Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 24 november 2010

Dag 10. Det här har jag på mig i dag.

Ja, det är inget upphetsande!! Varken mina kläder eller dagens bloggtema...! ;-)
Vem fasen bryr sig om vad jag har på mig?? Eller tänk om jag var naturist och var naken?? (8-O) <- Det där ska föreställa en förvånad smiley...!!)

I alla fall; har man tagit Fan i båten så får man väl ro honom iland, har man antagit en bloggutmaning så har man!!

Idag har jag mina "hem-och-skrota"-kläder som jag helst inte visar mig på stan med:
Orangea strumpor, fula gråa byxor som t o m är lite trasiga, orange T-shirt och en svart fleecetröja på det!! Samtliga uppräknade plagg har sett sina bästa dagar för lääänge sen - förmodligen på 70-talet!! ;-) Det enda nya jag har på mig är faktiskt min svarta BH!!
Så!! Nu vet ni det!! :D

Anneli.

3 kommentarer:

Maria sa...

Hej Anneli!
Jag har en fråga till dig. Du äter ju vegtarisk LCHF variant, och jag är lite nyfiken på vad som skulle hända om jag minskade på mina kolhydrater. Jag får inte ordning på min mage, får oftast ont efter varje måltid, och varje gång jag är hos min kinesiolog är det antingen tunn- eller tjocktarmen som behöver hjälp. Nu tror jag i för sig att det mest beror på stress och oro, men jag tycker jag gör allt jag kan med yoga, meditation och positiva tankar. Kan det vara kolisarna som påverkar? Problemet är att jag varken äter kött eller mjölkprodukter, det fett jag använder är mest oljor, frön och avokado. Känns svårt att bli mätt på det utan kolisar såsom råris, bovete, quinoa och sånt som jag äter mycket. Vad tror du? Kram på dig!

Jannica sa...

Jag har med sådana plagg som jag helst inte går ut i, myskläder :D

Anneli Sjögren sa...

Hej Maria!!
Jag har inte så mycket erfarenhet av Ayurveda, men råden du fått av Jenny är absolut värt att prova!!
Sen passar olika saker olika människor och nåt annat du kan prova är en diet mer lik GI (det går ju fortfarande att anpassa den åt det ayurvediska hållet). Jag tänker att eftersom ditt matsmältningssystem är vant vid kolhydrater så kanske det är bättre för dig att ta bort alla onödiga och snabba kolhydrater, men behålla dem du inte vill vara utan! Frukt är en sån sak som du kanske borde minska på. Det är väldigt snabba kolhydrater p g a sitt stora sockerinnehåll!
Sen gäller det att återfå tarmbalansen!! Det är jätteviktigt!! Aloe Verajuice är väldigt bra för att läka skadade tarmar och på Hälsokosten finns bra enzymer och bakterier som hjälper till med spjälkningen av mat!
Tuggar du maten ordentligt?? Det är också viktigt! Tänk på att äta lugnt, drick inte till maten och ät inte för mycket åt gången!
Ett knep för att minska/ta bort magknip efter maten är att tugga på några fänkålsfrön efter maten, eller rent av koka en kopp fänkålsté: 1 tsk fänkålsfrön i en kopp kokande vatten. Låt dra några minuter, sila och drick i små klunkar efter maten.
Till sist: STRESS är magens värsta fiende!! Undvik stress så mycket du kan!! Tänk också på om du kanske har inre stress – det är lika farligt!
Ja, nu har du fått lite att testa! Berätta hur det går och fråga gärna om det är nåt mer du undrar över!! Lycka till och var snäll mot magen!!
KRAM!!

Jannica: De slitnaste, fulaste plaggen är oftast de skönaste!! :D