Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 5 januari 2014

Duktiga jag

Idag har jag varit riktigt "duktig"!!
Jag har mediterat för första gången i år!
Egentligen vill jag meditera varje dag, men så har det inte varit på flera år! Hur konstigt det än låter så har jag varit för stressad för att meditera! Snacka om kontraproduktivt...! Det är ju när man är stressad man verkligen behöver meditera!
Bilden som vanligt ärligen snodd på facebook!

Meditation har många positiva effekter; det minskar stress - och med det hjälper det i förlängningen även mot/för stressrelaterade sjukdomar, ger bättre sömn och bättre fokus. Bland annat...!
Eller som Buddha lär ha sagt det:
Även denna bild är ärligen snodd från facebook!

När jag mediterar går jag alltid ut till Da House, för inne i vårat boningshus får jag liksom ingen ro och har ingenstans att sitta där jag både får vara i fred och kan sitta bekvämt. Och när jag ändå var ute i Da House passade jag på att vattna blommorna, plocka bort lite vissna blad, och en av krukväxterna blev t o m omplanterad! Så jag har varit dubbelt duktig idag!! :D

När jag tänker efter så har jag faktiskt varit trippelt duktig idag kan jag säga om jag får lov att skryta lite...! För redan till frukost (eller lunch som vissa skulle kalla det..) gjorde jag en supersmaskig grön juice med morot, gurka, vitkål, äpple, apelsin och ingefära! Slurp! Den var inte svår att få i sig kan jag tala om!

Men nu ska jag sluta vara duktig och bara softa framför TV:n och datorn resten av kvällen!
Over and out!

Anneli.

Inga kommentarer: