Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 31 maj 2011

Att pendla mellan hopp och förtvivlan

Idag har vi haft ett möte med Socialt Företagargruppen. Att säga att det pendlar mellan hopp och förtvivlan är ingen överdrift!!
Ytterligare en har helt plötsligt hoppat av och kvar av det gamla gänget är vi bara tre stycken! Med Katta som kommit med nyligen så är vi fyra - men det räcker inte!!

MEN: hoppet står till Maria Skölding!! :P Hon var med på vårt möte i egenskap av journalist och har skrivit en artikel som kommer med i morgondagens Avesta Tidning! Förhoppningsvis ringer det några efter att ha läst artikeln som vill vara med - i alla fall är det det vi hoppas på!
Det är jag som står som kontaktperson, så ringer nån så får ni mina kära läsare förstahandsinformation!! :D

Men nu ska jag låna ut min internetuppkoppling till Maria som sitter här bredvid och väntar på att komma ut i cyberspace!

Anneli.

måndag 30 maj 2011

Upp och ner!

Här kommer ett snabbt blogginlägg innan jag ska åka och handla till kvällens tjejträff/Mediala cirkel! Jag lovade Katta att försöka vara i lokalen till kl 15.00 så vi hinner måla lite auragrafer innan!! :D

Jaha... upp och ner... vad kan det röra sig om då?? Ett tror jag ni kan gissa er till om ni följt min blogg ett tag, men jag börjar med det andra:
Ur krukorna med 5-öringar har det ju kommit upp lite grönska - det har jag ju visat bilder på förut, senast den 18 maj! Men nu ni så händer det grejer!! Det växer så det knakar!! på bara 12 dagar har de stuckit iväg så här mycket:
Tips: Öppna ett nytt fönster och gå in på min blogg i det fönstret också och leta er fram till den 18 maj. Då kan ni snabbt byta mellan fönstren och jämföra!! Det har hänt en hel del - eller hur!?!

OK! Nog om blommorna!! Nu kommer veckans NER!!
Det är måndag... Min mät och vägdag... Och av nån underlig anledning så visade vågen på 1,3 kg ner jämfört med förra veckan!! Tjohoo!! :D På måttbandet syntes ingen mätbar förändring, men vad gör det!?! :D Krukväxterna växer så det knakar, jag har gått ner i vikt, solen skiner i Avesta och ikväll blir det Medial cirkel!!
Life is good!! :D

Anneli.

söndag 29 maj 2011

Mors dag! :D

Jag vaknade redan strax före kl 9 i morse. (Ja, det är tidigt för att vara mig...)
Funderade ett tag på att gå upp, men ni vet ju vad det är som är det sista som lämnar människan: Hoppet!! Jag hoppades ju på att få té/kaffe på sängen.

Sån "lyx" är inget jag är van vid...! Varken när jag levde med mina 3 första barns pappa eller nu med Janne...! Ingen av dem är nåt mycket för att fira just nånting! Och jag är precis tvärt om! Allt som kan firas SKA firas!! :D

För 29 år sen hade jag varit mamma i ungefär 2 månader. Jag "tipsade" min dotters pappa om att på Mors Dag borde alla mammor få kaffe på sängen och att när jag var liten/ung så fick alltid min mamma kaffe på sängen...!
Han påstod att det inte var han - i egenskap av pappa - som skulle fixa det utan barnet/barnen. Men en tvåmånaders baby fixar inget kaffe, hur försigkommen babyn än är så jag fortsatte påminna om Morsdag och att jag borde få kaffe på sängen....!

Jag tror inte att det var så populärt... för på söndagsmorgonen blev jag väckt av att nåt dunsade till på min mage, och när jag tittar upp och kollar vad det var så ser jag att det var en burk instant kaffe!! Och sen säger fadern till mitt barn: "Nu har du fått ditt kaffe! Gå upp och fixa frukost nu"!
Och där blev ribban lagd...!
Det säger rätt mycket om påståendet att hoppet är det sista som lämnar en, tycker jag!! Att jag fortfarande hoppas, menar jag.

Men där låg jag i alla fall kvar i sängen imorse och hoppades. I ca 45 minuter låg jag där. Sen hördes tassande steg utanför dörren och in kommer mina två pojkar och deras far med en bricka med blommor, en stor tékopp och ett handgjort kort från Adrian (den minste av brorsorna) där det stod: "Grattis på Mors dag!!! ♥ Från Adrian till Mamma" När man öppnar kortet har han på ena sidan ritat ett stort rött hjärta och på andra en bild som jag misstänker föreställer honom själv, och så står det: "Du är världens bästa Mamma"! På baksidan har han skrivit: "SLUT PÅ PAPPRET"!

Det är sånt här som får en moders hjärta att slå en frivolt av lycka!! ♥♥♥

GRATTIS PÅ MORSDAG alla mammor därute!! ♥

Anneli.

lördag 28 maj 2011

Lördag i lokalen

Idag har flitens lampa lyst över lokalen! Katta kom hit straxt efter lunch och meningen var att vi skulle sitta och måla auragrafer! Och det gjorde vi också!
Fast först mediterade vi, men vi var så trötta alla tre så jag tror vi nästan sov mer än mediterade...! :P
Maria fick även Healing av Katta och mig - gissa om hon mådde som en prinsessa!!

Jag har tagit lite foton på våra alster, men först lägger jag ut en bild på den bukett med liljekonvaljer och syrener som jag hade med mig till Maria:
Här under kan ni se våra målningar - vissa är bättre an andra...! Men kul har vi haft! :D
Här tog jag en bild på Maria och Katta sittandes på golvet med målningarna framför sig.
Innan Katta åkte hem alldeles nyss så bad jag henne ta kort på Maria och mig när vi sitter och bloggar, och så här blev det:
Och precis så där sitter vi just nu as I write!! :D

Men nu ska jag åka hem! Det är ju Mors Dag imorgon och då vill jag ju vakna hemma ifall grabbarna skärper sig och ger mig kaffe på sängen...! Jag hyser inte så stort hopp, men man vet ju aldrig....!! :D
Men SEN kommer jag att åka tillbaka hit - och Katta också, för vi ska fortsätta måla auragrafer imorgon med!! :D

Anneli.

fredag 27 maj 2011

Fredagsmys med Maria! :D

Idag var jag ju hos kiropraktorn igen! Lasse heter han. Jag frågade honom om han har nån erfarenhet av att hjärtproblem typ mina har blivit bättre med hjälp av kiropraktik. Och jajjamensan!! Det har han!! Speciellt när problemen kommer av att de elektriska impulserna som får hjärtat att slå i den takt det ska inte funkar (som på mig...)! Om kotorna är hoptryckta/skadade i bröstryggen så kommer dessa signaler att vara störda och det är ju precis så det är med mig!! Men han sa också att det kan ta ett tag innan allt rättar till sig i o m att jag fått en skada på hjärtat (=måttligt förstorad vä kammare) och innan kroppen vänjer sig vid att kotorna ligger rätt nu.

Ni vet hur det kan vara när man pratar med nån och det ena ger det andra...! Av nån anledning så berättade jag att jag är Medium, och hans svar var: "Det vet jag väl! Det ser jag på dig - jag är också lite medial"!! Gissa vem som såg ut som en fågelholk i synen...!! ;-) Inte undra på att jag blev dragen just till honom när jag sökte efter kiroprakorer/naprapater!! :D
Jag gav Lasse mitt visitkort och jag hoppas han menade vad han sa att han ska komma upp till lokalen och hälsa på nån gång!!

Nån ny tid tyckte han inte att jag behövde ha, utan nu får min kropp försöka återhämta sig så får vi se hur det blir med allting!! Jag kan ju alltid ringa honom om jag tycker att jag behöver en omgång till!! :P

Nu är maten klar och sen ska jag till lokalen för att ha fredagsmys med Maria!!

Trevlig helg på er!!

Anneli.

torsdag 26 maj 2011

Vår i vår trädgård

Efter lång och relativt uppiggande sömn inatt var jag efter fruktosten ute i vår trädgård och fotade lite! Först ut kommer en bild på en av våra rödavinbärsbuskar:Här nedan en närbild. Det finns små gröna kart redan! :DBilden här under är på kvarlevan av en mycket gammal syren som står precis utanför kattgården. Lila är min älsklingsfärg!!Inne i kattgården finns massa smultronplantor, och smultron är bland det godaste jag vet!!Den stora Rönnen i kattgården blommar nu för fullt! De blommorna luktar inte särskilt gott, men under finns det som luktar desto godare...Liljekonvaljer!!! Mmmmm....!!!Här nedan en bild på den bukett med Liljekonvaljer som Janne plockade in åt mig!! ♥♥♥ Det doftar ljuvligt!!Nu ska jag se till att Adrian och jag får lite mat i magen, sen åker vi till min PSYCH-K-kompis! Adrian brukar leka med hennes 2 barn när vi är där vilket är jättebra, för då får vi vuxna vara ifred så vi kan göra t ex PSYCH-K i fred. Men idag har vi lite annat på agendan...! Jag kanske berättar om det en annan gång..!! :D

Anneli.

onsdag 25 maj 2011

A slightly better day

Trots min fruktansvärda trötthet har denna dag varit bättre än igår! Det känns som att jag förlikat mig med tanken på att det är nån mening med att två stycken hoppat av Socialt företagandekursen på kort tid. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela...! It ain't over 'til it's over, som de säger!
Imorse var Nettan och jag iväg till Framtidsbanken i Hedemora för att berätta om Sociala företag i allmänhet och vårat (förhoppningsvis) blivande Soc. företag i synnerhet. Hon vi pratade med; Therese var mycket positiv och tyckte verkligen att vi skulle ansöka om bidrag! So far so good!

Efter att jag kört hem Nettan slank jag förbi min "PSYCH-K-kompis" på hennes jobb. Vi ska ev träffas imorgon hemma hos henne! Tyvärr kan inte Maria följa med för hon har bokat in ett yogapass, men det kan nog bli fler möjligheter till att de får träffa varandra!

Väl hemma igen slog jag på datorn och försökte komma ikapp med mailen, åt lite, vispade ihop en pannkakssmet åt grabbarna, och sen åkte jag in till lokalen och hälsade på Maria några timmar!

Nu sitter jag här framför min laptop igen och funderar på om det inte är dags att gå och lägga sig. Fast jag har ju sovmorgon imorgon så en liiiten stund till sitter jag nog här...!
Eller på facebook rättare sagt!! :P Vi ses!

Anneli.

tisdag 24 maj 2011

A shitty day...

Idag har inte varit nån bra dag...!
Jag sov jättedåligt inatt och är följdaktligen väldigt trött.

Mötet med gänget på Socialt Företagarkursen gick väldigt trögt - som att luften har gått ur oss...! Två stycken kom inte, varav den ena inte meddelat att hon skulle utebli och inte svarade på telefonen när jag försökte ringa henne. När jag senare kollade mailen hade jag fått ett meddelande från henne att hon hoppar av! Det börjar kännas som "Tio små negerpojkar..."!

Det är tråkigt nu när vi äntligen började komma nånvart! I alla fall hade det börjat kännas så...! Vi har ju stadgarna färdiga och har fått löfte av Arbetsförmedlingen att vi skulle få gå kvar på de ersättningar som var och en har nu under en period så vi får en chans att bygga upp företaget innan vi måste börja betala ut löner...!
Och nu är vi egentligen för få för att kunna ro vår affärsidé i land!! Men jag är övertygad om att allt har en mening! Det ger sig nog vartefter!

Imorgon ska Nettan och jag åka till Hedemora för ett möte med nåt som kallas Framtidsbanken där man kan söka bidrag för lite olika projekt och för att starta företag. Tanken är att ta reda på om vi kan söka bidrag för vårt blivande företag - om det nu blir av...!
Det känns lite konstigt att åka dit nu när det är så osäkert hur det blir, men mötet är redan inbokat och det kan nog vara bra att kolla möjligheter för framtiden trots allt!

Det är nog bäst att jag går och lägger mig så jag är pigg och fräsch inför mötet med Framtidsbanken!! :D
Självklart berättar jag hur det går med allt!!

Anneli.

måndag 23 maj 2011

En snabbis

Efter en fantastiskt rolig kväll med tjejgänget, fika, Tarotkort och lite annat "hokus pokus" så ska jag snart bädda åt mig i "vardagsrummet" här i lokalen eftersom Maria ockuperar min säng...!! :P
Imorgon förmiddag ska vi ha ännu ett möte med Socialt företagandekursen och innan dess hade jag tänkt att orka diska efter kvällens framfart!
Inget nattsudd inatt alltså...!!

Eftersom det är måndag tänkte jag bara uppdatera viktutvecklingen.
Jag förstår verkligen inte varför, men imorse visade vågen att jag gått upp de 4 hekto jag lyckats gå ner till förra veckan...! Hmmm....! Jag har ju inte gjort nånting annorlunda...! Ja ja...! Det är bara att ta nya tag!!

Anneli.

söndag 22 maj 2011

Kärt besök!

Nu har Maria kommit till stan och installerat sig i lokalen och vi har åkt runt lite i min bil.
Först åkte vi hem till mig så Maria fick se våra underbara små kattungar! Janne visade landen där han odlar våra grönsaker, och en liten titt in i lägenheten som var mitt "da house" innan jag fick lokalen hanns också med innan vi åkte i väg till vårt sommarparadis "Playa del Storsjön"! ;-) I Storsjön badade vi fötterna i det än så länge kalla vattnet och konstaterade att längre än till fötterna ville vi INTE gå i!! Det får allt bli rätt mycket varmare först! :D
Tyvärr hade ingen av oss med nån kamera, men vi kanske åker dit igen med kamera så ni får se lite bilder!

Sen åkte vi tillbaka till lokalen där vi drack té och pratade så länge att det blev dags för kvällsmat! Maria har med sig massor av mat och jag har också en hel det ätbart i lokalen så mat fick vi båda två! Sen vart det mera prat (vi verkar ha hur mycket som helst att prata om..!! ;-), en liten Tarotläggning om de kommande veckorna och sen åkte jag hem till familjen!

Imorgon börjar Marias praktik på Avesta Tidning och på kvällen har vi Meditations- och Medialutvecklingscirkel med tjejgänget!
Kanske man skulle ta och sova straxt då så man är pigg och fräsch imorgon!! :D

Anneli.

lördag 21 maj 2011

Bäddat och klart!

Idag var jag en sväng till lokalen. Hade med mig rena lakan och bäddade med dem till Maria som kommer imorgon!! :D En ren handduk hängde jag också upp på hängaren med hennes namn på!!

Till mig hade jag med ett par gamla madrasser, för jag kommer nog kanske också behöva sova över ibland och då kan jag göra det i "vardagsrummet" så får vi varsin "kupé"!! :D

Janne har fixat min gamla cykel (åja... såå gammal är den inte.. Men ganska oanvänd...), och den står nu med nyoljad kedja i hallen till lokalen!

Det här ska bli så spännande!! Men det är nog bäst jag tar och rundar av den här kvällen nu, för jag behöver gå upp tidigt imorgon! Så natti natti!!

Anneli.

fredag 20 maj 2011

Hos kiropraktorn!

Mitt i natten sitter jag här i min ensamhet vid datorn! (Inget nytt på den fronten alltså!! ;-) Det är lugnt och skönt i huset - alla sover utom jag!! :D

Tänkte att jag skulle berätta om mitt besök hos kiropraktorn!!
Men först en liten uppdatering för ev nytillkomna bloggläsare:

Jag har alltså varit i kontakt med en "klok gubbe" ang min hälsa i allmänhet och mina hjärtproblem i synnerhet.
"Gubben" sa bl a att jag hade en skada på två kotor bak i ryggen (10:an och 11:an) och att det var p g a den skadan som mitt hjärta fladdrar och slår på alla sätt utom som det ska..! Signalerna går liksom inte fram ordentligt på nåt vis..!
Det som skulle hjälpa hjärtat var alltså att gå till en kotknackare och rätta till felet sa "gubben".
Så nu ÄNTLIGEN kom jag mig för att ta mig till en kiropraktor här i stan!

"Gubben" tyckte att jag skulle låta kiropraktorn kolla igenom min rygg utan att berätta varför jag var där, för att se om han såg skadan utan att jag berättade nåt.
Sagt och gjort! Jag var mycket hemlighetsfull och sa att jag skulle berätta allt efter att han undersökt ryggen, och det hade han som tur var inget problem med!

"Gubben" pratade om 3 områden i ryggen där jag hade problem och exakt de områdena pekade kiropraktorn ut på direkten!! Wow!! :D So far so good!!

Sen började han behandla mig, och gjorde några tester med hjälp av kinesiologi. När allt var klart berättade jag hela historien för honom. (Undrar vad han tänkte...!)
Nåväl; nästa fredag ska jag tillbaka för en behandling till.

Det ska verkligen bli spännande att se om detta hjälper mitt hjärta! Det kommer väl (tyvärr) ta ett tag att säkert kunna säga om det hjälpt eller ej i o m att jag faktiskt har fått en skada på hjärtat, och också för att jag har perioder när jag är riktigt bra och sen perioder när jag är så dålig att jag tror att jag håller på att dö...! Som längst har jag varit någotsånär bra i ca 5 veckor på raken innan helvetet brakade löst igen, och det var ganska nyligen.
Natten till idag var jobbig, men under dagen har jag varit skaplig! Får se hur denna natt blir!

Vill ni veta hur detta "rafflande drama" utvecklar sig så vet ni vart ni kan läsa fortsättningen! :D
Jag skriver mer så fort det finns nåt nytt att förtälja! :D Be here or be square!!! ;-)

Anneli.

torsdag 19 maj 2011

Seans och hälsonyheter!

Sitter i lokalen efter avslutad seans. Det är alltid så skönt efteråt när man är klar!
Jag var inte ett dugg nervös ikväll för ovanlighetens skull, kanske för att jag hade Katta med mig...!?!

Det var Kattas 3:dje seans någonsin och det var hon som började att ta in några kontakter. Sen medan det var min tur att jobba så satt hon och målade en auragraf till en av kvinnorna i publiken! Det var populärt kan jag lova!

En riktigt lyckad kväll med trevliga människor - både levande och döda - och smaskigt hembakt fika (Nettan är en riktig hejjare på att baka!!). Nu är det bara disken kvar, men det tar jag imorgon för jag sover kvar här inatt!

Igår fick jag kallelsen till hjärtröntgen i Falun, men jag tänker inte gå!! I alla fall inte på tisdag som det stod i kallelsen! Sen får vi se om jag går över huvud taget...!
MEN: Jag fick åtminstone tummen ur och ringde till en kiropraktor!! ÄNTLIGEN!!
Jag fick tid redan imorgon!!! :D

Om den "kloka gubben" har rätt så kommer mina hjärtproblem från två kotor bak i ryggen, och när de blir fixade så kommer hjärtat att bli friskt igen! Kanske inte samma dag, men åtminstone börja läka och bli bättre och bättre. Det är vad jag hoppas på i alla fall, och då blir ju den där hjärtröntgen onödig...!

Ja, vi får se hur det blir! Jag börjar med att skjuta upp tiden i Falun, och går till den där kiropraktorn och sen får vi se!
Jag berättar hur det har gått imorgon!!

Nu: sängen!! :D

Anneli.

onsdag 18 maj 2011

5-öringar

Här kommer nya bilder på blommorna som jag satte den 24 april och visade nya kort på den 11 maj. Nu har de alltså kommit så här långt på bara ca 3½ vecka!!De kallas tydligen för 5-öringar - men varför har jag ingen aning om!! Nån av er som vet??Imorgon ska kompisen Katta och jag ha en seans i lokalen! :D Det är i skrivandets stund 9 st anmälda, men fler kan tillkomma. En kompis kanske skulle komma och ta med sig några stycken, så vi får se hur många det blir till slut!!
Kompisen Nettan ska baka nåt smaskens till fikat - vi får se vad det blir..!! :P

Här får ni en länk till fliken "kalendarium" på föreningens hemsida:

http://aurorahelhetshalsa.blogspot.com/p/kalendarium.html

Anneli.

tisdag 17 maj 2011

Glömde...

Idag är jag sjukligt trött - sov nästan ingenting inatt!! Mitt hjärta fladdrade och slog nog inte ett enda normalt slag på hela natten...!
Trots det genomförde jag mötet med Socialt Företagande-gruppen. Men gu' va' segt det kändes!

Jag glömde bort min viktuppdatering igår!! Eller inatt rättare sagt...!
Men den såg ut så här:
I måndags morse vägde jag 4 hg mindre än måndagen innan!! :D Alltid nåt!
Midjemåttet tyckte jag inte var nån större idé att kolla, det får jag göra när det hänt lite mer åt rätt håll!

Men nu orkar jag inte skriva mer... Zzzzzzznark...!
Hoppas på en bättre natt den som kommer och en piggare dag imorgon!

Anneli.

Hemgjord glass

Hej alla!!
Det var några dagar sen jag lyckades publicera ett blogginlägg! Det har gått troll i datorn - eller internet!! Nåt av det, för jag har försökt men det har inte funkat!! Mailen och facebook har också krånglat, men inte lika mycket!

Eftersom det är mitt i natten och jag ska upp rätt tidigt för ett möte med gruppen från Socialt företagande så ska jag inte bli så långrandig!

Jag tänkte ge er mitt recept på jättesmaskig hemgjord glass som faktiskt också är nyttig!! (Vilket är en rätt ovanlig kombo!!)
Tyvärr har jag ingen bild att visa er, men här kommer receptet:

1 mogen avocado (eller en halv om du har den stora sorten)
2,5 - 3 dl frysta hallon (beroende på hur stor avocadon är)
1 dl vispgrädde
2-3 msk sukrin
ev lite citronjuice (kan uteslutas)

I en mixer lägger du i avocadon i bitar, häller på grädden, citronjuicen, sukrinet och hallonen. Mixa tills den är slät och krämig, och häll upp i en eller två skålar och ät på en gång! Fryser man den för att ha till senare blir den jättehård om man inte rör i den med jämna mellanrum, alt kör den i en glassmaskin.

Vill du ha den helt vegansk så ta soja- eller havregrädde istället för vispgrädde.
Sukrinet kan bytas ut mot annan sötning efter smak, och självklart kan du använda andra frysta bär! Variera som du själv vill!! Jag lovar att det blir jättegott!! :D

Anneli.

lördag 14 maj 2011

Sorg i huset...

Jag har nåt tråkigt att berätta!
Bellas ena kattunge dog inatt! Det var den minsta av dem - som jag berättade om igår, och min gissning var att den var sjuk.

Den föddes som nr 2 och var knappt hälften så stor som den förstfödde. Bella måste ha vetat att det var nåt fel på ungen för hon brydde sig inte om den över huvud taget!! Det var Janne som fick torka av den och lägga den till sin mamma! Redan där borde vi ha anat att något inte var som det skulle...!
Men den lilla kattungen såg ut som att den tuttade och mådde bra - tappade den tutten så skrek den (pep skulle man väl säga egentligen, men det var ordentlig volym!!) och den överlevde också natten utan assistans från oss. Det brukar vara ett gott tecken...!
Men nån gång efter middan igår så märkte Janne att kattungen inte verkade må så bra och att den låg en bit bort ifrån sina syskon. Janne la den då till en av tuttarna men den orkade inte suga. Då vispade jag till lite kattvälling och matade med en pytte liten nappflaska, men det var nog inte så mycket som hamnade i magen - det mesta kom bredvid...! Jag virade in kattungen i en filt så att den skulle hålla värmen och Janne och jag turades om att hålla den i famnen. Jag försökte ge den mer välling efter en timme, men nu gick det ännu sämre...! Det var bara att inse att den kattungen inte skulle överleva! :'-(
Jag satt med den i handen och gav healing för att försöka underlätta för den och straxt efter kl 02.00 på natten dog den! Jag satt kvar med den en bra stund och kände mig ledsen - det kändes så hemskt att lägga den ifrån sig, men tillslut var jag ju tvungen. Jag lindade in den i en handduk och tog den med mig in i sovrummet. Den fick ligga på nattduksbordet bredvid Janne och idag har han begravt den på våran tomt.
Ja, så kan det gå...!
Men de tre kvarvarande kattungarna verkar i alla fall må prima!! Fler kort på dem kommer när de växt till sig lite!! :D

Anneli.

fredag 13 maj 2011

ÄNTLIGEN!!

Äntligen funkar Blogger!! Jag har inte kunnat logga in på min blogg sen igår på dan nån gång, och följdaktligen blev det inget blogginlägg igår, och inget idag förrän nu!

Här har det hänt lite grejer må ni tro!
Teylas alla ungar har nu flyttat till sina nya hem utom en - Solitary Ground - som ska stanna till nästa fredag. (Bra för Teyla att få ha kvar en unge ett tag till!!)
Våran yngsta och nyaste hona i kattfamiljen har däremot fött sin första kull igår!! Fyra ungar blev det!! Här kommer två bilder på dem:
Hur kan en sån ljus katt få så mörka ungar kan man ju undra...! ;-) Men hon är svartamber silver och pappa Totoro är svartsilver med vitt, så det är egentligen inget konstigt! :D
Tyvärr är en av ungarna - den minsta - ganska svag. Vi har försökt stödmata honom med kattvälling för han verkar för slö för att suga tillräckligt effektivt, men det är svårt att säga om han får tillräckligt i sig...! Men vi gör så gott vi kan, så kan vi inte göra mer...! Vi får se hur det går!

Här nedan kommer ett kort på Solitary Ground när hon låg uppe på en låda och sov. Lådan står precis vid Dessies kattungar och hon gillar att ligga där och spana på dem!!
Dessies kattungar är nu 5 veckor idag och de mår alla jättebra! De är supersociala och står och skriker när de ser oss och vill att vi ska ta upp dem och gosa med dem!! Det är så gulligt så det är inte klokt!! :D På bilden här under ligger de och sover i en stor hög!!
Sen kom mamma Dessie och då vart det tutta av!!
Ja, så har vi det hos oss just nu! Jag berättar om hur det går med allting nästa gång jag skriver! Tills dess får ni ha det så bra!!

Anneli.

P.S. Här kommer hemsideadressen till vårt katteri: http://kornsvede.se om ni vill gå in och kolla på våra fyrfota, pälsbeklädda familjemedlemmar! D.S.

onsdag 11 maj 2011

Fullt ös - medvetslös

Hallå i Cyberspace!!
Här kommer en snabb uppdatering om min dag:
Sov gott, men för lite...
På socialt företagarkursen visade det sig att vi hade liiite mer att göra innan vi kan ha det konstituerande mötet. Bl a hitta en revisor och en revisorsuppleant. Men vi är på gång, vi är på gång!! :D
Efter kursen stack jag upp till lokalen med Katta och Nettan. Där fick jag en Ortobionomibehandling av Katta men minns knappt nåt från den för jag var nästan i dvala hela tiden, och sen när hon och Nettan åkte hem gick jag och lade mig för att vila en stund! Jag var fortfarande så sjuuukt trött!!
När jag kvicknat till lite så satte jag på datorn och rensade bland alla mailen, plockade ihop mina grejer, åkte och handlade och sen hem till familjen!

Hemma hade tre av kattungarna hämtats av sina nya ägare. Den 4:de ska hämtas imorgon och den sista till helgen. Det är i alla fall planen!!

Kommer ni ihåg det här blogginlägget där jag planterade "5-öringar"?? Det var den 24 april och idag ser de ut så här:Det är lika spännande varje år att se dem växa dag för dag!! Jag tar flera kort vartefter och lägger ut här så ni får se hur de utvecklas och hur vackra de är när de blommar!!

Nu ska jag ut på facebook en stund innan det är läggdags!

Anneli.

tisdag 10 maj 2011

Mellan hopp och förtvivlan

Efter en näst intill sömnlös natt, städning i lokalen, möte med "gänget" på Socialt företagarkursen och lite till, är jag nu så trött att jag knappt kan hålla upp ögonen!!

Mitt hjärta som hållit sig relativt lugnt i flera veckor, var inatt inte så roligt att vara med...! Jag hade nästan glömt hur det var, men blev brutalt påmind natten till idag!! Därav den näst intill sömnlösa natten. Jag hoppas vekligen att jag får sova nu inatt för annars vet jag inte hur jag ska orka med Socialt företagarkursen imorgon kl 9.00...! Det är rätt viktigt att jag är med för jag har mycket av det vi behöver i min dator, och kommer inte vi - min dator och jag - så kan de andra kanske inte göra så mycket...! Och eventuellt ska vi ha vårat konstituerande möte på denna träff!! Det kan jag ju inte missa!! :D

Det är nog bäst att jag försöker varva ner lite nu och försöka komma isäng. Jag orkar ändå inte skriva nåt med ikväll!!
Men imorgon så berättar jag om kursen imorgon och ifall vi hade nåt konstituerande möte eller inte!!

Anneli.

måndag 9 maj 2011

Nytt LCHF-bröd

Idag har jag bland mycket annat bakat LCHF-bröd igen. På Birgitta Höglunds blogg hittade jag ett recept på vitt LCHF-bröd som såg jättesmaskigt ut, MEN... det var massa ägg i det, och är den nåt jag verkligen avskyr så är det äggsmak!
Det blir till att improvisera, tänkte jag! Och gjorde!!
Här ser ni resultatet! Riktigt fint, och riktigt gott blev det!
Koncistensen vart ganska likt sockerkaka, så riktigt brödlikt blev det inte. Men tillräckligt likt för en som inte satt tänderna i vanligt bröd på snart 2 år!! :D Och det smakade INTE ägg!!Här kommer receptet som jag gjorde det:
6 ägg
2 dl riven ost
1 dl grädde
1 msk Orgran's glutensubstitut
1 dl pofibrer
1 dl mixad fibrex
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl smält smör
1 tsk Kalonjifrön (svartkummin)

Smör och sesamfrön till formen.

Så här gjorde jag:
Blanda allt torrt + osten. Smält smöret och låt svalna.
Vispa ihop äggen, grädden och smöret och rör ner torrvarorna. Blanda noga och häll ner i en vanlig brödform som är smörad och beströdd med sesamfrön.
Grädda i 175 grader i ca 25 - 30 minuter. Låt svalna helt innan du skär det i skivor!
Frys in och ta fram vartefter så har du alltid färskt bröd! :D

Jag ska prova att göra sockerkaka och tårtbotten, men ska förstås inte ha ost i då...! Men det blir en annan dag!!

Hörni, det är måndag idag vilket betyder viktuppdatering! Från förra måndagen (då jag hade gått ner 1,3 kg) så har jag gått upp 3 hg. Men jag var förvånad att det inte var mer!! Hela den gångna veckan har jag nämligen ätit ovanligt mycket kolhydrater i form av cashewnötter och Finncrisp. Det började med att jag hittade en stor påse cashewnötter längst bak i kylen, och cashewnötter är bland det bästa jag vet!! Dock har det alldeles för mycket kolhydrater så jag har undvikit det...! Men nu när jag hittade dem så kunde jag inte låta bli att äta lite, så ca 1 liten näve av nötterna har slunkit ner varje dag...! Jag har märkt att äter jag för mycket kolhydrater så får jag sug efter mer kolhydrater - därav alla Finncrisp (minst 2 om dagen)...! Men den här veckan ska jag skärpa mig, så får vi se om det ger resultat till nästa vecka!

Fridens Liljor!!

Anneli.

Förresten: Här har ni receptet jag utgick ifrån. Jag gjorde dubbelt recept.
Birgitta i sin tur hade gjort om ett recept hon hittat på en annan blogg och vill ni se det så gå bara in bland kommentarerna till det blogginlägget så hittar ni det där! :D

söndag 8 maj 2011

D-vitamin

Idag har jag legat på våran stora studsmatta och solat en liten stund.
Jag tillhör dem som inte blir särskilt brun på sommaren - snarare grisrosa, och sen kan man skala av huden på mig! Så jag håller mig oftast borta från solen!
Janne påstår att anledningen till att jag inte bli brun är att jag inte börjar sola tillräckligt tidigt på våren för att vänja huden. Kanske har han rätt...?

I veckan som gått fick jag ett brev från min moster i Växjö om hur viktigt det är att få tillräckligt med D-vitamin, och som vi alla vet så är solen bästa källan till det.

Jaha, tänkte jag. Jag kommer visst inte undan...! Jag går väl ut och solar en stund då!!
Har jag nämnt att jag avskyr att ligga och sola?? Det är ju dö-tråkigt!!

Men jag låg väl där och vändstekte mig en kvart på varje sida... och sen gick jag in!!
Jag ska väl försöka fortsätta med det så länge det är väder och värme för det...! För det handlar ju inte bara om att försöka få till en klädsam solbränna - det var ju det här med D-vitaminerna också!!

Visste ni att D-vitamin inte bara hjälper till att förebygga benskörhet utan anses förebygga immunförsvaret så att vi blir mer motståndskraftiga mot bl a:
diabetes
fetma
cancer
influensa
inflammationer
högt blodtryck
stroke
hjärt- & kärlsjukdomar
slaganfall
+ att det hjälper till att upprätthålla hjärnfunktionerna!

I norden lider ca 60 % av befolkningen av D-vitaminbrist! Jag är definitivt en av dem!!

Om man vill äta D-vitamintillskott så är det viktigt att det är ett naturligt tillskott på vitamin D3!!
Det D-vitamintillskott som jag rekommenderar är Holistic's D-vitamin, framställt av naturliga ämnen - alltså INTE kemiska!
Tyvärr blev bilden inte så bra. Jag skulle ha tänkt på att ta kort medan det var dagsljus...! Men det gjorde jag nu inte...! Men huvudsaken är ju att ni ser vad bilden föreställer!!

Anneli.

lördag 7 maj 2011

Inget särskilt...

Av ingen särskild anledning ville jag dela med mig av denna underbara bild på en av våra katter; Teyla:
Vad ÄR det med katter, lådor och trånga utrymmen???
Härlig bild blev det i alla fall!

Teylas ungar blir 12 veckor och flyttar hemifrån på onsdag. Det kommer bli sååå tomt efter dem!! Men som tur är så har vi ytterligare 5 kattungar som Dessie är mamma till och de kommer att stanna här till 1 juli ungefär, och så har vi ännu en kull på gång!! :D
Tur det!!

Vill ni njuta av fler kattbilder på alla våra skönheter så gå in på:
http://kornsvede.se

Anneli.

torsdag 5 maj 2011

Nu blommar Basilikan!

Det finns ett uttryck som är som följer: "Nu blommar asfalten".
Här där jag bor är det ca 450 meter till närmsta asfalt och mig veterligen blommar det inte där!
MEN: i mitt köksfönster blommar Basilikan som jag planterade om för ca 1½ vecka sen!
Blommorna är jättefina och alldeles vita! Små är de också och på bilden här ovan är det svårt att se dem, men jag kan avslöja att de är högst upp till vänster!
Här ovan ser ni blommorna lite bättre och på bilden här under ser man dem verkligen klart och tydligt!! Visst är de söta!
Basilikan växer så det knakar - trots att jag nästan dagligen är där och nyper av blad som jag rullar in i ostskivor och äter! Det är jättegott! Vill man så kan man även rulla med en bit tomat också - det passar riktigt bra!

Alla ätbara gröna blad bidrar med nyttig klorofyll, vitaminer och mineraler, och kryddor är också bra för matsmältningen!

Mer färska kryddor åt folket!! :D

Anneli.

onsdag 4 maj 2011

Pollenallergi

Jag har tack och lov begåvats med ett riktigt bra immunförsvar och det enda jag är allergisk emot är penicillin! Alla har inte den turen!

Idag tänkte jag skriva om ett ämne som är högaktuellt i dessa dagar, nämligen pollenallergi.
Många är de som knappt kan vistas ute om våren och som är beroende av kemisk allregimedicin från Apoteket. Men något man kan prova istället är té på rönnbärsblad!

En pojkvän jag hade i min ungdom var väldigt allergisk mot pollen och en midsommar när vi var och tältade i skogen med ett gäng glada Frisksportare, svullnade hans ögon igen och näsan började rinna. Och ingen medicin hade han!
Jag tog mig till närmaste telefonkiosk (mobiltelefoner var inte uppfunna än) och ringde hem till min mamma och frågade vad vi kunde göra.
Min mammas sovrum var som ett bibliotek - fullt av böcker om homeopat- och naturmedel, örtmedicin och astrologi - och det tog inte lång stund förrän hon kommit på vad vi kunde göra, och det var alltså att göra té på rönnbärsblad!

Sagt och gjort! Vi repade av bladen och kokade vatten på vårt lilla Triangakök och bryggde téet. Och döm om pojkvännens förvåning när allergisymptomen la sig redan efter nån timme!! Så han drack några koppar av téet varje dag och klarade hela midsommarhelgen utan Apoteksmedicin! :D

Här ser ni två bilder på det rönnbärsträd som vi har utanför köksfönstret i kattgården. Katterna älskar att klättra upp i det! Tittar ni noga på den övre bildens nedre kant så kan ni skymta liljekonvaljbladen som börjar komma upp!! Hela kullen som trädet står på är helt nerlusad med liljekonvaljer!! :D Om jag kommer ihåg det så ska jag fota det när de blommar och lägga ut här på bloggen!!Om ni provar rönnbärsté mot allergi så får ni jättegärna skriva till mig och berätta hur ni tyckte det funkade!

Anneli.

tisdag 3 maj 2011

Extra extra - read all about it!!

NU har jag "sjösatt" Hemsidan/bloggen för Föreningen Aurora Helhetshälsa och skapat en facebook-grupp!
Det känns lite läskigt... Nu är det officiellt..!! :P

Katta och jag har suttit många timmar med detta och det känns skönt att vara färdig!
Eller färdig och färdig... Ständig uppbyggnad är väl en mer riktig beskrivning...! Men det stora jobbet är i alla fall gjort!

Vill ni gå in och kolla runt lite?? Här kommer adressen:

Anneli.

måndag 2 maj 2011

Tjohooooo!! :D

Kompisen Katta och jag har fortsatt att jobba på den nya hemsidan idag. Vi är fortfarande inte klara....! Men vi sover över i lokalen och fortsätter imorgon när vi vaknat!! Nu ska den banne mig bli färdig!! Åtminstone så färdig att vi vågar gå ut med den offentligt!! :D

Jaha... vad är det det "Tjohoooo:as" åt nu då??
Gissa....! ;-)
En ledtråd: Det är måndag...!!

Det är ju min vikt- och måttuppdatering, juh!!!
Jag har gått ner 1,3 kg och midjemåttet är 2 cm mindre än förra måndagen!! :D
Jabba-dabba-dabba-dabba-dooo!!
Fast i ärlighetens namn så är nog en hel del av det vatten... Kommer ni ihåg att jag skrev att mina fötter helt plötsligt svullnade så in i vassen?? Men liiite är förhoppningsvis fett som försvunnit!!
Ja, det får vara hur det vill med den saken! Det var otroligt skönt att se att det hänt nåt positivt i alla fall!! :D

Nu väntar en snabbis på facebook och sen sängen!!
Natti natti!!

Anneli.

söndag 1 maj 2011

Ny blogg/hemsida

Idag har polaren Katta och jag suttit och snickrat på en hemsida i form av en blogg till Föreningen Aurora Helhetshälsa. (För er som inte vet, så är föreningen Aurora den som står på hyreskontraktet till min lokal.)
Men jösses vilken tid det tar!! Katta och jag träffades i lokalen vid 2-snåret, och 5 timmat senare var vi knappt halvvägs - trots att jag redan gjort ganska mycket hemma...! Så det blir till att träffas imorgon igen och fortsätta!! :D Men det är kärt besvär!!
Vi planerar massa kurser, cirklar och olika behandlingar som vi ska ha! I slutet av maj ska vi t ex ha en Auragrafkurs!
Vad en Auragraf är kan du läsa om i detta blogginlägg!! :D

Ha det bra, ya'all!

Anneli.