Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 20 november 2010

Dag 6. Min dag.

Natten till idag var inte rolig!! Jag somnade inte förrän kl 05.00 ca för att jag låg och frös så in i vassen - trots sockor på fötterna och dubbla täcken!
Så av förklarliga skäl tog jag sovmorgon!!
Men kl 10.30 slog jag upp mina mörkblå och stapplade upp.
Till saken hör också att jag i några dagar kämpat för att inte bli sjuk - jag känner att jag har en halsinfektion på G, och proppar i mig vitkål, Echinaforce och Kan Jang.

Jag var bjuden på fest idag, hos kompisen Katta (hon med Ortobionomin, ni vet), men ringde och sa att jag inte orkade komma p g a halsen och att jag är så trött. :-( Trist!!
Men det knäppa var att fram på eftermiddagen började jag känna mig bättre, så jag skulle kanske ha kunnat gå ändå...! Men då hade jag redan bestämt med äldsta dottern och hennes flickvän att jag skulle visa lokalen, för vi var ändå tvugna att åka in till stan för att handla - huset är ju fullt av hungriga ungdomar!!

Väl i lokalen fick jag lite goda råd om möblering och lite annat! Tänk va' bra det är att ha nån att bolla idéer med som ser med "fräscha ögon" på potential och möjligheter!! :D

När vi kom hem hade de andra tre barnen redan börjat med middagen, så det var nästan bara att sätta sig vid dukat bord! Vilken service!!

Nu på kvällen gick ungdomarna ut till lägenheten med chips och dipp för att titta på film (det var förstås Linnéa som köpt för att skämma bort småbrorsorna!). Det lämnade huset fritt för Janne och mig, så vi har tittat på TV; först på "Så mycket bättre" och sen på en film: The lake house med Keanu Reeves och Sandra Bullock. Den var rätt konstig, men vacker på nåt vis.
Direkt efter filmen gick Janne och la sig och jag sitter här och skriver detta blogginlägg!

Ja, det var min dag idag! :D

Anneli.

4 kommentarer:

nixpro sa...

(som svar på ditt svar på mitt svar på ditt inlägg eller hur det var :)

Inte första gången jag överäter direkt.... Det gäller bara att få bort sånt genom bl a ett jämt intag av mat för till en del kommer sig detta av ett ojämt ätande dvs en reaktion av att inte ha ätit på hela dan. Då har jag knep. Vissa nyttigheter man kan äta för att undvika överätning. Men har man inget hemma utom dumköpt skräp så är risken stor

Inte komma under gränsen sa du. Och jag har flyttat målvikten nedåt så många gånger så det måste det bli stopp på - och det har det nog... Dvs när jag uppnått den och råkar gå förbi den så gör rädslan att åter bli överviktig att jag sätter målet där jag är. Men sen varierar ju vikten alltid något kilo upp o ned och då när den är ett kilo över så slår jag på bromsen och går ned en bit till osv osv. Det har jag lyckats stoppa (verkar det) genom att inte ha en målvikt, utan ett målområde. Ett spann inom vilket vikten ska ligga. Jag trodde jag skulle gå genom taket på det igår men detta gav ingen effekt alls så u är det bara att INTE kompensera utan äta som vanligt såär det OK

Ett målområde på tre kilo tycker jag är OK. Och sikta på mitten av det. för mig har det i alla fall funket så här långt

Jag tänker mig att ett målområde istället för exkt mål kan stävja såväl underätande som överätande. Man äter lite mindre per dag tills man är där. Lite lite mer per dag om man hamnar under. Inte fastar. Inga våldsamma svängningar. Det är min metod och kanske kan den funka för någon annan :)

Anneli Sjögren sa...

Och här kommer svar på svar på svar på... ja...!! ;-)

PRECIS Vad jag menade med att inte gå under gränsen!! Jag vet ju att den har flyttats ner lite vartefter...! Men din lösning på problemet är ju faktiskt helt brilliant!! Riktigt listigt faktiskt!! :D

När jag tänker efter så har ju jag gjort precis som du - fast tvärtom!! Jag har haft en ÖVRE gräns för hur mycket min vikt får svänga och den har tyvärr flyttats lite uppåt just nu...! Den här veckan har jag lite grann struntat i om jag har ätit lite förmycket kolhydrater, så risken är att jag har gått upp ännu mer denna vecka...! :-( Eller så har jag inte det, och då tror jag att det ger mig en hint om att inte vara så fixerad vid vikten! Men imorgon får vi svaret på vilket - då är det ju min väg- och mätdag!

Lena sa...

Hur går det med infektionen? Låter inget vidare. Nu ska jag läggs mig i en nybäddad säng. Skönt.

Anneli Sjögren sa...

Jo, tack! Jag är mycket bättre!! Kurerar mig med vitkål, echinaforce och Kan Jang!! Jag tror faktiskt att jag jagat baskiluskerna på flykten!! (Men jag kanske inte ska ropa "hej" förrän jag är över bäcken..."!! ;-)