Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 2 maj 2016

Yllemössa... Herre min skapare!

Åh herre Gud... Jag vet inte om jag egentligen vill göra det här... Iiiiih...!

Kommer ni ihåg att jag skrev för bara ett litet tag sen att jag hellre står bakom kameran är framför den? Men nu var det visst min "tur" framför kameran... Åh hjälp...

Igår avslutade jag ju mitt blogginlägg med en cliffhanger; att jag skulle berätta ytterligare en grej jag gjort i helgen. Och har jag sagt det så får jag stå för det! Ok! Here it goes:

Adrian har försökt lära sin stackars mamma att spela trummor! Jajjamensan! Jag brukar ju säga att i mitt nästa liv ska jag bli hårdrockstrummis, och Adrian tycker att det är lika bra att jag börjar öva redan nu! :P
Jag har lyckats spela "yllemössa", d v s den takten/sekvensen som kallas för det, och det innebär en eller två olika cymbaler (två för min del. Adrian gillar visst att köra med sin gamla mamma...), den trumma som kallas "snare drum" och så baskaggen. Samtidigt...! Fast inte hela tiden...! Åh herre jösses! Jag säger bara en sak: Koordination! Jäklar i min låda, det är inte lätt!!!
Jag har tränat i ca 15 - 20 minuter i lördags, och nästan lika länge igår, och hittills har jag klarat av den där "yllemösse-sekvensen" felfritt ca 8 - 9 gånger i följd. Men sen tappar jag bort mig... Alltså... Det är SKITSVÅRT att koordinera båda händerna och ena foten samtidigt!
Men det är en himla tur att vi bor i ett hus på landet, för stackars grannar om vi hade haft några!!! :P

Med en hjärna som bara fungerar hjälpligt p g a den häringa utbrändheten jag gått och skaffat mig så tror jag att det är superbra att försöka lära sig spela trummor! Just att öva på koordination inbillar jag mig hjälper hjärnan att läka och bygga nya synapser så att olika delar av hjärnan kan kommunicera med varandra och på så sätt förbättra t ex minnet och andra funktioner som är bra att ha! Så det är bara att öva vidare!

Men inte nu, för nu måste jag göra mig i ordning om jag vill komma iväg till Språkcaféet här i Nyhyttan, och sen ska jag vidare till stickcaféet i stan!

Spela trummor, sticka och färglägga bilder; mina tre nya hobbies! :o) Vem hade trott? :P Hihihi!! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: