Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 16 december 2010

På akuten...

Ibland är man lite klantig... och ibland är man väldigt klantig...! Idag var jag väldigt klantig!! Så klantig att det blev en tur till akuten på Avesta lasarett!!

Jag hade gjort en dippsås och skulle skära grönsaker till den som förrätt till middagen. Det slutade med att jag fick pekfingret i ett bandage...! Så här "fint" blev det!!
Min 16-årige son köpte en ny grönsaksskärare härom dagen och jag tänkte att jag skulle använda den för att slanta gurka och morötter. Gurka gick jättebra, men morot är så hårt att jag behövde ta i rätt mycket. Dum som jag var så hade jag moroten i handen istället för att sätta fast den i hållaren... och då går det som det går...! Här nedan en bild på "olycksskäraren".
Jag lovar att den är rakbladsvass!!
Och jäklar i min lilla låda vad jag blödde!! Det bara rann!!
Först tänkte jag fixa det själv, men såret såg rätt otäckt ut, så till slut bestämde jag mig för att åka in till akuten.
På akuten var det lugnt så jag fick komma in i stort sett på en gång. En sköterska försökte göra rent, men blodet bara rann!! Läkaren sa att det måste sys, men jag frågade om det inte gick att bara tejpa, vilket var vad jag hade gjort om jag stannat hemma, men läkaren sa att det behövdes sys. OK! Då var det väl så...!
Läkaren plockade fram en spruta med bedövningsmedel och tryckte i hela i fingret. Ingen effekt...! Hon tog en spruta till, väntade i 5 minuter och skulle börja sy, men se det gick inte! Fingret var fortfarande inte bedövat, så hon hämtade en tredje spruta och tryckte i mig och sa att mer än så kunde hon inte ge! Jag var alldeles svullen och spänd nertill på fingret av all bedövningsvätska!! Men inte fasen blev det bedövat!! När hon stack mig med nålen så bara skrek jag av smärta! Varken läkaren eller sköterskan hade varit med om nåt liknande någonsin!!
Så det blev till att tejpa ihop såret i alla fall!!
Bandaget ska sitta på till den 27 december, så nåt julbak blir det inte för min del!! Och jag som hade tänkt att både göra olika sorters julgodis och baka saffransbullar i helgen...!
Det blir till att leka konsult och förklara för karl'n och barnen vad de ska göra - för utan julgodis och saffransbullar kan vi INTE vara!!
Anneli.

14 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Hej hej, försökte skicka en kommentar nyss, vet inte om det kommer fram men skickar igen för säkerhetens skull.

Jo jag har antagit utmaningen, det är roligt men svårt ibland. Jag vet att du också gjort den, läste lite om det.

Synd att du skadade fingret, jag gillar inte nya köksprylar och rivjärn lyckas jag alltid skada mig med. Hoppas att det läker fint och att du mår bra för övrigt :) Kram

Anonym sa...

Ajj! Låter inte kul, hoppas du mår bättre och kom ihåg det slitna uttrycket som man brukar säga (när man inte själv har drabbats, haha):
"Det som inte dödar, det härdar."

Usch, vilket hemskt uttryck va? Nä, jag ger dig en kram istället. :-)

tantista sa...

Vad skumt med bedövningen och vad konstigt att läkaren och sköterskan inte varit med om nåt liknande. Jag har hört nån gång att rödhåriga är svårare att söva så det borde väl finnas fler sådana avvikelser, t ex att blondiner som gillar hårdrock låter sig icke bedövas;-) Har du själv varit med om nåt liknande förut?

Anneli Sjögren sa...

Lesly: Min mamma - som var astrolog - varnade mig alltid för vassa saker, för jag har nån dålig aspekt med planeten Mars i dödshuset eller hur det nu var...! Ja, det här blev ju en påminnelse som heter duga!! Men det var ju inte livshotande i alla fall!! :D
Åsa: Jo då, jag mår bra!! Och inte har jag ont heller!! :D Och tänk va stark/härdad jag ska bli!! ;-) Ja, det är ett rätt hemskt uttryck, men med ett uns av sanning trots allt!
Tack för kramen!! Kram tillbaka!
tantista: Ja, visst var det skumt med bedövningen!! Men jag har ju alltid varit ett unikum...!! Ha, ha!! :D Men du KAN vara nåt på spåren med teorin om hårdrocksblondiner...!!! Men å andra sidan så har jag aldrig varit med om nåt liknande förut - fast jag har aldrig behövt sy i nåt av fingrarna heller...! Skumt och mysko är det iaf!!

Anonym sa...

Anneli! Akta dina fingrar för i tusan! ;)Tur det inte blev ett finger mindr ei alla fall - om man ska se från det positiva hållet. KRAM

Anneli Sjögren sa...

Ja, det kunde verkligen varit värre!!
"Always look on the bright side of life..."!! ;-)

tantista sa...

Tycker du skall nämna det för hjärtläkaren, det kanske kan fungera som nån sorts pusselbit när han/hon skall försöka lägga det stora annelipusslet;-)och förstå vad det är som är fel.

Anneli Sjögren sa...

Vad menar du att jag ska nämna till läkaren?? Att hårdrockande blondiner som heter Anneli verkar vara motståndskraftiga mot bedövningsmedel i fingrarna?? Kan jag väl!! Men jag säger att det är DIN teori!!! ;-)

tantista sa...

He he... men du fattar vad jag menar va.

Anneli Sjögren sa...

Jo, då!! Jag fattar!! Jag ska berätta det för dem! :D

tantista sa...

Jag tror inte alls att det är "nåt farligt" eller så utan tänker bara att sällsynta fenomen kan vara "intressanta" för läkaren och hjälpa till i kartläggningen:)

Anneli Sjögren sa...

Ja, jag håller med!! Fast de flesta läkare verkar inte lägga ihop 2 och 2... min erfarenhet är att när de inte förstår så släpper de en som nåt som katten släpat in...! Ibland önskar man att man hade Dr House som läkare!! Han skulle visserligen först nästan död en, men sen i sista sekund komma på vad det är för fel och ge den rätta behandlingen!! :D

tantista sa...

Your wish is my command...

Anneli Sjögren sa...

Ha, ha, ha!! :D Tack Ärkepolaren!! :D