Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 8 juli 2013

Nostalgi

Jag fortsätter så sakteliga att plocka, sortera, diska, slänga, städa och göra rent ute i min kära lägenhet. Det går ganska långsamt för jag orkar inte så mycket i taget. Och för att det är ganska tråkigt...! :P 
Igår var det lite roligare för då spelade Adrian lite trummor för mig medan jag jobbade och Janne var också där och fixade och trixade med en dörr som jag ville att den skulle öppnas inåt istället för utåt så då hade jag sällskap, men idag var jag därute alldeles själv.

Jag tillhör den nostalgiska sorten som gillar gamla grejer med historia! Och särskilt när jag känner till historien kring vad det nu är för grej. Jag har bl a hittat några av pappas gamla blomkrukor längst in under diskbänken och när jag tog fram dem kunde jag inte låta bli att tänka på att det var pappa som hade rört vid dem sist när han ställde in dem där för ungefär 12 år sen! Jag har möjligtvis lyft på påsen de låg i bara för att dammsuga eller torka ur i skåpet, men det var pappa som rörde vid dem sist!! Det verkar kanske löjligt, men för mig väcker det massa känslor och minnen, och jag blir alldeles varm inombords!!

Eller de där thermosarna jag berättade om igår - de jag kände igen från min barndom! Det var också världens nostalgi-kick att ta fram dem ur sin 12-åriga förvaringsplats!
Jag tänkte att ni skulle få se dem:
Den till vänster tror jag är den äldsta av dem - den är säkert från 50-talet nån gång! Den gröna i mitten skulle jag tippa på är från 60-talet att döma av utseendet. Och den sista av dem är typisk 70-tal med sin orangea färg och det där mönstret upptill.

Min pappa var en riktig "skogsmulle" så thermosarna är mycket välanvända på alla de skogsutflykter vi gjorde när mina syskon och jag var barn! :D Mmmmmm...! Jag minns den varma chokladen och ostmackorna vi brukade ha med oss...!!
♥ Det är minnen som värmer ända in i hjärteroten!! ♥

Men nu över till nånting helt annat:
Min hjärtläkare Jens ringde imorse. Tanken var ju att jag skulle läggas in på lasarettet idag för att prova den nya medicinen, men det fanns ingen plats för mig så han ringer imorgon igen så får vi se om det finns nån plats för mig då. För min del är det ingen brådska för jag mår efter omständigheterna bra, men det är ju å andra sidan skönt att få det överstökat! Men det blir som det blir och det blir som det ska - det är jag övertygad om!
Fortsättning följer!!

Anneli.

3 kommentarer:

3pa2 sa...

Åhh vilka underbara termosar. Väcker minnen hos mej med
Hoppas verkligen inte att du slänger dem

tantista sa...

Tror ungefär likadant som du ang. vilka årtionden termosarna är gjorda :) Den till vänster kan vara äldre än femtiotalet. Fyrtiotalet isåfall, enl mitt googlande. Här är ett par roliga länkar; jag orkar inte koda dom klickbara men markera dom och högerklicka "öppna i ny flik" så kirrar det sig, sörru.

http://josephzohn.blogspot.se/2006/09/gs-baob-bandytermos.html

http://www.digitaltmuseum.se/things/termos/S-UM/UM30924ba

Och där går du och mår bra! :D :D :D Jobbigt att gå och vänta på att bli inlagd med så kort varsel - som om man jobbade i nån jävla patientpool (Vissen från Manpower?) men kanske skönt att känna att hjärtat minns hur man gör när man jobbar och slår :) Hoppas du snart får bli omhändertagen! Kraaaam!

Anneli Sjögren sa...

Tack för era kommentarer båda två! :D
Jag HADE tänkt att slänga thermosarna... jag är ju en sån samlare, men försöker ändra på det... (morfar var ju skrothandlare... brukar skylla på det..!! ;-)!! Men nu känner jag att slänga INTE är ett alternativ!! Nix och Nej!! Thermosarna stannar!! :D

Tack för länkarna tantista!! Det var roligt att få läsa!! :D Och det stärkte mig i att faktiskt behålla thermosarna! Jag får väl ha ett eget litet museum här hemma!! :P
Ja, och här går jag och mår (efter omständigheterna) bra...!! :-) Härligt va!?! Visst är det jobbigt att vänta, men så länge som hjärtat inte får för sig att börja krångla så är det helt Ok!! :D

Kraaaam till er båda!!