Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 1 maj 2016

Sköna Maj välkommen...

När Fru Sjögren (alltså jag) jobbar i trädgården, då kan man med säkerhet säga att det är vår! ;o) Vanligtvis använder jag bara vår trädgård till att äta/fika i, men då ska det vara varmare än vad temperaturerna kommit upp till än så länge!
Att påta i land och trädgård har liksom aldrig varit min grej... MEN; det finns undantag...! Närmare bestämt ETT undantag, och det är när jag planterar nåt i min zinkhink som jag brukar ha utanför ytterdörren till Da House. Och det gjorde jag idag (och alltså är det officiellt vår!):
I den här zinkhinken har jag haft påskliljor, penséer och rosor genom åren, men det är första gången jag har lavendel i den!
Janne och jag var iväg till Rutbo Handelsträdgård idag och det var där jag inhandlade lavendeln. Jag valde mellan att köpa nejlikor, penséer eller lavendel, och att jag valde lavendeln har två orsaker:
1. Man hjälper bin och humlor som fullkomligt älskar lavendel!
2. Den kan stå hela sommaren utan att jag behöver tänka på att plantera nåt annat för att dessa vissnat. Penséer och nejlikor i all ära, men de står sig inte lika länge som lavendel! Och trädgårdsarbete är inte min grej... Ja, ni fattar!! :o)

Jag "lurades" lite när jag sa att det bara fanns ett undantag till mitt påtande i trädgården... för i år vart det ett till undantag. Det var nämligen som så att för ca en vecka sen hittade jag en vitlök i kylen som hade börjat få gröna groddar, så jag tog fram den och ställde ner den i ett glas med lite vatten i botten, och idag när jag ändå hade ångan uppe så planterade jag dem också:
Det är egentligen lite för tidigt att sätta vitlök utomhus, men jag tänkte att eftersom de är planterade i en balkonglåda så flyttar jag dem inomhus på nätterna så länge det är risk för frost. Eventuellt får Janne plantera ut dem i landet närmare sommaren, eller så får de stå kvar i balkonglådan. Vi får se hur det blir!

Till sist kommer här en bambudisktras-uppdatering: Disktrasa nr 13 är färdig! Och en ny påbörjad:
Imorgon blir det både språkcafé och stickcafé igen, så det kommer bli en bra bit stickad på nr 14 då! :o)

Egentligen har jag gjort en sak till denna helg som jag hade tänkt skriva om, men jag spar det till imorgon... det här blogginlägget blev långt nog som det är! :P

Anneli.

Inga kommentarer: