Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 17 maj 2011

Hemgjord glass

Hej alla!!
Det var några dagar sen jag lyckades publicera ett blogginlägg! Det har gått troll i datorn - eller internet!! Nåt av det, för jag har försökt men det har inte funkat!! Mailen och facebook har också krånglat, men inte lika mycket!

Eftersom det är mitt i natten och jag ska upp rätt tidigt för ett möte med gruppen från Socialt företagande så ska jag inte bli så långrandig!

Jag tänkte ge er mitt recept på jättesmaskig hemgjord glass som faktiskt också är nyttig!! (Vilket är en rätt ovanlig kombo!!)
Tyvärr har jag ingen bild att visa er, men här kommer receptet:

1 mogen avocado (eller en halv om du har den stora sorten)
2,5 - 3 dl frysta hallon (beroende på hur stor avocadon är)
1 dl vispgrädde
2-3 msk sukrin
ev lite citronjuice (kan uteslutas)

I en mixer lägger du i avocadon i bitar, häller på grädden, citronjuicen, sukrinet och hallonen. Mixa tills den är slät och krämig, och häll upp i en eller två skålar och ät på en gång! Fryser man den för att ha till senare blir den jättehård om man inte rör i den med jämna mellanrum, alt kör den i en glassmaskin.

Vill du ha den helt vegansk så ta soja- eller havregrädde istället för vispgrädde.
Sukrinet kan bytas ut mot annan sötning efter smak, och självklart kan du använda andra frysta bär! Variera som du själv vill!! Jag lovar att det blir jättegott!! :D

Anneli.

10 kommentarer:

tantista sa...

Åh det lät gott...

Anneli Sjögren sa...

Jo du...!! OM det är!! Och så himla enkelt att göra!! Det är nästan för bra för att vara sant!! :P Men bara nästan...!! ;-)

Helene sa...

Goodigoodie! Ska testa! Säger du glass eller choklad så dras jag dit :))

Anneli Sjögren sa...

Ha ha ha!! :D
Ja, du är lite "lättlurad" på det viset...!! ;-)

Helene sa...

hehe...din avslöjande lilla taskmört... hmff... ;)

Anneli Sjögren sa...

Hi hi hi...!! Sorry..!! ;-)

Anonym sa...

Härlig hemsida..glassen ska jag helt klart prova att göra..
kramis maria bohm från västerås

Anneli Sjögren sa...

Tack Maria!! Glassen är helt klart värd att göra!! Det svåraste är att hitta (eller vänta på) en tillräckligt fin och mogen avocado..! Men det är såå värt det!! :D

Vera sa...

Tror du det fungerar med agavesirap istället för sukrin?

Anneli Sjögren sa...

Ja, det tror jag!! Eller rårörsocker! Man tager vad man haver...!! :D