Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 4 maj 2011

Pollenallergi

Jag har tack och lov begåvats med ett riktigt bra immunförsvar och det enda jag är allergisk emot är penicillin! Alla har inte den turen!

Idag tänkte jag skriva om ett ämne som är högaktuellt i dessa dagar, nämligen pollenallergi.
Många är de som knappt kan vistas ute om våren och som är beroende av kemisk allregimedicin från Apoteket. Men något man kan prova istället är té på rönnbärsblad!

En pojkvän jag hade i min ungdom var väldigt allergisk mot pollen och en midsommar när vi var och tältade i skogen med ett gäng glada Frisksportare, svullnade hans ögon igen och näsan började rinna. Och ingen medicin hade han!
Jag tog mig till närmaste telefonkiosk (mobiltelefoner var inte uppfunna än) och ringde hem till min mamma och frågade vad vi kunde göra.
Min mammas sovrum var som ett bibliotek - fullt av böcker om homeopat- och naturmedel, örtmedicin och astrologi - och det tog inte lång stund förrän hon kommit på vad vi kunde göra, och det var alltså att göra té på rönnbärsblad!

Sagt och gjort! Vi repade av bladen och kokade vatten på vårt lilla Triangakök och bryggde téet. Och döm om pojkvännens förvåning när allergisymptomen la sig redan efter nån timme!! Så han drack några koppar av téet varje dag och klarade hela midsommarhelgen utan Apoteksmedicin! :D

Här ser ni två bilder på det rönnbärsträd som vi har utanför köksfönstret i kattgården. Katterna älskar att klättra upp i det! Tittar ni noga på den övre bildens nedre kant så kan ni skymta liljekonvaljbladen som börjar komma upp!! Hela kullen som trädet står på är helt nerlusad med liljekonvaljer!! :D Om jag kommer ihåg det så ska jag fota det när de blommar och lägga ut här på bloggen!!Om ni provar rönnbärsté mot allergi så får ni jättegärna skriva till mig och berätta hur ni tyckte det funkade!

Anneli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag provade rönnbärste igår mot pollenallergi.
Idag är jag faktiskt helt bra!!! Kan knappt tro att det är sant men det är det. Tack snälla för tipset. mvh Anna

Anneli Sjögren sa...

Varsågod Anna! Jag är bara glad att jag kunde hjälpa till! :D
Du kan dricka lite varje dag så länge det finns pollen i luften så att det inte kommer tillbaka!