Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 7 november 2010

Spökvandring

Kvällen igår var mycket trevlig, och här kommer några bilder från vår spökvandring:
Första bilden är på Karbennings Kyrka (Norbergs kommun). Det var kolsvart ute trots en stjärnklar kväll, men själva kyrkan var upplyst.
Ser ni de två s k orberna - ljuspunkterna; en vid sidoingången till kyrksalen och en lite större rakt ovanför på taket. Orber sägs vara andlig aktivitet, av de som tror! Alltså att andar visar sig som orber. Andra menar på att det är damm eller små vattendroppar eller nåt slags ljusfenomen. Damm och vattendroppar är uteslutna i detta fall!! Ljusfenomen.... kanske - jag vet inte!!
På bilden här under är kyrkan sedd från andra hållet. Det var väldigt vackert med alla ljus som var tända på gravarna!!
Här under ses en del av kyrkogården med ljus tända vid nästan vartenda grav! Det var verkligen vackert och stämningsfullt att vandra runt där i mörkret, och inte ett dugg läskigt!!
HÄR var det däremot lite läskigare!! Bilden här under är taget i totalt mörker på den gamla kyrkogården som inte längre används, och gravstenen som jag tog kort på tillhör en man som enligt inskriptionen var lärare nån gång på 1800-talet (kommer inte ihåg årtalen och datumen).
Vi hittade en gammal skylt på den gamla kyrkogården där vi med nöd och näppe kunde läsa att kyrkogården användes mellan år 1658 - 1845!! Där har också funnits en träkyrka som för länge sen är borta. Det enda som är kvar av den är stenaltaret och buskarna som växt runt om hela kyrkan. De buskarna är nu helt vildvuxna, men växer i en stor fyrkant vars insida bildar en innegård som markerar var själva kyrkan en gång stod. Superhäftigt!! :D
Såg vi några spöken då?? Icke!! (Förutom orberna då...)
En av de andra tjejerna hade sin digitalkamera med sig och tog rätt många foton. På tisdag ska hon komma hit och ta med sig kameran och en kabel så vi kan lägga över bilderna på min dator, och om hon har lyckats fånga nåt på bild som är värt att lägga ut här på bloggen så kommer jag att göra det - var så säkra!! :D
Till sist vill jag bara tillägga att mina foton är tagna med min mobilkamera.
Anneli.

6 kommentarer:

Jannica sa...

Bra mobilkamera du har då ;P Spännande. Det måste varit fränt :D Jag va med till kyrkan igår, ljus ÖVERALLT, jätte vackert :)

Anonym sa...

Intressant med orberna! Jag har haft en jättestor orb över mitt huvud vid en del tillfällen på foton. Folk har sagt det är smuts, men de är så otroligt symmetriska ringarna för att vara smuts. :)

tantista sa...

Jag har en massa orber på köksgolvet, i handfatet på badrummet osv;-) Folk säger det är smuts men jag vet bättre - tack vare Anneli In Da House;-)

Anneli Sjögren sa...

Jannica: Ja, visst är det fint med alla ljusen som lyser i mörkret!
Det blir faktiskt hyfsade bilder med min mobilkamera - den har 8 megapixlar, vilket är bra för en mobil!!

Vera: Jag får ofta med orber på foton! Människor har massa olika förklaringar till vad det är, men jag tror ingen har lyckats bevisa om det verkligen ÄR andlig aktivitet eller inte!

tantista: Jag är glad och tacksam att få föra in SANNINGEN i ditt liv!!! ;-)
(Men är du säker på att det inte är såpbubblor då??) :D

Lena sa...

Tack för alla kommentarer. Spännande och fina bilder du tagit!! Häftigt. Jag får berätta mer om min matleverans nästa vecka.

Anneli Sjögren sa...

Tack själv!! Ja, med tanke på att jag tagit bilderna med min mobilkamera så är de riktigt bra!!
Det ska bli spännande att höra din recension om matleveransen/innehållet.