Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 7 juli 2013

Välförtjänt paus

Pust och stön... aj och oj... ont!!
Men det ska väl gå över!! :P
Vad är det jag klagar över?? Nja... bara att jag har diskat till mina fingrar såg ut som russin, och att jag har stått på en stegstol och tvättat ur skåp och skåpluckor så att fötterna känns som smärtande degklumpar! Nu tar jag en välförtjänt paus!!

Det jag pratar om är förstås att jag håller på att göra i ordning ute i lägenheten inför tillbakaflytten från lokalen. Det är sjukt mycket att göra! Men köket är halvvägs klart nu. Jag har tömt det stora skafferiet och alla överskåp, plus att överskåpen och luckorna är tvättade och klara för att flytta in porslin och annat i. Nu är det "bara" underskåpen kvar och så att tvätta ur skafferiet. Men det orkar jag inte idag!! Jag är helt slut!

Skafferiet är en historia för sig... Längst bak, högst upp och längst ner (sa jag att det är S T O R T?) har det inte städats sen min pappa bodde i lägenheten... han dog hösten 2001...! Nu när jag har tömt skafferiet på ALLT så har jag hittat gamla thermosar som jag minns från min barndom, några fina gamla glasburkar från min farmor och massor av flaskor som min pappa diskat ur för att ha till hemkokt saft. Allt mycket dammigt.... Så jag har stått och diskat alltihop, för inte hade jag hjärta att slänga det!! Jag kokar också saft ibland...!

Men paus var det... och vad är det första jag gör när jag tar en paus? Jo, sätter mig här och bloggar!! Men så fort jag är klar med det (och lite facebookande) så ska jag läsa boken jag lånade på biblioteket häromdagen:
Författaren; Arkan Asaad, pratade på radio för några dagar sen och berättade om sin bok, och jag blev så fascinerad att jag ringde till min kompis K som jobbar på biblioteket här i Avesta och bad henne lägga undan boken så ingen annan hann sno åt sig den innan jag kunde lägga rabarber på den! Boken är till stor del en självbiografi, skriven som en roman.
Den handlar om hur Arkan - som kallas Amàr i boken - som 19-åring blir bortgift med sin kusin - mot sin vilja, och allt som följer på det. Om man som jag är intresserad av andra kulturer och deras traditioner så kan jag varmt rekommendera denna bok! Och nu ska jag sätta mig och läsa vidare i den!! Efter att jag varit ut en snabbis på facebook...!! När jag ändå sitter här menar jag..!! ;-) :P

Anneli.

Inga kommentarer: