Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 7 december 2010

!?! Morr!!

Snart åker den där jävla vågen ut genom fönstret!!
Ja, ni får ursäkta mitt språkbruk, men just nu är jag inget glad!! Snarare tvärt om...!

Som ni redan förstått så har det med morgonens vägning att göra, och Ja, jag har gått upp ännu mer!! 1,1 kg sen förra veckan och 4,3 kg på de senaste 3 månaderna! Så här fet har jag inte varit sen sommaren 2009!!
Vad gör jag för fel?? Ja, jag vet faktiskt inte riktigt! Och tyvärr har jag inte tillräckligt med ork till att föra kostdagbok, vilket jag verkligen skulle behöva!!

Helgen i Stockholm har jag inte kunnat sköta mig som jag borde - det har blivit lite för mycket kolhydrater, helt enkelt för att jag fått äta av det som finns. Men å andra sidan så har jag rört på mig en hel del mer än jag brukar, så det borde jämna ut det lite tycker man...!
Och så små förändringar som mitt matintag denna helg borde inte kunna ge så stor viktökning! Jag "fuskvägde" mig nämligen innan jag åkte till Stockholm och stod då på samma vikt som förra måndagen, så viktuppgången är bara över helgen...! Det borde inte vara möjligt, men sån är jag...!
Jag funderar lite på om det också kan ha nåt att göra med min hjärtmedicin som jag sen ett par, tre veckor sen äter full dos av. Det står nånstans på bipacksedeln att det kan försvåra viktnedgång. Kan försvåra.... Ja då är det ju typiskt om det också faktiskt gör...!! Morr!!

Som av en händelse så kommer dagens temablogginlägg att handla om vad som får mig att må bättre... men det skriver jag sent ikväll!
Om en stund ska jag iväg till Arbetsförmedlingen (Hurray... not), sen på utvecklingssamtal med 16-åringens klassföreståndare - eller Mentor som de heter på gymnasiet! Sen snabbt in på Coop, för ikväll kommer tjejgänget på fika och trevligt samkväm! :D

En sista sak innan jag publicerar detta inlägg:
Om 2 dagar heter temablogginlägget "Vad vill ni veta om mig", så börja tänk på det och skriv det i kommentarsfältet, så bloggar jag om det på fredag!!

Anneli.

3 kommentarer:

healthywealthywellness sa...

För din skull har jag nu uppdaterat min blogg så du har ett annat inlägg att svara på mina kommentarer på! ;) Men "Och jag ville helst hitta på nåt annat än du skrivit om!"!? Nu tror jag att du blandar ihop mig med Maria!?

Angående viktökningen under helgen och kolhydrater tror jag inte att du behöver oroa dig så mycket. Kolhydrater lagras ju som vatten i musklerna, och när du nu följer LCHF och sen äter lite kolhydrater så blir det väl en del vattenvikt som fylls på. Det är därför som så många som följer GI och LCHF går ner så mycket så fort i början.

tantista sa...

Det var den där grönsakssoppan som gjorde't, tror du inte? ;-)

Det kan inte vara att du samlar på dig vatten pga att hjärtat trasslar lite? Jag vet inte hur det är med just hjärtsvikt men åtminstone med många andra typer av hjärttrassel så samlar man ofta på sig och kan behöva äta vätskedrivande. Men som sagt om detta gäller även vid hjärtsvikt det vet jag inte, så börja för allt i världen inte laborera innan du pratat med doktorn=:0

Anneli Sjögren sa...

Jenny: Så klart jag blandade ihop dig med Maria...!!! Det har jag gjort en gång tidigare också...!! Jag skyller på min extrema trötthet!! ;-)
Det är mycket möjligt att det är vatten jag samlar på mig, men det känns lika för jäkligt...!!! *Dubbel-morr*

tantista: Jo SÅ måste det ju vara!! Grönsakssoppan!!! Att jag inte tänkte på det...!!! ;-)
Skämt å sido; jag tror mig ha hört att man lättare samlar på sig vatten även vid hjärtsvikt - ska försöka komma ihåg att fråga min läkare om det nästa gång vi pratar!
Jag VET att jag lätt samlar på mig vatten - det har jag efter mor min!! Så jag vågar äta vätskedrivande utan att fråga doktorn först - det har jag redan gjort ett par gånger i mitt liv!! Köper nån mild, beprövad sort på Hälsokost bara! De' e' luuugnt!! :D