Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 10 maj 2016

Att följa hjärtat

Jag hittade en bild på facebook som tilltalade mig.
Eller ska jag säga; talade till mig!?!
Fundera ett ögonblick på vad texten säger dig.

Påståendet här ovan är nog allmänt menat, men jag kom att tänka på min (o)hälsa...
För att bli utbränd (och även många andra sjukdomstillstånd) tror jag att man måste gå emot sig själv rätt ordentligt, det vill säga inte följa sitt hjärta! Men det är svårt det här med att följa sitt hjärta! Det samhälle vi lever i har sina krav på vad och hur man ska/borde göra/vara, och det är svårt att ens hinna lyssna på vad hjärtat försöker säga till en, ännu mindre förstå vad det vill... och jag är övertygad om att det skapar ohälsa!
Nu tänkte jag inte fördjupa mig så värst mycket i det, utan ville mer väcka en tanke för både mig själv och er läsare:
Vad kan JAG göra för att leva ett liv där jag inte bara lyssnar till mitt hjärta, utan även följer det? Vad kan DU göra?

För min egen del tänker jag så här:
Först och främst behöver jag få tillgång till min kraft/energi. Bland annat genom att försöka ha balans mellan vila och allt jag gör/vill göra! Och framför allt tror jag att jag behöver ha roligt! Jag behöver också ta hand om min fysiska tillvaro; både kroppen och min omgivning med allt vad det innebär av familj, bostad, vänner o s v.

Jag har ju länge kämpat för att förbättra min fysiska hälsa, men hittills fått klena resultat. Ja, förutom med hjärtat förstås! Det måste väl anses som något av en bedrift att kunna minska på, och slutligen helt lyckas sluta med de hjärtmediciner jag tidigare åt! Enligt de kardiologer jag har träffat så är det livslång medicinering som gäller, för enligt dem kan man inte bli frisk från hjärtfel! Men tänk så fel de hade! :o) Hjärtat är inte i perfekt skick (än), men jag har inte behövt ta någon som helst medicin på över 2 år nu!

Men nu går kampen om min hälsa in i ett nytt skede. Vad det är och innebär kommer jag skriva mer utförligt om på min Gröna Blogg i och med att det är där jag skriver om sånt som har med hälsa att göra, men så mycket kan jag säga att för 4 dagar sen började jag dricka Chaga-té* och idag började jag med en slags "frekvensmedicin"/Homeopatmedicin som adresserar roten till mina problem snarare än symptomen! Jag kan inte lova att jag hinner skriva det blogginlägget idag, men håll utkik på min Gröna Blogg om du är nyfiken på att få veta mer!

*Chaga-té ska jag kanske förklara lite vad det är: Chaga är samma sak som Sprängticka, d v s en medicinalsvamp som man om man har tur kan hitta på björkar. Efter att man har avlägsnat svampen från björkstammen så delas den i bitar och torkas. Och av detta kokar man alltså Chaga-té. Googla på det om du är intresserad av att veta mer!

Men nu har jag lite annat att göra och behöver sätta fart! Ha en underbar dag allihopa! Njut av solen och värmen (så länge den varar...)! Och kom ihåg att ha ROLIGT! :o) 
Att skratta är bästa medicinen! :o)  (o:  :o)  (o:  :o)  (o:

Anneli.

Inga kommentarer: