Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 9 maj 2011

Nytt LCHF-bröd

Idag har jag bland mycket annat bakat LCHF-bröd igen. På Birgitta Höglunds blogg hittade jag ett recept på vitt LCHF-bröd som såg jättesmaskigt ut, MEN... det var massa ägg i det, och är den nåt jag verkligen avskyr så är det äggsmak!
Det blir till att improvisera, tänkte jag! Och gjorde!!
Här ser ni resultatet! Riktigt fint, och riktigt gott blev det!
Koncistensen vart ganska likt sockerkaka, så riktigt brödlikt blev det inte. Men tillräckligt likt för en som inte satt tänderna i vanligt bröd på snart 2 år!! :D Och det smakade INTE ägg!!Här kommer receptet som jag gjorde det:
6 ägg
2 dl riven ost
1 dl grädde
1 msk Orgran's glutensubstitut
1 dl pofibrer
1 dl mixad fibrex
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl smält smör
1 tsk Kalonjifrön (svartkummin)

Smör och sesamfrön till formen.

Så här gjorde jag:
Blanda allt torrt + osten. Smält smöret och låt svalna.
Vispa ihop äggen, grädden och smöret och rör ner torrvarorna. Blanda noga och häll ner i en vanlig brödform som är smörad och beströdd med sesamfrön.
Grädda i 175 grader i ca 25 - 30 minuter. Låt svalna helt innan du skär det i skivor!
Frys in och ta fram vartefter så har du alltid färskt bröd! :D

Jag ska prova att göra sockerkaka och tårtbotten, men ska förstås inte ha ost i då...! Men det blir en annan dag!!

Hörni, det är måndag idag vilket betyder viktuppdatering! Från förra måndagen (då jag hade gått ner 1,3 kg) så har jag gått upp 3 hg. Men jag var förvånad att det inte var mer!! Hela den gångna veckan har jag nämligen ätit ovanligt mycket kolhydrater i form av cashewnötter och Finncrisp. Det började med att jag hittade en stor påse cashewnötter längst bak i kylen, och cashewnötter är bland det bästa jag vet!! Dock har det alldeles för mycket kolhydrater så jag har undvikit det...! Men nu när jag hittade dem så kunde jag inte låta bli att äta lite, så ca 1 liten näve av nötterna har slunkit ner varje dag...! Jag har märkt att äter jag för mycket kolhydrater så får jag sug efter mer kolhydrater - därav alla Finncrisp (minst 2 om dagen)...! Men den här veckan ska jag skärpa mig, så får vi se om det ger resultat till nästa vecka!

Fridens Liljor!!

Anneli.

Förresten: Här har ni receptet jag utgick ifrån. Jag gjorde dubbelt recept.
Birgitta i sin tur hade gjort om ett recept hon hittat på en annan blogg och vill ni se det så gå bara in bland kommentarerna till det blogginlägget så hittar ni det där! :D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anneli!

Gratulerar till det lyckade brödet! Det ser riktigt @%#& gott ut! Dessutom ser det äkta ut och håller ihop gör det också, WOW!!!

Har ännu inte gått från tanke till handling själv. Saknar en ingrediens jag hade tänkt leka med. Återkommer med receptet när jag är klar.

/Lilla Odjuret

Anneli Sjögren sa...

Spännande Lilla Odjuret!! :D Det får jag hålla utkik efter!! Publicerar du det på Birgittas sida då, eller??
Ja, när brödet väl kallnat så höll det ihop riktigt bra! Kommer att baka detta fler gånger - det är ett som är säkert!!
Ska experimentera med en sockerkaksvariant också tänkte jag!! :D

Anonym sa...

Hej Anneli!

Håller på och experimenterar med "bröd" nu. Har kommit en bit på väg, men är inte helt nöjd än. Min ännu hemliga ingrediens fungerar i sammanhanget som tur är.
Måste fila lite mera på mängderna, baktiden och lite annat hokus pokus jag kommit på under tiden. Är det ok att skicka receptet till din mail?

/Lilla Odjuret

Anneli Sjögren sa...

Men Guuuu' va gullig du är!! Självklart kan du skicka receptet till min mail!! Spännande!! :D
Tillsammans kanske vi kan få fram det ultimata receptet!! :D