Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 21 januari 2014

Du är vad du äter

Sitter och tittar på TV-programmet "Du är vad du äter" med Anna Skipper. Det är inte första gången jag ser det programmet, och jag har ibland fantiserat om hur det skulle vara om Anna Skipper kom hem till mig...!
Det finns nog inte så mycket som hon skulle slänga av det jag har i kylen och skafferiet...
Visst... i skafferiet finns det vetemjöl, rårörsocker, knäckebröd, nån konservburk från Nutana med "middagsbollar" (vegetariska "kött"bullar) och pasta... Men pasta äter jag inte, mat med vetemjöl äter jag sällan, samma med socker, och middagsbollar äter jag kanske en eller två gånger om året.
I kylen finns mjölk, ost, creme fraiche, filmjölk och yoghurt, en flaska hemkokt saft (från svärmor) och ketchup, men av det är det bara mjölkprodukterna jag äter - aldrig ketchup eller saft!
Nu har jag förstås mycket mer än så i mina skåp, men det är ovanstående matvaror som jag tror att Anna skulle slänga ut om hon hade kommit hit. Här finns ingen alkohol, inga chips, inget smågodis, inga kakor och ingen läsk! Dessutom är det mesta av vår mat ekologisk!

Men Anna skulle absolut klaga på min stillasittande livsstil... och jag undrar vad hon skulle hitta på av träning som jag skulle klara av med mina krämpor (främst hjärtat men också mina onda knän & fötter och artrosen).

Ja, det lär vi aldrig få veta för risken att hon kommer hit är minimal!! :P

Anneli.

2 kommentarer:

Malin lernebo sa...

Vad roligt att läsa din blogg! Ska kolla dina mattips sen :) behöver inspiration till bra veg mat och bra mat i övrigt:) kram och kärlek// Malin

Anneli Sjögren sa...

Hej Malin och välkommen till min blogg!!
Om det är mattips du vill ha så vill jag tala om att jag har 3 bloggar: den här, anneli-in-da-greenhouse + annelis vegetariska LCHF. Du hittar adresserna dit i högermarginalen, längst ner i spalten "OM MIG". På alla tre finns vegetariska recept, men på LCHF-bloggen - som ju är en ren receptblogg - finns det flest förstås! Vill du inte äta LCHF så är det ju bara att minska på fettet och äta valfria kolhydrater till!! :-)