Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 23 maj 2016

Oh vilket party!

Åh vilken roligt fest det var igår på Adalets födelsedag! :o)
Jag ska berätta lite om den, men först lovade jag ju att lägga ut en bild på presenten till Adalet - den som jag la i min pimpade dadelkartong. Men jag kommer göra mer än så! Hon fick ju en present till, och den kommer det också ett foto på, och slutligen kommer också en liten videosnutt från festen igår! Och så ett bonusfoto!:o)
Men vi börjar med vad jag lade i "ängla-asken":
Det hade ni nog redan gissat gissar jag! :P Kanske inte trisslotten, men väl bambudisktrasan!

Sen sa Adalet för flera månader sen att hon ville ha en ugnsfast glasform och jag köpte förstås en till henne. Men det kändes tråkigt att bara ge en tom glasform, så jag bakade en blåbärs- & hallonpaj i den och så fick hon det:
Pajen fick jag mycket beröm för kan jag berätta med stolthet i rösten! :o) Det var många som kom fram till mig och sa att den var jättegod, och jag har ju gjort sån här paj många gånger i mitt liv, så jag vet ju att den är god! Jag gjorde även en liten, glutenfri paj till mig, men den tog jag inget kort på.

Innan jag lägger ut videon från festen så vill jag gärna berätta lite om den. Festen alltså!
Jag räknade inte alla, men vi var nog minst 30 personer i alla tänkbara åldrar - från 2 månader till typ 70 år. Jag var enda svensken (så när på en man som bara var med de första timmarna). De allra flesta var Uigurier, men det var också en familj från Afganistan och en från Iran + en kvinna från Kina.
Festen pågick i 8(!) timmar och ungefär lika länge spelades musik i lokalen där vi var! Och det var inte nån "Svensson-musik" som spelades - oh nej! Vad musikstilen kallas har jag inte en susning om eller om det ens var traditionell Uigurisk musik, men mina öron tycker att det är "Orientalisk" musik. Kamelrock skulle min pappa kalla det! :P På videon får ni höra ett smakprov:
Det var ett himla dansande, och t o m jag dansade! :P Jag har ju aldrig i hela mitt liv dansat på liknande vis, men hör och häpna: jag fick jättemycket beröm! Jag vet att jag blev filmad när jag dansade, och om jag kan lägga vantarna på den videon så kanske - med betoning på kanske - jag kan lägga ut det här en annan gång! :P 

Det som är så roligt med musiken och dansen i en kultur som denna, är som jag fick förklarat för mig av en av dem jag dansade med, att det är en ren glädjeyttring! Två killar kan 
t ex dansa ihop, vilket två svenska killar aldrig skulle göra (om de inte var bögar eller stupfulla), och självklart kan även två tjejer dansa tillsammans. Eller blandat, fler på samma gång eller ensam! De dansar för att det är så roligt och för att de är så glada! Heeeelt underbart om nån frågar vad jag tycker! :o) 

Jag fick en insikt under festen! Helt plötsligt slog det mig att när Adalet kom på min födelsedagsfest i februari så blev hon "inslängd" i min kultur, utan att jag hade en tanke på det! Men igår när det var min tur att bli "inslängd" i hennes kultur så slog det mig helt plötsligt! Wow! Tänk vad vi kan berika varandras liv om vi är lite öppensinnade och nyfikna på varandras kulturer! :o) ♥

Nu ska jag snart bege mig in till stan för att gå på stickcaféet, så jag avslutar med att säga: Oh vilket party! Det här gör vi om tycker jag!! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: