Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 20 maj 2011

Hos kiropraktorn!

Mitt i natten sitter jag här i min ensamhet vid datorn! (Inget nytt på den fronten alltså!! ;-) Det är lugnt och skönt i huset - alla sover utom jag!! :D

Tänkte att jag skulle berätta om mitt besök hos kiropraktorn!!
Men först en liten uppdatering för ev nytillkomna bloggläsare:

Jag har alltså varit i kontakt med en "klok gubbe" ang min hälsa i allmänhet och mina hjärtproblem i synnerhet.
"Gubben" sa bl a att jag hade en skada på två kotor bak i ryggen (10:an och 11:an) och att det var p g a den skadan som mitt hjärta fladdrar och slår på alla sätt utom som det ska..! Signalerna går liksom inte fram ordentligt på nåt vis..!
Det som skulle hjälpa hjärtat var alltså att gå till en kotknackare och rätta till felet sa "gubben".
Så nu ÄNTLIGEN kom jag mig för att ta mig till en kiropraktor här i stan!

"Gubben" tyckte att jag skulle låta kiropraktorn kolla igenom min rygg utan att berätta varför jag var där, för att se om han såg skadan utan att jag berättade nåt.
Sagt och gjort! Jag var mycket hemlighetsfull och sa att jag skulle berätta allt efter att han undersökt ryggen, och det hade han som tur var inget problem med!

"Gubben" pratade om 3 områden i ryggen där jag hade problem och exakt de områdena pekade kiropraktorn ut på direkten!! Wow!! :D So far so good!!

Sen började han behandla mig, och gjorde några tester med hjälp av kinesiologi. När allt var klart berättade jag hela historien för honom. (Undrar vad han tänkte...!)
Nåväl; nästa fredag ska jag tillbaka för en behandling till.

Det ska verkligen bli spännande att se om detta hjälper mitt hjärta! Det kommer väl (tyvärr) ta ett tag att säkert kunna säga om det hjälpt eller ej i o m att jag faktiskt har fått en skada på hjärtat, och också för att jag har perioder när jag är riktigt bra och sen perioder när jag är så dålig att jag tror att jag håller på att dö...! Som längst har jag varit någotsånär bra i ca 5 veckor på raken innan helvetet brakade löst igen, och det var ganska nyligen.
Natten till idag var jobbig, men under dagen har jag varit skaplig! Får se hur denna natt blir!

Vill ni veta hur detta "rafflande drama" utvecklar sig så vet ni vart ni kan läsa fortsättningen! :D
Jag skriver mer så fort det finns nåt nytt att förtälja! :D Be here or be square!!! ;-)

Anneli.

14 kommentarer:

tantista sa...

Vad sa han då? När du berättade hela historien?

Anneli Sjögren sa...

Inte så mycket faktiskt...!! Det var därför jag skrev att jag undrade vad han tyckte när jag berättade..! Men om jag kommer ihåg så kan jag fråga nästa fredag!! :D
Jag är ganska öm på ryggen över just kotorna 10 och 11. Han tryckte till rätt rejält!!
Men det blir nog bra med skridskor, bara det blir is, som kompisen Nettan brukar säga!! :D

tantista sa...

Inte likt dig att inte få folk att "spill the beans";) Hoppas så att det skall bli folk av dig nu... ;)

Anonym sa...

Hej!

Spännande det här alltså. Jag var också hos naprapat och samma här. De områden som han pratade om låg också fel och ömmade. Blev själv paff eller kanske inte :)Vi verkar ha kontakt med en röntgenblick :) Nu får vi bara hoppas att behandlingarna hjälper också.

Michael

Anneli Sjögren sa...

tantista: Ja, vore inte det en Gudagåva om det blev folk av mig nu!! ;-) Det vore på tiden faktiskt...!! :D

Michael: Spännande är bara förnamnet!! :D Men tyvärr var hjärtat lika fladdrigt inatt - hade hoppats på NÅN förbättring i alla fall...! Men jag antar att det tar lite tid att få ordning på det här!
Men jag är duktigt mörbultad idag...! :P
Ja, det verkar nästan som att de har röntgenblick! Den här killen bara tittade på min rygg - vet inte ens om han kände efter innan han ringade in problemområdena!! Sånt ger förtroende!!

Anonym sa...

Jag har varit hos naprapat 2 ggr nu. Han blev jättenyfiken på kloke gubben, och konstaterade att de 5 områdena verkligen behövdes justeras. Har en tid till nästa vecka. Försökte ringa hnm denna vecka men det var omöjligt att komma fram. Verkar som det ringer en massa till hnm på kvällarna. Bara han inte tycker det blir för mycket ?
Ska försöka nå hnm nästa vecka efter jag varit på ytterligare behandling och se vad han ser och säger.
Tycker det känns som det bubblar i hela ryggen och nacken efter behandlingarna.

Tog inte din kompis an dina ryggkotor ?

Anneli Sjögren sa...

Hej Anonym!! (Är det möjligtvis Michael igen??)
"Kloke gubben" blir tydligen mer och mer känd men han är ju en vuxen man och kan säkert säga ifrån om det blir för mycket!!
"Min" Michael som jag hade hoppats skulle fixa min rygg, ville inte av olika anledningar just nu. Bl a för att han inte har jobbat som naprapat på ganska många år, och tyckte att det kändes lite otäckt i o m att det har med hjärtat att göra...! Men han har inte sagt nej för alltid - han tyckte bara att jag skulle gå till nån annan först och sen får vi se!
Hoppas du får tag på "gubben" förresten!

Anonym sa...

Hej Annelie
Jag har läst din blogg lite då och då.
Som du vet brukar jag säga vad jag tycker, och det gör jag nu också.
Jag tycker du är helt oansvarig om du inte går på hjärtröntgen som du är kallad till. Fattar du inte att man kan dö av hjärtfel. Det är ju inte bara dig det drabbar när du dör. Tänk inte bara på dig själv. Om du tycker att det bästa man kan göra när man har hjärtfel är att prata med en spågubbe och gå till kiropraktorn, så tänker vi helt olika du och jag. För mig är det som att gå till psykologen när man brutit foten. Du måste omprioritera, gör alla medicinska undersökningar först innan du prövar sånt som jag kallar hokus pokus. Jag säger inte att kiropraktik är hokus pokus men kiropraktorn visste ju inte ens om att han skulle bota ditt hjärtfel. Du måste inse att det är allvarligt. Jag vill inte att du ska behöva dö i onödan, och säkert inte dina närmast anhöriga heller. Jag tycker det är din skyldighet att göra allt du kan för att inte dö i förtid. Alltså, gör alla undersökningar och tester du erbjuds.
Och det här med maten, jag tycker t.ex. att det verkar helt fel att dricka te med massor av grädde när man har hjärtfel. Kan inte sjukhuset hjälpa dig att få kontakt med en dietist och/eller personlig tränare som kan hjälpa dig äta normalt och komma igång med träning. Du tycker att dina läsare ska följa din viktutveckling, men det är nästan omöjligt om man inte läser hela tiden. Det vore mycket lättare att följa om du skriver hur mycket du väger. Jag tror du är c:a 1,58 lång men jag har ingen aning om din vikt.


Gunnar Lundqvist

Anneli Sjögren sa...

Hej Gunnar och tack för din kommentar!!
Helt klart kommer du och jag från olika håll - och det är helt OK!!
Det du uttrycker i din kommentar får jag även höra av vissa av mina vänner och ni har absolut en poäng!!
Jag är inte rädd för att dö, men har å andra sidan inte särskilt bråttom dit heller. Och precis som du ger uttryck för så har jag väl en skyldighet att försöka överleva så länge som möjligt - för mina barn, min man, mina vänner och andra som tycker att det är bra att ha mig i den fysiska världen.
Men oavsett vad du eller nån annan tror om det, så gör jag så gott jag kan efter mina övertygelser och vad jag tror är bra för mig.
Ta LCHF t ex. Det råder såå mycket olika och delade meningar om vad som är nyttigt resp inte nyttigt att äta, och HUR ska någon kunna veta vad som är sant i kostrådgivningsdjungeln? Vad jag har märkt med mig själv är att jag mår sämre av kolhydratrik mat än av fettrik mat. Att naturligt fett t ex skulle vara farligt håller jag för helt osannolikt - då hade människan varit utdöd för länge sen!! Sen kanske man inte ska vräka i sig hur mycket fett som helst, men att äta för mycket protein är farligt och kolhydrater mår jag som sagt sämre av... Återstår då naturligt fett... Men av den anledningen har jag ändå halverat mina portioner sen en tid tillbaka och då blir det ju naturligtvis mindre fett också.
Dietist och träning... been there - done that!! I många år!! Det var bara ett enda långt kämpande utan egentliga resultat och jag var ständigt hungrig och sugen - till skillnad från nu!
Vad gäller tester och undersökningar så har jag ju gjort vartenda en - förutom nu den här sista. Men jag har inte sagt Nej till den, bara skjutit upp den i ca 3 veckor. OM "kloka gubben" har rätt när han påstår att hjärtfelet kommer från kotorna 10 och 11, och OM kiropraktorn kan fixa dem och hjärtat verkligen blir bra igen så kommer jag INTE att gå med på hjärtröntgen!! MEN: om jag inte märker nån förbättring så blir jag ju tvungen att gå med på den undersökningen...! Time will tell!!
Sen har vi nästa lilla orsak till varför jag går min egen väg: mitt motstånd till läkarkåren och deras behandlingar! Jag har väääldigt lite förtroende för dem!!
Läkarna är utbildade av läkemedelsbolagens "experter" och gissa vad läkemedelsbolagen vill?? Sälja sin skit förstås!! De är mycket mer intresserade av att tjäna pengar än av att bota folk!
Alltför ofta får vi höra larmrapporter om "läkemedel" som dödat och skadat människor - och det som kommer fram till allmänheten är bara toppen på ett isberg, det är jag helt övertygad om!! Så varför ska jag - varför ska NÅN - lita på dem???
Nä Gunnar, jag GÖR så gott jag kan efter det jag tror (och hoppas) på och även om flera med dig tycker att jag gör fel val så kan jag inte annat än att vara sann mot mig själv och mina övertygelser!
Men TACK för att du bryr dig!! Det värmer mitt hjärta och jag läste din kommentar med en tår i ögonvrån av glädje över att du tycker det är tillräckligt viktigt med mitt liv och min hälsa för att bemöda dig om att skriva en kommentar!! ♥

Anneli Sjögren sa...

Förresten; jag glömde svara på det här med vikten...!
Jag förstår att det blir svårt att hänga med i hur det egentligen går med min vikt, men det känns liiite för avslöjande att skriva de exakta siffrorna...! Jag är inte tillräckligt "modig" för det!! Kanske jag gör det i framtiden när jag har gått ner lite mer... vi får se.

tantista sa...

Man kommer ingenstans med henne, Gunnar - hon är som en enmanssekt typ Jehovas Grädde... ;)

Anneli Sjögren sa...

Ha ha ha!! tantista...!! Vad säger man...!! Du känner mig väl!! :D
Enmanssekt.... Jehovas Grädde....!! *ASG*!!!!!!

Anonym sa...

Lägger mig i här lite angående Gunnars inlägg :)

Givetvis går man ju till läkare först. Man tar provtagningar, röntgen mm. När inte det leder till något vänder sig oftast människor till den alternativa vården och ibland när inte det heller lyckats tar de kontakt med en synsk " klok gubbe"
Folk får tycka vad de vill, hokus pokus enligt många, för min del struntar jag i om det är sådant om det hjälper för det är huvudsaken.
Homeopati, healing, kiropraktik, akupunktur,massage ,tillskott mm är enligt en del bara bluff, men sanningen är att sjukvårdens mediciner inte lyckas bota många människor vad jag vet. Däremot kan mediciner lindra men bota
åkommor är de värre med.

Michael

Anneli Sjögren sa...

Well said, Michael!! Tack för ditt inhopp i konversationen!! :D