Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 18 november 2010

Dag 4. Det här åt jag idag + lokalnyheter

Till frukost gjorde jag en kopp "äggmjölk": ca 20 gr smör med en knivsudd saffran som smaksättning smältes i en kastrull. Vispa i ett ägg och slå på 2 - 2½ dl kokhett vatten + en skvätt vispgrädde. Jag hade även en "doft" stevia för sötmans skull + 1 tsk psylliumfröskal för att motverka att bli hård i magen som jag annars lätt blir av ägg.

Till lunch gjorde jag en supersmaskig vitkålssallad: 50/50 majonäs och creme fraiche med salt, svartpeppar, Trocomare (örtsalt), lökpulver, finhackad purjolök och ett granatäpple. Rör ihop och smaka av med kryddorna. Riv ett vitkålshuvud på den grova sidan på rivjärnet och blanda ner i majonäsblandningen. Ät och njut!!! Det var så gott att jag inte orkade äta något annat!! :D

Till middag blev det en rejäl klick av vitkålssalladen igen med kokt broccoli med ost på och 6 små coctailkorvar från Hälsans Kök.

Till "efterrätt" tog jag en Kyäni Sunrise, för det glömde jag imorse! :D

Om en stund blir det nog en kopp té med lite grädde i också!

Jaha, det var dagens matintag!
Då går vi raskt över till en liten uppdatering om lokalen:

JAG HAR FÅTT NYCKELN!!! :D
Så nu kan vi så smått börja spackla och måla där! Men det blir nog tidigast nästa vecka tror jag för imorgon kommer mina två döttrar + äldsta dotterns flickvän hem och hälsar på över helgen!!

Jag tror jag ska ta det där téet nu...!!
Ha det så bra!! Vi ses imorgon hoppas jag!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

nixpro sa...

Hej!
Svar på ditt svar :)
Precis - solklart är det så att alla som upplever samma sak inte reagerar likadant. En kanske blir värre "skruvad" och en annan, de flesta kanske, får det ingen effekt alls på.
Som jag fattar ett snitt av forskarna så är det en kombination av anlag och omständigheter.

Anneli Sjögren sa...

Precis!! Det är därför det är så intressant att forska på tvillingar!!
Min tvillingsyrra och jag förvånas då och då över hur olika vi har upplevt, tolkat och påverkats av samma händelser under uppväxten!!
And for your information: min syrra är smal!!!
Fast som barn var hon "rultig" och jag var smal...! Men för varje barn hon fick (4 st) så blev hon smalare och smalare, och för varje barn jag fick (5 st) så blev jag tjockare och tjockare!! Japp!! Så kan det gå!! :D