Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 4 december 2010

Dag 20. Den här månaden.

Den här månaden... December... Snart jul och snart ett nytt år...!!

Jag är inte den som pyntar och fejjar. Klart att ungarnas alla alster från dagis, lekis och skola plockas fram och placeras ut. Adventsstjärnorna och en adventsljusstake måste förstås upp till första advent och en gran har vi alltid. Men annars så pyntas det sparsamt i vårat hus!

Janne har redan huggit och tagit in en gran. Den fulaste jag nånsin sett!! Vi har lite olika kriterier för hur en bra julgran ska se ut...! Janne tittar efter att granen ska ha tjocka fina grenar och kraftiga, gröna barr.
Jag tittar efter att granen är snygg och någotsånär jämn runtom.
Den här granen är väldigt kraftig och grön, men väldigt spretig, ojämn och.... ja, ful!! Om jag får bestämma så åker den ut och en ny fin gran tas in!! Vi får väl se hur det blir!! (Jag är ju i Stockholm och kommer inte hem förrän på måndag kväll...)
Till saken hör att vi har egen skog och Janne tar i första hand de granar som växer på "fel" plats och ändå måste tas bort. Dessutom planterar han alltid nya granar för att ersätta de han hugger ner!
Men den här månaden var det...! Tänk att jag har så svårt att hålla mig till saken..!! ;-)

Den här månaden så hade vi ju tänkt börja fixa till lokalen, men vi har inte kommit till skott än.
Men vi har åtminstone fixat spackel!! Och en spis!! :D
Så mellan pepparkaksbak och lussebullsbak så ska vi försöka hinna åtminstone påbörja uppfräschningen av lokalen! Jag längtar!!

Som det verkar nu så kommer 2 av 3 utflyttade barn att komma hem och fira jul! Den äldsta - Linnéa, brukar alltid jobba på julen, men man kan ju alltid hoppas att hon kommer upp till oss i mellandagarna åtminstone!
Nyårsafton har jag ännu inga planer för. Vi får väl se om det blir en lugn hemmakväll eller en riktig rackarns fest nånstans! :D

Nu väntar sängen - eller rättare sagt Linnéas bäddsoffa!! :D
Vi ses igen imorgon hoppas jag, när ännu ett spännande blogginlägg skrivs och publiceras här på bloggen!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Lena sa...

Tja, bättre en gran än ingen alls kanske. Du kan inte ställa granen mot något hörn och den fula sidan mot väggen eller nåt? Jag julpyntar olika mycket olika år beroende på hur mycket julstämning jag har eller hur mycket eller lite jag har omkring mig. Just nu har jag inte så mycket julpynt uppe. Men jag älskar julen ändå.

Anneli Sjögren sa...

Tyvärr inte!! Den spretar liksom åt alla håll, helt okontrollerat eller hur jag nu ska förklara det...! Den är ful runt om helt enkelt!!
Jag älskar också julen - men inte att plocka bort allt pynt efteråt!! Därför plockar jag inte fram så mycket, så är det problemet löst!! :D