Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 26 maj 2016

2½ timme på akuten

Något jag inte berättade i gårdagens blogginlägg var att jag sen i tisdags haft väldigt ont i min vänsterarm; från axeln ner till armbågen. Natten till igår sov jag knappt nåt för det gjorde så ont, och det blev värre under dagen igår. (Att jag kunde spela trummor beror på att just vänsterarmen inte "viftar runt" just något när jag spelar de rytmer jag hittills lärt mig.)
Framåt kvällen igår ringde jag till sjukvårdsupplysningen, för just att det var i vänster arm jag hade ont kändes liiite oroväckande med tanke på mitt hjärta... Håller man på att få en hjärtattack är det just där man har ont, och jag ville inte ligga sömnlös och undra om det var en hjärtattack på G...

Sjuksköterskan jag pratade med tyckte att jag skulle åka in till Akuten, och jag tänkte att för säkerhets skull borde jag nog göra det. Om inte annat så för att utesluta att det var en hjärtattack på gång. Så Janne skjutsade in mig och jag fick komma in till ett par sköterskor nästan på en gång för att ta ekg och blodtryck. Men sen blev väntan desto längre innan jag fick träffa läkaren. Men han hade iallafall goda nyheter: ekg och blodtryck var bra, och efter att ha klämt och känt lite på min arm och axel konstaterade han att jag har en inflammation i axelleden. Ordinationen blev maxdos av Alvedon och Ipren. Ipren hade jag hemma och jag tog en tablett precis innan jag gick och lade mig, men den hjälpte inte så mycket tyckte jag; jag vaknade flera gånger under natten av att jag hade ont.
Men nu har smärtan avtagit lite iallafall, men jag funderar på varför jag har fått inflammation i axelleden... Inte KAN det väl vara stickningen? Eller?? Jag har ju varit så försiktig och tagit många pauser på sistone... Eller kan det komma så här långt efteråt (tänker på den där måndagen för ett par veckor sen när jag stickade nästan hela dagen...)? Ja, inte vet jag!

Men "olydiga Anneli" gör inte som doktorn säger - som vanligt..! Ok att jag tog en värktablett för att kunna sova (och det gick ju så där...), men inte fasen tänker jag käka värktabletter i flera dagar! De får vara hur antiinflammatoriska de vill! Jag tar till andra, naturliga och helt ofarliga knep istället! Gurkmeja till exempel!
I burken har jag gurkmejepasta (< recept) som jag kokade igår kväll, och av det gör man "Golden milk" (< recept) som man dricker en eller flera gånger om dan. Jag har druckit Golden Milk lite sporadiskt, men nu ska jag dricka det mer regelbundet, för att ha en inflammerad axelled är inget jag rekommenderar! F*n va ont det gör!!!
Från och med idag ska jag försöka dricka Golden Milk minst 2 gånger per dag tills inflammationen är helt borta, och sen får det bli en underhållsdos på minst en kopp om dagen. Jag har varken ork eller lust att ha så här ont igen!

Nåja... i några dagar nu tänker jag inte göra många så knop. Stickningen får ligga till på måndag, då vi har avslutning på stickcaféet i stan. Får jag tråkigt kan jag ju alltid gå ut till Da House och fortsätta färglägga i min vuxenmålarbok. Jag är ju som tur är högerhänt! :o)
Men nu, nu vankas snart middag! Vad det blir har jag inte en susning om. Jag får helt enkelt gå ut i köket och inventera kyl, frys och skafferi och se vad jag kan sno ihop!

Anneli.

Inga kommentarer: