Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 3 december 2010

Dag 19. Detta ångrar jag.

Egentligen kan jag inte säga det bättre än vad fina Maria redan skrivit i sitt blogginlägg på samma tema!
MEN; något jag är väldigt, väldigt ledsen för är att jag inte har tagit hand om mig själv bättre!!
Jag hade inte behövt må så pass dåligt som jag faktiskt gör nu om jag hade fortsatt att t ex motionera (jag var ju Frisksportare när jag var ung!) och äta nyttigare!! Det är inte kunskapen som har fattats - men däremot motivationen och "djävlar anammat"!!

Jag är ju född in i en ovanligt medveten familj som redan innan det fanns KRAV-mat åt ekologisk och "ren" mat utan tillsatser. Men jag har inte förvaltat mitt arv så som jag tycker att jag borde och priset har varit och är högt!! Mina olika diagnoser, övervikten och den urusla konditionen känns väldigt onödiga!!
Nu när jag är i så usel kondition som jag är, så är det mycket svårare att komma igång med en positiv förändring, för vägen till bättre hälsa känns sååå lång och ouppnåbar! Det hade - med facit i hand - varit mycket lättare att hålla sig smal och frisk! Men försent ska syndaren vakna...!!

Med detta vill jag inte säga att jag ger upp och lägger mig ner för att dö, men jag önskar så att jag tagit bättre hand om mig!! Tänk så mycket lättare livet varit då!!

Om jag med min berättelse kan inspirera någon att ta bättre hand om sig, så har det varit värt det!!
Take care, folks!!

Anneli.

5 kommentarer:

Jannica sa...

Tack för din fina kommentar! Tycker det är jätte jobbigt med andar. Har sett en gång, numera hör jag bara och känner en stark känsla. Gillar det inte alls :(

Kämpa på, du kommer nå dit du vill komma. Aldrig är det försent :)

Anneli Sjögren sa...

Det blir mindre och mindre läsigt ju mer man utveclar sig och lär sig - om man nu vill det!!

Jo, då! Jag kämpar på!! Det är bara sån himla uppförsbacke...!

Anonym sa...

Det är verkligen något jag förstår att man kan ångra. Men verkligheten är bara högst tillfällig! Jag är övertygad om att du kommer att kunna må MINST lika bra som du gjorde när du var yngre! Angående motivation har Deepak Chopra sagt att han inte tror på motivation, eftersom det kommer utifrån och är baserat på rädsla. Inspiration är det som folk att vilja göra förändingar! Tara Stiles skrev nyligen en kort liten text om det här om du vill läsa(du får scrolla lite):

http://www.facebook.com/#!/mastertheshift?v=app_110638268979996

Lena sa...

Ja, det är lätt att vara efterklok eller vad säger man? Jag hade också jättebra kondition när jag var yngre. Nu får jag tampas med att komma tillbaks och återta hälsan.

Anneli Sjögren sa...

Jenny: Jag hoppas verkligen att du har rätt!! Eller rättare sagt: Jag VET att du har rätt - det jag hoppas är att jag orkar göra det som behövs!! Jag orkar inte må så här dåligt längre!!
Deepak är inte så dum!!! Självklart vill man hellre bli/vara indspirerad!! Jag postade den texten på min facebook-sida!! :D

Lena: Så vi är "olyckssystrar" i det här...!
Vi får väl peppa varandra, så kanske det går lite lättare att hitta tillbaka till bättre mående!!