli lite brun istället...!!

Vet ni om att jag förmodligen är den mest populära bruden på badstranden?? Jo, det är sant!! ALLA vill ligga och sola bredvid mig - de ser så smala och bruna ut då!! :P
Jag har ju inte alltid varit överviktig, men blek har jag alltid varit!! Jag fick ofta höra frågan om jag gjorde reklam för Albyl/Magnesyl eller hade solat i Vitabergsparken när jag var liten/ung...!
Så populär på stranden har jag alltid varit!! :D

Egentligen har jag inte tid att sitta här - jag borde packa allt jag behöver inför min vistelse i Stockholm. Maria och jag åker efter lunch imorgon.
Kläder har jag redan packat - förutom det som hänger på tork, men jag lär ju behöva lite mer än kläder med mig...! Hmmm...! Bäst jag sätter fart !!

Men VÄNTA LITE!!! Jag vill ju berätta om hur det gick på Mötet i förmiddags med Socialt Företagargruppen!!
Idag hade vi ÄNTLIGEN det konstituerande mötet!! Vi fick göra om lite i stadgarna, för som vi skrivit dem tyckte Skatteverket att det var en Ekonomisk förening och det vill vi inte starta till att börja med!
Sen ska papper skrivas på och skickas in, och eftersom jag kommer vara i Stockholm så blir det lite fördröjning innan vi får klartecken från Skattemyndigheten, och förhoppningsvis ett organisationsnummer, men nu känns det som att vi är på gång!! :D

Ordförande Anneli. :P

onsdag 29 juni 2011

Årets första dopp!

Idag har Maria och jag varit iväg till "Playa Del Storsjön" och premiärbadat för denna badsäsong! Vi simmade över till andra sidan och tillbaka igen!! En liten simtur på ca en kilometer eller så!! HÄRLIGT!!! :D
När vi kom tillbaka så kom datorerna fram och på, men vi har bara en internetuppkoppling här så först fick Maria skriva sitt blogginlägg och sen övertog jag "dongeln" så att jag kan blogga lite också! Bilderna här ovan har jag "snott" från Marias blogg!! :P
Snart ska vi laga oss lite mat och sen blir det videokväll!! Galenskaparna & After Shave står på tur att läggas in i DVD-spelaren!! Jag börjar skratta bara jag tänker på dem!! :D
Sen ska jag sova här i natt, för imorgon ska vi ha ett nytt möte med Socialt Företagarkursen!

Anneli.

tisdag 28 juni 2011

Fyra blommor och en begravning

I förmiddags gav kattungen upp! Redan under natten märkte jag att hon tappat gnistan. Visserligen fick jag i henne mat, men det märktes på nåt vis att hon inte riktigt ville vara med längre. *Snyft*
Janne begravde henne i trädgården i eftermiddags.

Nåt som är lite roligare i trädgården är alla blommor! Innan jag åkte till lokalen och Maria så fotade jag lite och här är några av bilderna:
Först ut är en vit Pion.
Sen har vi den härligt mörkrosa Pionen.
Här nedan en bild på Jasminblommorna som precis håller på att slå ut!
Och sist men inte minst: Scheresminblommorna! Jag önskar att jag kunde lägga ut doften från dem - men tyvärr! Tekniken har inte kommit så långt än!
I lokalen gjorde jag några PSYCH-K-balanseringar med Maria - bl a om att hon skulle sova gott och vakna utvilad! Imorgon vet vi om det "tog sig"!! :D
En film såg vi också: Mel Brooks "Men in tights" - en parodi på Robin Hood. Jag har sett den ganska många gånger redan och Maria kom på att hon nog också sett den för länge sen. Men några skratt fick vi i alla fall!! :D

Imorgon åker vi nog och badar!! Vi älskar båda två att simma så jag hoppas att det är någotsånär temperatur i vattnet!!

Anneli.

måndag 27 juni 2011

Goda nyheter! :D

Här sitter nu en trött Anneli. Jag satt uppe med kattungen hela natten - hon vägrade att dö!! Tvärtom vart hon piggare och jag lyckades få i henne lite mat ungefär varannan timme! Kl 7 på morgonen gick jag upp och väckte Janne så han fick ta över! Då hände ett litet "mirakel": Jag la ner ungen bland sina syskon och när Teyla kom så började hon slicka och tvätta ungen och faktiskt ta hand om henne igen!! :D
MEN: Ungen vägrar att dia!! Hon kravlar bara runt på mamma Teyla och somnar tätt intill henne och sina syskon, så vi fortsätter att mata henne med två timmars mellanrum! Janne har skött matningen hela dagen och nu ska jag ta över nattpasset!

Janne sökte massor med information på nätet om varför den till synes helt friska kattbebisen helt plötsligt slutat dia. Det enda svar han hittade som kunde stämma var att om kattföräldrarna har olika blodgrupper (A, B eller AB) så kan exakt detta hända!! Men ingen vet varför!
Vi har ingen aning om vilken blodgrupp våra katter har - det är inget som anses viktigt att veta i kattuppfödarvärlden!
Är du intresserad av att läsa mer om Felin neonatal isoerytrolys som det kallas så klicka HÄR. Scrolla ner tills du kommer till "Feline neonatal isoerytrolys".

En annan god nyhet är att jag har gått ner 9 hg den gångna veckan!! Jippi!! Kan det bero på att jag har lyssnat varje dag på Paul McKennas suggesionsCD?? Vem vet..!! Men det är i alla fall 3:dje veckan på raken som jag har gått ner i vikt!! :D Me like!!

Nä nu är det dags för kattvälling igen!! Jag håller er uppdaterade om hur det går!!

Anneli.

söndag 26 juni 2011

Inte nu igen...

Som jag berättade i förra inlägget så fick vår katt Teyla 6 kattungar natten mot midsommar. Här kommer ett foto på dem:
Tyvärr så håller en av honorna på att dö ifrån oss! Den 3:dje från vänster. Teyla bar helt plötsligt bort henne i eftermiddags och släppte ner henne på golvet och lämnade henne där.
Janne har matat kattungen med välling, men trots det blir hon svagare och svagare! *Suck*

I det HÄR blogginlägget som jag skrev när en av Bellas kattungar dog skrev jag om att kattmammorna VET att det är nåt fel på ungen och därför slutar bry sig om den, och att vi människor ändå - ibland in absurdum - försöker rädda livet på den. Nu sitter vi här igen med samma dilemma...! Ska vi bara lämna henne att dö, eller ska vi (mot alla odds?) kämpa för hennes liv??

Förr - när vi hade vanliga "bonnkatter" så hände det lite då och då att en hona kom hem och var dräktig, men det hände aldrig - och jag menar ALDRIG - att en kattunge dog!!
Det får en ju att börja fundera...!
Trots att Norska Skogkatter anses vara en ganska så ursprunglig ras och inte "framavlad" som vissa raser kan vara, så tror jag att när vi människor lägger oss i och avlar med tanke på färger eller vissa egenskaper t ex så missar vi nåt... Vad vet jag inte. Men av det jag sett av raskattsvärlden så verkar raskatternas hälsa inte vara lika bra som med vanliga "bonnkatter"! Jag säger inte att det ÄR så - det är bara min upplevelse...!
Jag funderar på om det kan ha med vaccinationer att göra. Bland vanliga "bonnkatter" är det inte lika vanligt att man vaccinerar, och vi gjorde det aldrig med de katter vi hade! Men som uppfödare MÅSTE man vaccinera!
Det som sprutas in i de oftast 8 veckor gamla kattungarna är ju faktiskt kemiskt framställda ämnen som är helt onaturliga för en katt. Och när de är 11 veckor får de en spruta till...!

Jag tror inte på vaccinationer!! Visst: vissa sjukdomar har vaccinerats bort, men vaccinationerna har också bidragit till massor med biverkningar OCH att en del sjukdomar blivit farligare än de var innan man försökte vaccinera bort dem! Jag är inte vaccinerad, och inget av mina barn heller! Men det är en annan historia!

Ja, ja..! Det här är bara funderingar som mal runt i min skalle...! Jag lär inte bli just nåt klokare här och nu...! Det är bara att acceptera det som händer och göra det bästa av situationen!

Anneli.

lördag 25 juni 2011

Dagen efter kvällen före

Hej alla!
Idag hade jag tänkt att lägga ut bilder på de nya kattungarna, men jag sitter i lokalen och fick inte med mig sladden så jag kan föra över bilderna...! Det kommer förhoppningsvis imorgon istället!

Det blev 6 kattungar tillslut! :D Så här ett drygt dygn senare verkar alla må bra och Teyla börjar ju bli en rutinerad mamma då detta är hennes 3:dje kull.

Midsommaraftonen igår blev för mig en lite annorlunda tillställning. Det var första Midsommaren på 29 år som jag inte hade nåt av mina barn hemma, och jag såg inte ens skymten av en Midsommarstång på hela dagen!!
Men festen var mycket trevlig med god mat och jättetrevliga människor!! Det blev lite sent innan vi kom hem, så Maria som är kvällstrött sov nästan i bilen på väg hem och idag är hon jättetrött stackarn!
Men vi har ingenting speciellt inplanerat idag utan vi tar det nog bara lugnt!

Ha det så bra allihop!!

Anneli.

fredag 24 juni 2011

Midsommarkatter

Klockan är snart halv 4 på natten och här sitter jag och bloggar...!
Kan jag inte sova kanske ni undrar.
Jo, då! Jag behöver bara blunda i en halv minut så sov jag nog!!
Men vad i hela friden gör människan uppe då, undrar ni säkert.
Jo: agerar barnmorska!! :D Vår katt Teyla har precis klämt ur sig 4:de ungen!! Vi tror det blir en till...! Inte kan man gå och lägga sig då heller!! Till och med Janne - som normalt är väldigt kvällstrött, sitter hos Teyla och övervakar att allt går bra! :D
Jag lägger ut ett foto eller två lite senare! Antagligen imorgon!

När jag ändå sitter här och skriver så kan jag passa på att berätta att Maria från bloggen Harmonia kom tillbaka hit igår eftermiddags! :D Hon ska bo i lokalen igen och stanna ända till jag åker ner till Stockholm i början på Juli, då hon naturligtvis åker med mig hem!
Mina älskade söner åkte till Stockholm 2 timmar efter att Maria kommit hit. Det blir konstigt att fira midsommar utan barn!! Det har jag inte gjort på 29 år!!
Men jag ska nog överleva det för ikväll ska Maria och jag på midsommarfest i Stjärnsund som ligger några mil från där jag bor. Det ska bli jättekul!

Nu fick Teyla ut en unge till!! Då är de 5 stycken nu!! Men hon beter sig som att det kommer en till...!! Hmmm...! Det räcker med 5 tycker jag...! 6 kattungar får knappt plats att dia samtidigt! Men det blir som det blir!!
Titta in här imorgon igen om du vill veta hur det gick och hur det blev!!

Tills dess:
HA EN RIKTIGT FIN MIDSOMMAR!!

Anneli.

onsdag 22 juni 2011

12 år...

För ungefär 13 år sen trodde jag att jag hade bestämt mig för att inte skaffa fler barn. Jag hade ju redan 4 stycken - 2 av varje sort! Kan det bli så mycket bättre??

Jag hade beställt tid för att sterilisera mig, och när man gör det så får man alltid gå till en kurator och diskutera så att man verkligen, verkligen förstår vad det innebär så att man inte ångrar sig efteråt.
När kallelsen till den där kuratorn damp ner i brevlådan så var det som att nåt hände inom mig...! Janne och jag började prata om vi inte skulle ha ett barn till i alla fall... Janne var ju bara biologisk pappa till den sista av telningarna, var han säker på att han inte ville ha ett barn till...?

Jag träffade aldrig den där kuratorn...! Istället bestämde vi oss för att vi ville ha ett barn till och tack gode Gud för det!! Vi har inte ångrat oss en sekund! :D ♥ :D
Idag fyller Adrian 12 år!! Hurra, hurra, hurra, hurraaaaa!!!

Nu ska jag straxt göra en jordgubbstårta!
GRATTIS ADRIAN!! ♥♥♥

Anneli.

tisdag 21 juni 2011

Recept med Basilika

Kommer ni ihåg att jag la ut en bild på Basilikabladen jag plockat in för att torka?? Det var den 12 juni. Så här såg de ut då:
Idag såg samma blad ut så här:
Skillnad, va!?!
Om några dagar ska jag plocka av fler blad och lägga på torkning!
Basilika är så himla gott att krydda bl a tomaträtter med!!
Visste ni att de flesta örtkryddor är bra för matsmältningen?? Jojomensan!! :D

En av min pappas paradrätter - som han bl a gjorde när han var kock på Hälsohemmet Tallmogården, var en slags potatisgratäng som vi kallar "Sjögrens frestelse". Som man kan höra på namnet så är den väääldigt god!!
Tyvärr äter inte jag den längre p g a det höga kolhydratinnehållet, men det är ju ingen anledning att undanhålla receptet från er andra!! :D Så här kommer det:

Sjögrens Frestelse 4 - 6 port.
1 kg grovt riven potatis
500 g Keso
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Vitlök - massor!! Kanske 6 - 8 klyftor eller efter smak...
ca 2 msk smulad, torkad Basilika
Buljongpulver och svartpeppar

Blanda Keso, grädde, mjölk, buljongpulver, krossad vitlök och kryddor i en stor bunke. Smaka av så det är tillräckligt av allt smaskens!
Skala och riv potatisen grovt. Blanda ner det i bunken med kesoblandningen. Häll allt i en ugnsfast form och grädda i 200 grader i minst en timme. Passa så den inte blir bränd mot slutet! Vid behov kan man lägga ett bakplåtspapper uppepå så att potatisgratängen blir färdig utan att bli bränd!
Njut gratängen med en sallad och nåt proteinrikt du tycker passar! Bon apetit!!

Anneli.

måndag 20 juni 2011

Hälsouppdatering och Paul McKenna

Jippi och hurra!! Jag har gått ner ett halvkilo till!! :D Så nu bröt jag trenden "varannan vecka upp, varannan vecka ner"!! :D

Två kvällar har jag även lyssnat till Paul McKennas CD "Jag kan göra dig smal" som jag lånat på biblioteket, så nu jäklar!! :P
Paul McKenna är hypnotisör och har utvecklat ett (enligt sig själv) framgångsrikt viktminskningsrecept, som jag alltså håller på att testa nu! På 3 av de 4 CD-skivorna är det själva boken som blir uppläst, och på den sista CD:n är det intalade suggestioner som man ska lyssna på varje dag liggandes i avslappnat tillstånd!

McKennas 4 regler är:
*Ät när du är hungrig
* Ät det du vill ha - inte det du tror att du borde äta
*Ät medvetet - njut av varje tugga
*Sluta äta när du börjar känna dig mätt

Det han säger i sin bok låter vettigt, i alla fall so far; jag har bara lyssnat på första CD:n än (av själva boken alltså). Det ska verkligen bli intressant att se hur det här funkar!! :D
Vad tror ni?? Nån som har provat??

Tänkte bara skriva lite om vad som händer med mitt hjärta och mina mediciner också:
Den andra/sista dagen jag var på hjärtröntgen så hade jag bara en enda tablett kvar av den ena medicinen och läkaren uppe i Falun tyckte att jag kunde sluta med den tills de kommit fram till vilken medicin de tycker att jag ska ha.
För att ta det lite försiktigt så delade jag den tabletten och tog ½ den kvällen och den andra halvan nästa kväll.
Det konstiga är att sen jag slutat med den ena medicinen har jag mått BÄTTRE!!! Och mina fötter är inte svullna längre!! :D (Sug på DEN, farbror Doktorn!!! ;-)

Ja, hur kommer det här att gå, tro..?? Ja, inte vet jag, men när jag vet så kommer ni att få veta!! :P ;-) :D

Anneli.

söndag 19 juni 2011

NU kan man läsa AT-artikeln!!

Nu har jag fixat så att man kan klicka på bilderna jag tog på Avesta tidnings reportage om vårt katteri som Harmoniamaria skrev när hon var här!

Klicka HÄR så kommer ni direkt dit! Eller scrolla ner (det är inte så långt) och läs de andra inläggen jag skrivit efter AT-inlägget!! :D

Anneli.

Jasmin och Scheresmin

Att odla, påta i jorden, trädgårdsarbete och sånt där är inte riktigt min grej... men jag ÄLSKAR blommor!! :D
Jag har sett att Jasminbuskarna inne i stan - och t o m vissa grannars - redan blommar för fullt. Men inte hos oss...!
MEN: det finns gott om knoppar!! Så här ser Jasminbuskens knoppar ut:
Och så har långt har knopparna på Scheresminbusken kommit:
Jag längtar såå till de blommar!! Det är både vackert och så doftar det så gott!! Speciellt Scheresminen!! Mmmmm....!!! :D

Jag lovar att lägga ut bilder på dem när de blommar, men tyvärr kan jag inte återge doften i min blogg - så långt har inte tekniken kommit än! :P
Ni får helt enkelt göra som jag: sticka näsan i alla jasminbuskar ni ser!! Om de inte står inne på en privat tomt förstås... Lite får man ju hejda sig!! :D

Anneli.

lördag 18 juni 2011

Förgrömmade kattungar!

Kattungar och krukväxter är ingen bra kombo!! Det är förvisso ingen nyhet, men jag blev brutalt påmind om detta faktum för ett par dagar sen!

I det enda bra blomsterfönster vi har i hela huset står två av mina Hibiscusar - hårt åtgångna av de senaste årens kattungar.
Kattungarna tycker att det är superroligt att klättra i dem och leka med bladen med påföljd att de stackars Hibiscusarna inte ser riktigt kloka ut...! Grenar har gått av och bladen är på de flesta ställen helt borta!
MEN; de har åtminstone stått kvar där de står... tills för ett par dagar sen...! PANG sa det, och när jag kom springande för att se vad det var så låg båda Hibiscusarna på golvet! (Tack och lov utan några skadade kattungar). Den ena krukan låg i bitar och den andra var sprucken.
"Normala" människor hade insett att det var ett tecken på att det var dags att kasta de stackars spillrorna till krukväxter, men jag är inte "normal"!! Live and let live är mitt valspråk! Så länge en krukväxt lever så försöker jag rädda den!!
I två dagar har jag letat efter nya krukor utan resultat. Så stora krukor som jag behövde stod inte att finnas i stadens affärer!

Så idag tog jag med Nettan och åkte till Rutbo Handelsträdgård här i Avesta för att fortsätta sökandet, men inte heller de hade så stora krukor (i min prisklass...)!! MEN: de hade nåt "krukliknande" i plåt (vet faktiskt inte vad de kallas...) och i brist på annat så köpte jag 2 såna!

Plåt har ju tyvärr inte lerkrukors tyngd och fukthållande egenskaper, men listiga jag kom på ett sätt att kompensera för det:
Jag tog helt enkelt den sönderslagna blomkrukan och lite andra krukskärvor jag hade och la i botten på plåtkrukorna, sen ett lager Lecakulor och på det blomjord, rotklumpen och mer jord! :D Det gäller att vara uppfinningsrik - och det är jag!! :P
Här ovan ser ni hur det blev när det blev klart!! Emellan de två plåtkrukorna står en Sankt Paulia som gått samma öde till mötes som Hibiscusarna och som jag också planterade i ny kruka.
Och här ovan är alla krukväxterna tillbaka på brottsplatsen!! MEN: Kattungarnas klätterträd flyttade Janne för säkerhets skull. Hoppas att inte kattungarna kommer upp dit nu, men det visar sig väl...! :P

Nu tycker jag mig höra att några av er bloggläsare undrar varför jag inte passade på att klippa ner Hibiscusarna när jag ändå var i farten...! Jo ser ni, det är för att längst ut i topparna finns några blomknoppar och jag har inte hjärta att klippa bort dem!! Men när de har blommat färdigt, då jäklar ska de tuktas!! :D

Anneli.

fredag 17 juni 2011

En hektisk dag med lugnt slut!

Idag har mina älskade grabbar åkt på läger! Martin som ledare och Adrian som deltagare! Morgonen blev riktigt hektisk då jag hade missförstått vilken tid de skulle åka!! Jag fick panikpacka Adrians grejor så de skulle komma iväg i någotsånär tid! Mina svärföräldrar skjutsade upp dem som tur var, så när de hade åkt kunde jag pusta ut med lite väääldigt sen frukost!

På eftermiddagen åkte kompisen Nettan och jag hem till Katta för att fika och beundra hennes nya soffor! Katta hade dukat fram en stor skål med färska jordgubbar, vispad och ovispad grädde och kaffe. Mums!! :D

Sen satte vi oss i de nya sofforna och lekte lite med Tarotkort och snackade lite skit...!! :P
Sofforna var inte det enda som var nytt hemma hos Katta; innan vi kom hade hon varit iväg en snabbis till Västerås och köpt en Energimassagestol!!
Nettan och jag fick inviga den genom att få just energimassage sittandes i den!! Ljuvligt!! :D

Efter lite mer skitsnack var det dags att köra tillbaka till Avesta (Katta bor i Norberg). Jag körde hem Nettan, och efter att hon klivit ut ur bilen satte jag på bilstereon, vred upp volymen och njöt av Metallica's "The black album" som ligger i CD-spelaren just nu! :D
OK! Då kanske det inte var så lugnt längre, men ooooooh så bra musik!!! ♥

Lugnet återkom när jag kom hem, för i huset satt min kära make ensam (med bara 12 katter till sällskap... ;-) framför datorn, pillandes på sin hemsida! Han har lagt ut nya kort på de 5 kattungar som fyller 10 veckor idag! ♥


Anneli.

torsdag 16 juni 2011

AT-reportage

Här kommer nu den utlovade artikeln som Maria på bloggen Harmonia skrev när hon var här i Avesta och praktiserade på Avesta tidningen! :D Vi fick ett helt uppslag!! :P


Här ovan har jag fotat en sida i taget. Klicka på bilderna så de blir större, och så klickar ni en gång till på bilden. Då förstoras den så att det går att läsa vad det står!

Anneli.

Här kommer en länk till vår hemsida där ni kan läsa om oss och se massor av bilder och videoklipp!! http://kornsvede.se

onsdag 15 juni 2011

Hjärtröntgen, dag 2

Sitter nu hemma med en präktig huvudvärk!
Undersökningen idag gick bra, men åter igen fick jag en medicin som man får huvudvärk av. Typiskt!! Huvudvärken från igår hade inte ens gått bort...

När jag kom in på röntgenavdelningen i morse så började sköterskan med att kolla mitt blodtryck - det var bra som vanligt! Inga problem där inte!!
Sen fick jag en kärlvidgande tablett som skulle läggas in som en snus och den skulle jag ha under läppen i 30 minuter. Blodtrycket kollades hela tiden i och med att man bl a kan få blodtrycksfall av den medicinen - men jag klarade mig! Sen sprutades isotopen in i mitt blodomlopp, jag fick spotta ut tabletten och sen gå och äta och dricka precis som igår!

Efter två timmar fick jag lägga mig i den där röntgenapparaten igen, och ligga blickstilla i 25 minuter medan hjärtat "fotades" från alla håll! Tyvärr var det betydligt jobbigare idag än igår!! Jag hittade ingen bekväm ställning, utan låg rätt illa faktiskt men var tvungen att ligga kvar ändå! När allt var klart hade jag jätteont i nacken och ryggen...!! Känner av det än faktiskt! Men nu är det äntligen gjort!!
Svaret får jag tyvärr vänta på i minst 3 veckor trodde sköterskan, så det är bara att ha tålamod!!

Nåt som var roligt var att igår satt i väntrummet ett äldre Engelsktalande par. Mannen visade sig ha samma problem med hjärtat som jag - fast det visste jag inte då.
Jag ÄLSKAR att prata Engelska, och jag satt där och önskade att jag skulle våga prata med dem men jag ville inte vara för framfusig så jag försökte koncentrera mig på en tidning istället.
Men när mannen kom tillbaka efter sin hjärtröntgen så kunde jag inte låta bli att säga nåt i stil med "va' skönt att se att du har överlevt undersökningen, för snart är det min tur". Det blev "ice breakern" som gjorde att vi började prata med varandra! :D Han berättade att han skulle komma tillbaka imorgon (idag alltså) för en undersökning till och jag svarade att om jag också ska göra det så kanske vi ses. Sen blev inte så mycket mer sagt för de skulle gå och det vart min tur att lägga mig i röntgenapparaten.
Imorse när Janne och jag kom tillbaka så satt de där igen och när de såg oss så hälsade de som om vi känt varandra sen förut!! Och så var samtalet i full gång!! :D (Har jag nämnt att jag älskar att prata Engelska...?? ;-)
Mannen gick in före mig idag också och då satt jag och pratade med hans fru.
Sen satt vi och pratade större delen av de här två timmarna vi skulle vänta på att bli röntgade också vilket var jättekul!! Made my day faktiskt!! :D

På det stora hela kan man säga att det varit en riktigt bra dag! :D

Anneli.

tisdag 14 juni 2011

Hjärtröntgen, dag 1

Nu har jag kommit hem från Falun.
Undersökningen gick bra - mycket bättre än vad jag vågade tro!
Det där att hjärtat skulle rusa iväg i hundranitti, att man skulle svettas och ev bli svimfärdig var en klar överdrift! Tack och lov!! Det enda som hände var att jag fick ett tryck över hjärtat och huvudvärk! :D (Vilket också läkaren förvarnat om!!)

När jag kom in till röntgenavdelningen fick jag en kanyl i vänstra armvecket och sen tog sköterskan med mig till hjärtmottagningen där jag blev kopplad till en EKG-maskin och fick en blodtrycksmanschett på högerarmen. Sen sprutade sköterskan in ett adrenalinliknande ämne - i 4 minuter!!! - som skulle stressa hjärtat och så kollade de blodtrycket med bara nån eller ett par minuters mellanrum + höll koll på hjärtat med EKG:n. Den undersökningen tog kanske 10 - 15 minuter. Sköterskan sprutade också in den där radioaktiva isotopen och så var det momentet klart!
Jag uppmanades att dricka något kolsyrat och att äta mat, vilket jag gjorde.
Anledningen till att dricka kolsyrat vet jag inte - glömde fråga, men att det var så viktigt att äta mat var för att den här isotopen hamnar inte bara där den ska, d v s i hjärtat utan också i tarmarna och eftersom en del av tarmen ligger väldigt nära hjärtat så behöver man "skjutsa ut" isotopen från det området, för annars ser de inte hjärtat ordentligt!

Efter maten hann Janne och jag fika med en bekant som också skulle till röntgenavdelningen, plus en liten promenad.

När två timmar hade gått så var det då dags för själva hjärtröntgen!
I ca 25 minuter fick jag ligga blickstilla på en slags bår som själva röntgenapparaten liksom snurrade runt för att fota mitt hjärta från alla håll. Tur att jag inte har klaustrofobi, för då hade det nog varit ganska läskigt..! Istället höll jag nästan på att somna efter ett tag!! :P

Sköterskan gick iväg för att kolla att bilderna blev bra, för det händer ibland att man behöver göra om dem! Tack och lov inte denna gång, MEN: De vill att jag ska komma tillbaka imorgon igen för en liknande undersökning!! BLÄÄÄÄ!!

Dagens undersökning var ju hur mitt hjärta beter sig när det är stressat, och imorgon ska de kolla hur hjärtat är i vila. Då kan de jämföra och lättare och säkrare ställa diagnos.
Att göra om nästan samma undersökning imorgon var inget de tänkte tvinga mig till, men jag tänkte att det är lika bra att göra det ordentligt när jag ändå har "gett mig", trots att det innebär en ny dos med den där läskiga isotopen...!
Jag försökte skoja till det lite och sa till sköterskan att "då kommer jag väl att vara självlysande i minst en vecka" och hon skrattade lite och svarade att "då skulle vi ju spara lite på elen och det var väl bra..."!! (Lite läskigt att hon inte försökte förneka det....)
Hmmm.... Jag slipper mycket hellre vara radioaktiv än att spara på lite el, men nu har jag bestämt att gå till botten med det här så att jag vet vad jag "slåss" emot, så då får jag väl göra det linan ut!!

Fortsättning följer imorgon!!

Anneli.

PS. TACK ALLA SOM TÄNDE LJUS OCH TÄNKTE PÅ MIG IDAG!! TACK FRÅN DJUPET AV MITT HJÄRTA!! Ni får gärna göra det imorgon också!! Jag ska vara där ungefär samma tider; en kvart tidigare bara! DS.

måndag 13 juni 2011

En kortis!

Har precis kommit hem från min Mediala cirkel, och eftersom jag behöver gå och lägga mig i något så när tid ikväll så blir det bara en kort uppdatering!

Måndag. Vägdag. Ner 8 hg!! :D Vilket betyder att jag håller "varannan vecka upp - varannan vecka ner" för 7:de veckan i rad (eller möjligtvis längre... har inte kollat)! :P Midjemåttet har varit det samma alla de veckorna...!

Imorgon bitti åker Janne och jag till Falun - det är dags för hjärtröntgen som jag skrev lite om igår.
Om ni råkar ha ett ljus ni kan tända för mig eller tid att skänka mig en lugnande, helande tanke så är schemat ungefär som följer:

Kl 9.30 ska jag infinna mig på röntgenavdelningen för att få en injektion av en isotop - ett radioaktivt ämne. Sen ska man vänta i 2 timmar innan de börjar röntga och under den tiden ska jag äta något (varför vet jag inte...) och ta det lugnt. Själva röntgningen tar 30 minuter.
Sen hoppas jag att jag får tala med läkaren direkt innan jag får åka hem igen, men om detta vet jag inget!

Imorgon skriver jag och berättar hur det gick!! Under förutsättning att jag överlevt!! Men det räknar jag iskallt med att jag gör!! :P
Be here or be square!! :D

Anneli.

söndag 12 juni 2011

Kolla!!! :D

Det har börjat komma små, små knoppar på 5-öringsblommorna!! :D Tjohoo!!
Och så här stora har de blivit nu!! Inte så mycket större än sist - men lite!! :D
Minns ni basilikan som jag planterat 3 såna man köper i mataffärer i en stor kruka? Den har växt så det knakar trots att vi är där och nyper av blad lite då och då!

Idag lagade Ylvali pastasallad till sig och brorsorna och då gick det åt en hel del av de smaskiga bladen! När jag ändå var där och plockade av blad till salladen så passade jag på att klippa ner den lite och lägga blad på torkning! Så här såg den ut efter att jag "gått lös" på den...
och här är bladen som ligger på tork! :D
Har ni haft åska idag?? Det har vi!! Jag vaknade av några rejäla smällar i morse - som tur var inte såå nära oss! Jag gillar åska, men när det är precis ovanför huset kan det vara lite otäckt..! På de 17 år som jag har bott här så har blixten slagit ner i vår trädgård - precis utanför huset - 3 gånger!! Då känner man sig inte så kaxig kan jag säga..!!! Men idag kom den inte närmare än ca 7 km.

I eftermiddags skjutsade jag mina älskade stora barn Rickard och Ylvali till tåget så nu är allt som vanligt igen!

Förresten så kollade jag i almanackan vilken dag jag ska till Falu lasarett för den där hjärtundersökningen och jag kan meddela att den blir på tisdag förmiddag. Jag både längtar och bävar...! Jag längtar att få veta resultatet och att det ska vara över, men själva undersökningen ser jag verkligen inte fram emot!!! Men det är bara att bita ihop och få det överstökat!
Hjärtat har i alla fall fortsatt att vara ganska lugnt!! Det är såå himla skönt! :D
Och med det avslutar jag dagens blogginlägg!

Anneli.

lördag 11 juni 2011

Studentfest

Gårdagens studentfest var mycket lyckad!!
Det var alltså min tvillingsyrras yngsta dotter Lenali som tog studenten!
Hon hade planerat hela festen med mat, fika, lekar och tävlingar! Dessutom hade hon bakat alla godsakerna till fikat - och det var inte lite det!! Sen fick hon ju förstås hjälp med smörgåstårtorna, salladerna och den andra smaskiga maten!

Min vana trogen (nu för tiden) så tittade jag och luktade lite på alla godsakerna, men smakade inte! Jag tog lite sallad och ost som mat och till fikat hade syrran fixat jordgubbar och vispgrädde till mig och det räckte gott och väl!!
Här ovan ses Lenali med sina presenter.

Jag nämnde att vi hade tävlingar också. Lenali hade delat upp hela gänget i 3 lag och sen fick vi poäng i olika tävlingar. Mitt lag - där även min yngsta son Adrian ingick - sög på första tävlingen!! Jag tror vi bara fick ihop ett enda ynkans poäng!! Men det gick bättre på de andra tävlingarna och när poängen hade räknats samman visade det sig att vi hade vunnit!! :D
Vi vann inget annat än äran - men vad gör det?? :P Kul hade vi!!

Med mig hem fick jag 2 av mina 3 utflyttade barn: Rickard ♥ och Ylvali ♥. :D Så nu ska jag inte sitta här och blogga, för de åker tillbaka till Stockholm redan imorgon eftermiddag!

Anneli.

torsdag 9 juni 2011

Skolavslutning

Så har vi då äntligen fått sommarlov i det Sjögrenska huset! Martin har gått ut första ring (heter det fortfarande så??) och Adrian har gått ut femman.
I den här familjen har vi ingen tradition av att åka bort på semestern - och varför skulle vi?? Vi bor ju i ett semesterparadis redan!! Men Martin och Adrian ska åka på ungdomsläger några dagar 18 - 21 juni. Martin som ledare och Adrian som deltagare. Janne och jag är inte bortskämda med att vara själva utan barn, men jag vet att det kommer att bli så allt oftare ju äldre de blir, så det är bara att vänja sig!
Och den här sommaren får vi verkligen öva på det, för dagen efter de kommer hem är det Adrians 12-årsdag och dagen efter det åker ungarna till Stockholm för att hälsa på sina syskon! Denna gång blir de nog borta minst en vecka, och kanske blir det t o m så att jag åker ner till Stockholm innan de vill åka hem!
Jag ska nämligen leka Stockholmare i 1½ - 2 veckor jag med!! Äldsta dottern Linnéa ska nämligen på semester och jag ska passa hennes dammråttor!! ;-) :P
Det ska bli riktigt kul att träffa mina gamla kompisar igen och få leva lite "singelliv"! :D
Jag tror det är 3:dje året (eller 4:de???) som jag övertar Linnéas lägenhet när hon är på semester - ett arrangemang som jag är väldigt glad för. Ibland - men bara ibland - saknar jag den stora staden! Då är det ju perfekt att kunna slå två flugor i en smäll på detta vis! :D
Stockholm kommer alltid vara min stad i mitt hjärta, men jag trivs alldeles för bra på landet för att vilja flytta tillbaka (till vissa kompisars stora sorg...)!

Nä, nu ska jag börja tänka på refrängen för imorgon bär det av till Ludvika där min tvillingsyrras yngsta barn tar studenten! :D

Anneli.

onsdag 8 juni 2011

The day after tomorrow...

Sitter här i soffan och har fastnat framför TV:n...
Jag ser inte så mycket på TV nu för tiden, men TV:n stod på och jag satt redan vid vardagsrumsbordet med min laptop och på den vägen är det...! ;-)

Filmen som är på är "The day after tomorrow". Den handlar om naturkatastrofer som ödelägger platser över hela jordklotet som en följd av den globala miljöförstöringen.

Att denna film går under benämningen "katastroffilm" är det ingen som helst tvekan om, men kan det verkligen gå så illa som på filmen?? Kan det t o m bli värre??
Vet ni; jag vill inte veta!!

Vi behöver verkligen ta hand om vår kära jord - innan det är för sent!!

Så jag avslutar med nåt min mamma brukade säga:
"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Om alla gör något, blir allting gjort"!

Anneli.

tisdag 7 juni 2011

Vikt, stress och lite till

Nu är det ganska exakt 3 dygn sen jag skrev ett blogginlägg.
Jag har varit ganska stressad, haft mycket att göra och faktiskt också varit riktigt arg, frustrerad och ledsen...! Mest av allt ledsen...! Och med det har inspirationen att skriva näst intill försvunnit.

Tack och lov börjar det kännas bättre nu, men en "vän" som sviker, inte vill förstå och absolut inte vill ändra på sig och sitt beteende trots att den VET att det negativt påverkar mig och min familj, tar enorma mängder energi!

Having said that, så tror jag ju ändå på att allting som händer på nåt sätt har en mening och att det finns saker att lära ur varje situation - för alla inblandade parter. Både hur man vill vara och inte vill vara...! Varje händelse ger oss en chans att definiera vilka vi är och vill vara - den högsta tanken/visionen om oss själva.

Min högsta tanke/vision om mig själv inbegriper INTE att sitta och sura över vad någon annan väljer att göra eller inte göra, men inte heller att tillåtas att bli neddragen i negativa tankar och känslor.
Därför väljer jag att göra det bästa av den här situationen och gå vidare! Med eller utan min "vän" - det har jag inte bestämt än....

Men ANNARS är det bra!!
Hjärtat har varit lugnt i en vecka nu och i eftermiddags hade jag kärt besök av Nettan och hennes familj! :D

Igår vägde jag mig och hade gått upp 4 hg, och när jag såg över de senaste 6 veckornas viktuppdateringar så har jag gått upp varannan vecka och ner varannan...!! Men jag vägde i alla fall 6 hg mindre än för 6 veckor sen! :P Man får vara glad för det lilla!!

Ringde förresten "kloka gubben" igår igen! Han tyckte att jag skulle ta en kur till med Homeopatmedlen han rekommenderade mig första gången jag ringde, och ang den där hjärtundersökningen så tyckte han nu att jag gott kunde göra den - det var ingenting som skulle påverka mig negativt. Dessutom kan det vara bra att få reda på vad det är för "fel som är trasigt" sa han, och där har han ju en poäng!
Den undersökningen är nån gång nästa vecka - 13:onde eller 14:onde, minns inte riktigt i skrivandes stund. Men ni kommer att få "hänga med" - var så säkra!!

Nu har vi åska på gång här i Avesta så det är bäst jag avslutar här!

Anneli.

lördag 4 juni 2011

En kattmammas intuition

Sitter här vid datorn med ännu en död kattunge i handen... Hon dog för bara ett par minuter sen i Jannes famn och är fortfarande alldeles varm... :'-(

I 5 dagar har vi förstått att hon inte mådde så bra och har turats om att stödmata med kattvälling. Först verkade det gå bra, hon ökade lite i vikt de första dagarna, men från och med igår morse har det bara gått utför... Och nu finns hon inte mer..! ;'-(

Idag har jag gett henne healing och bad till Gud/universum/de högre makterna (kalla det vad du vill...) att om det inte gick att rädda henne, så låt henne dö fort och smärtfritt, vilket hon också verkar ha gjort.

Jag tänker på hur djur verkar känna på sig vad som är på gång.
Bella - kattungens mamma - slutade bry sig om den här kattungen för 5 dar sen. Det var så vi upptäckte att allt inte stod rätt till. Jag är helt övertygad om att hon visste att kattungen inte skulle överleva!!
Ute i naturen tycks livet vara grymt, men vi människor kämpar många gånger mot bättre vetande...!

Janne och jag har haft många samtal om huruvida det egentligen var nån idé att försöka rädda Noosha - som kattungen hette, i och med att hennes mamma så tydligt visade att det inte var värt att ta hand om denna unge.
Men vi är människor, med mänskliga värderingar och empati - och förallan del lite andra resurser än en kattmamma, och det fanns inte på kartan att stillatigande låta Noosha dö. Alltså gjorde vi vad vi kunde, vilket känns bra på sätt och vis. MEN: Tanken på att vi bara förlängde hennes lidande gnager i bakhuvudet...!
HUR vet man när det är dags att ge upp - eller att över huvud taget inte ingripa alls??
Jag har inget svar på den frågan, men i mitt hjärta känns det ändå bra att vi försökte rädda henne!

Vila i frid lilla Noosha! ♥

Anneli.

fredag 3 juni 2011

Dagen som gått kort och gott!

Nu är det som att luften har gått ur mig på nåt vis...! Om det beror på att Maria har åkt hem idag eller för att det har varit så varmt har jag ingen riktig uppfattning om. Förmodligen är det både och! Kommer att sakna henne!! ♥
+28 grader har vi haft här idag, och jag är ingen vän av såna temperaturer...! Möjligtvis om jag får simma runt i en sjö nånstans..! *Längtar* :D

Innan jag skjutsade Maria till tåget hann vi med några PSYCH-K-balanseringar! :D Det ska bli spännande att få höra om hon märker av några effekter! Men vad vi balanserade för är mellan Maria och mig, så det tänker jag inte skriva om!! :P

Artikeln som Maria skrev om oss och vårt katteri kom inte med i dagens Avesta Tidning p g a platsbrist. Den blev visst rätt stor och kommer med senare när den får plats - när är det ingen som vet just nu, men vi kommer naturligtvis att hålla utkik!! :D

Tyvärr är det ingen som har ringt om vårt Sociala företag efter Marias artikel i onsdags. Synd!! Men det blir nog som det ska - det brukar det bli enligt min erfarenhet och tro!

En positiv nyhet från Da House är att mitt hjärta har varit jättelugnt i ca 4-5 dagar nu!! Fantastiskt! :D Och snart ska jag ringa tillbaka till "kloka gubben"! Undrar om man kan göra det på en helg...! Jag skulle ju ringa tillbaka när jag har 1 cm kvar i homeopatmedelsflaskorna och det har jag nu!
Ja ja...! Han kan väl inte mer än slänga luren i örat på mig om det inte passar...! ;-)

Anneli.

torsdag 2 juni 2011

Sista natten med gänget

Eller snarare: sista kvällen med Maria!
Maria åker hem imorgon, så ikväll var sista chansen (för denna gång) att få "tussa ihop" henne med två av mina kompisar som jag absolut ville att hon skulle träffa!
Som tur var så är även dessa två av mina kompisar vänner med varandra så vi träffades alla fyra samtidigt!
Och vilken kväll!! :D Vi skrattade jättemycket och hade intressanta samtal över varsin kopp té/kaffe!!
Det ska verkligen bli spännande att få läsa vad Maria skriver om kvällen på sin blogg!! :D
Men jag tror nog att hon är för trött ikväll för att skriva - det får nog vänta till imorgon, för vi åkte inte hemåt förrän klockan var 22.00 och det är nästan lite sent för Maria som är kvällstrött av sig!

Trött är faktiskt även jag, så jag gör processen kort och avslutar detta blogginlägg här!! :D

Anneli.

onsdag 1 juni 2011

Avesta Tidning 2011-06-01

Idag kom Marias artikel om vårat blivande Sociala företag med i Avesta tidning! :D
Jag scannade in bilden, och här är den:
Vet inte hur mycket som syns, men jag misstänker att det går att klicka på bilden för att få upp den större - ni får prova!!

Maria kom hem till oss idag och intervjuade oss om katteriet och tog massa foton på både oss och katterna! Av det ska hon skriva ihop en artikel som ska komma i AT på fredag!! :D
Jag scannar väl in den också och lägger ut här på bloggen!! :D

Imorgon ska Maria och jag träffa ett par kompisar till mig för att bl a göra lite research för Marias kommande bok!! Det ska bli riktigt roligt!! :D :D :D

Nu: Sängen!!

Anneli.