Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 23 november 2010

Dag 9. Min tro.

Oj, oj, oj...! Det här skulle kunna bli ett lååångt inlägg, men jag ska försöka hålla mig kort!

För det första så tror jag att jag är Gud!!
På fullt allvar!!! :D

Nja... alltså, så här menar jag: Jag ser inte Gud som nån farbror i himlen som sitter där och dömmer våra gärningar! Jag tror att vi ALLA egentligen har samma själ - men olika delar av den, och tillsammans är vi alla Gud!! Den dag vi lämnar detta liv så är det ingen annan än vi själva som kommer att döma oss - vi är alltid våra egna värsta dommare, eller hur!?!

Att vi skulle bli straffade för "onda" gärningar är mig också totalt främmande!! INGEN blir bättre av straff!! Däremot så tror jag på reinkarnation - återfödelse - och i nästa liv kanske vi själva får uppleva det vi åsamkat andra och på så sätt lär vi oss att: Aj, då!! Det där var inte roligt att bli utsatt för...! (Förklarat på ett väldigt förenklat sätt).

Böckerna "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsh är ganska så precis så som jag ser det!!
Det bästa guldkornet jag plockat ur en av de 3 böckerna är mitt enda "budord", frågan: "Är detta min högsta tanke/vision av mig själv"?

T ex: Om jag går på affären för att handla mat och går förbi godishyllan och blir sugen på choklad men vet att jag inte har råd... Säg då att jag får impulsen att stjäla en chokladkaka...
Innan jag agerar på den impulsen så ställer jag mig alltid frågan: "Är att stjäla en chokladkaka på affären min högsta tanke/vision av vem jag är och vill vara"? Om jag tänker att: Ja, det är OK. Det drabbar ju ingen fattig (eller vad jag nu försöker rättfärdiga mig med) så är det tydligen min högsta tanke om vem jag är just då, och då antar jag att jag kommer att stjäla den där chokladkakan!
MEN: Om jag har högre tankar om mig själv - om en tjuv inte är något jag vill vara - så är det bara att låta bli den där chokladen!! Easy peasy!!

Det här "budordet" går att applicera på alla områden i livet och gör åtminstone mitt liv mycket enklare!!
Vem vill jag vara?? Det är bara att agera i enlighet med vad svaret blir!!

*Alla gör alltid så gott de kan, och när de kan bättre så kommer de att göra bättre*

Ja, det var snabbversionen av min tro!

Anneli.

10 kommentarer:

Jannica sa...

:)

Anneli Sjögren sa...

:) tillbaka!!

emma sa...

Klart jag orkar kika in!
Alltid kul med nya bloga!
peppkram

Anneli Sjögren sa...

Tack emma!! :D Peppkram tillbaka!!

Anonym sa...

Vad härlig livsfilosofi/tro! jag tror det ligger oerhört mycket bakom den. Tankeväckande.

Ang bloggsvar: Har du testat att simma? Jag älskar att simma – i vattnet så blir man så oändligt mycket lättare och man påfrestar inte kroppen på samma sätt som något annat. Men som du säger – det gäller att hitta dit och hitta det man vill pyssla med. Jag kan faktiskt förstå att det tar emot när det gör ont i kroppen.
Kan du ta småpromenader? Tar du en liten promenad varje dag på ca 10 minuter, så blir det 70 minuter i veckan och 280 minuter = 4.40 min som du tränar i månaden. Det är mycket. Kram fajning

Maria sa...

Jag har också tagit mycket av min tro ur dem böckerna, det var när jag läste dem i somras jag fick hur många "aha"- upplevelser som helst!! Jag har tagit det här ur de böckerna: Det finns inget jag måste göra, inget jag måste ha, inget jag måste vara, förutom exakt den jag är just nu. Kram!

Anonym sa...

Det stämmer ganska bra med min tro, fast jag vill inte kalla det tro eftersom det för mig är sanningen, men jag är medveten om att andra inte delar den, så därför kan jag gå med på att kalla det för "min tro" ;). Hur som helst, jag har bara läst första "Samtal med Gud", men det beskrivs ju på liknande sätt av Deepak Chopra och alla i The Secret. Även hinduismen är ju lite inne på det att vi alla är en och samma med Brahman och Attman. Angående bestraffning är min förklaring att det vi gör mot andra gör vi mot oss själva, eftersom vi alla är en och samma. Gör man ont slår det tillbaka på en själv, och ger man bort t ex kärlek eller hjälp så kommer det tillbaka till en på något sätt. What goes around comes around, som engelsmännen säger.

Det där med "Är detta min högsta tanke/vision av mig själv" hade jag glömt bort, men det var verkligen toppen, så tack för påminnelsen! :)

Anneli Sjögren sa...

Vera: Dig har jag redan svarat på din blogg innan jag såg det här!

Maria: Samtal med Gud-böckerna är hur bra som helst!! :D Det står mycket tänkvärt i dem!! :D

Jenny: Ja, det är många religioner som har samma tankar och synsätt!
Du har helt rätt i att de vi gör mot andra gör vi mot oss själva!!

Susanne sa...

Ja Anneli!
Kärlek är grunden till allt anser jag.
Ljus och värme är också viktigt.
Jag väljer själv men för mig är dessa saker det viktigtaste. Jag vill verkligen dela med mig enligt vad jag kan och min egen förmåga. Men detta är vad jag jobbar med dagligen både med mig själv och att dela ut till andra.
kram Susanne

Anneli Sjögren sa...

Susanne: Det var fint sagt!! :D
Ja, störst av allt är kärleken!!
KRAM!!