Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 6 december 2010

Dag 22. Det här upprör mig.

Jag är inte speciellt lättupprörd! Jag försöker alltid förstå motivet bakom varför någon gör/säger som den gör/säger. Jag tror att jag är ganska tolerant. Men visst 17 finns det grejer som gör mig upprörd!!

En av dem är när rika personer bara tänker på sig själva och är så ytliga och nonchalanta och bara ska ha massa statusprylar!
Speciellt såna som är så snuskigt rika att de mer eller mindre själva skulle kunna utrota all fattigdom i ett helt land - och så gör de inte det!! Jag skulle skämmas om det var jag!!

Det som upprör mig allra mest är att vi som bor i den rika delen av världen faktiskt är rika på de fattigas bekostnad!! I-länderna suger ut och utnyttjar U-länderna!! Jag mår illa!!

Tyvärr - och till min stora sorg - så är jag en av alla dem som utnyttjar de fattiga! Genom att t ex köpa mina kläder i affärer som knappt betalar de som sytt dem! (Ingen nämnd, ingen glömd). Visst, jag köper nästan aldrig kläder - jag avskyr att shoppa!! Men eftersom jag inte gärna kan gå naken så blir det ju några plagg då och då och min ekonomi tillåter inga utsvävningar i form av dyrare kläder på bättre butiker! Jag försöker hitta kläder på second hand, men det är inte så lätt när man är i min kaliber (läs storlek)...!

Min tröst mitt i allt detta är nåt min mamma brukade säga:
"Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite! Om alla gör lite så blir allting gjort"!

Jag gör så gott jag kan, och mer kan ingen människa begära!
Vad gör du?

Anneli.

3 kommentarer:

Jannica sa...

Va bra skrivet! Hade jag haft inkomst hade jag LÄTT skänk några hundra i månaden till fattiga, skulle även vilja bli fadder :)

healthywealthywellness sa...

Du kom på något till sist! ;)

Jag tycker att det är hemskt att materialkostnaden och jobbet för kläder och skor är så liten, och sen lägger företagen på 1000% eller mer (obs! Ingen överdrift.) Jag tänkte förut att det var bäst att bojkotta alla billiga butiker, men faktum är att även de dyra använder sig av dessa fabriker. När jag gick i gymnasiet kom det två personer från någon organisation som arbetade för att föra ut kunskapen och förbättra förhållandet för de arbetande. De sade att man absolut INTE skulle bojkotta butikerna, för då fick de arbetande ännu mindre pengar, eller inga alls. Fabriksägarna/cheferna behåller istället pengarna själva då. Istället föreslog de att man skulle fråga i butikerna hur förhållandena var, för även om de inte kan svara på det så blir de medvetna om att folk bryr sig och undrar.

Det där med "Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite! Om alla gör lite så blir allting gjort"! var verkligen toppen sagt av din mamma! Det beskriver "många bäckar små" ännu bättre tycker jag!

Anneli Sjögren sa...

Jannica: Fadder är det första jag tänker bli när jag får en någotsånär stadig månadslön! Som det är just nu så vet jag inte från månad till månad om jag kan avvara något och då känns det inte rätt att ha ett fadderbarn som förväntar sig hjälp kontinuerligt! Nu brukar jag sätta in en slant till SOS-barnbyar när jag kan istället.

Jenny: Ja, jag fick tänka en stund!! Och jag ville helst hitta på nåt annat än du skrivit om! Jag tror att många som läser din blogg även läser min och vise versa!

Va bra att du berättade om klädbutikerna här ovan!! Jag tycker du kan skriva ett helt blogginlägg om det, för det förtjänar verkligen att uppmärksammas och spridas!!

Ja, min mamma var verkligen en klok kvinna med många insikter och ett stort hjärta!