Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 8 maj 2011

D-vitamin

Idag har jag legat på våran stora studsmatta och solat en liten stund.
Jag tillhör dem som inte blir särskilt brun på sommaren - snarare grisrosa, och sen kan man skala av huden på mig! Så jag håller mig oftast borta från solen!
Janne påstår att anledningen till att jag inte bli brun är att jag inte börjar sola tillräckligt tidigt på våren för att vänja huden. Kanske har han rätt...?

I veckan som gått fick jag ett brev från min moster i Växjö om hur viktigt det är att få tillräckligt med D-vitamin, och som vi alla vet så är solen bästa källan till det.

Jaha, tänkte jag. Jag kommer visst inte undan...! Jag går väl ut och solar en stund då!!
Har jag nämnt att jag avskyr att ligga och sola?? Det är ju dö-tråkigt!!

Men jag låg väl där och vändstekte mig en kvart på varje sida... och sen gick jag in!!
Jag ska väl försöka fortsätta med det så länge det är väder och värme för det...! För det handlar ju inte bara om att försöka få till en klädsam solbränna - det var ju det här med D-vitaminerna också!!

Visste ni att D-vitamin inte bara hjälper till att förebygga benskörhet utan anses förebygga immunförsvaret så att vi blir mer motståndskraftiga mot bl a:
diabetes
fetma
cancer
influensa
inflammationer
högt blodtryck
stroke
hjärt- & kärlsjukdomar
slaganfall
+ att det hjälper till att upprätthålla hjärnfunktionerna!

I norden lider ca 60 % av befolkningen av D-vitaminbrist! Jag är definitivt en av dem!!

Om man vill äta D-vitamintillskott så är det viktigt att det är ett naturligt tillskott på vitamin D3!!
Det D-vitamintillskott som jag rekommenderar är Holistic's D-vitamin, framställt av naturliga ämnen - alltså INTE kemiska!
Tyvärr blev bilden inte så bra. Jag skulle ha tänkt på att ta kort medan det var dagsljus...! Men det gjorde jag nu inte...! Men huvudsaken är ju att ni ser vad bilden föreställer!!

Anneli.

4 kommentarer:

Helene sa...

Ja, men om de nu e så tråkigt att sola på studsmattan kan du väl studsa på den? Det är ju liksom det den är till för Och så får du sol samtidigt! :)) Dubbelt bra för hjärtat med! Tack för alla upplysningar om D-vitamin! Bra att ha koll på. Kraaam

Anneli Sjögren sa...

Nä, studsa törs jag inte ens tänka på!! Jag får ont i hjärtat bara av att fundera på det!!
Ja, D-vitamin är helt livsnödvändigt!! Bra att du är ute så mycket!!
Kram!!

Maria sa...

Vilken tur att jag också solade en stund igår då :) När jag var liten hade jag världens bästa pigment, blev brun som en pepparkaka. Men nu verkar jag mer och mer gå åt mammas rödlätta håll. Syrran har fått pappas mörka gener med superpigment. De blir bruna bara de tittar på solen :P
Kram

Anneli Sjögren sa...

Maria: Min tvillingsyrra blir brun som en pepparkaka hur lätt som helst!! Själv säger hon att det beror på att när hon var utomlands så "lärde" sig hennes hud att det var nog säkrast att bli brun... typ...!!
Jag har också varit utomlands - inte lika mycket som hon, visserligen - men inte fsaen har det hjälpt...!! :D Det är sååå orättvist!!! *Surar som en tjurig tvååring* ;-)