Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 24 april 2011

Skit under naglarna!

Idag gick Janne och jag ner till landen och inspekterade. Vitlöken som sattes i höstas har redan kommit upp ca 1 dm, och den övervintrade persiljan har kommit upp ca 5 cm!! Tyvärr blev det inga foton tagna av det, men när vi kom in igen så tog jag fram mina "Femöringar" för omsåning och det tog jag kort på!!
"Femöringar" är alltså inga gamla mynt, utan en växt med i mitt fall mörklila blommor!

Dessa "femöringar" har efter att de vissnat ner förra hösten förvarats mörkt och svalt och nu var det hög tid att väcka liv i dem igen!! Sagt och gjort!!
Så här såg de ut efter sin vinterdvala:

I översta jordlagret finns de små "kottarna" som är det som både blomman och rötterna växer ut ifrån.Här ovan kan ni se hur det ser ut när man försiktigt lossar "kottarna" från jorden.Här ovan har jag gjort i ordning 2 krukor med ny jord och i mina händer ser ni alla "kottar" jag hittade i den gamla jorden.Sen är det bara att hälla på "kottarna" ovanpå jorden, så jämt det går.Jag rättar till dem så att de inte ligger på varandra och så att de är utspridda något sånär jämt.Sen är det bara att strö ca 1 cm jord ovanpå och vattna försiktigt! Färdigt!! :DJa, det här ser ju inte mycket ut för världen, men jag tänkte att jag ska lägga ut fler foton på dem vartefter de växer! Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan de börjar sticka upp! Det har jag faktiskt glömt bort...!När jag ändå var skitig om händerna så passade jag på att plantera om några Basilikaplantor och en Citronmelissplanta jag hade hemma. Då kan man skörda blad så mycket längre än om man låter dem vara kvar i den lilla trånga plastkruka de kommer i när man köper dem! Vill man och man har mycket så kan man torka bladen och ha för senare bruk!

Basilika är jättegott att krydda tomaträtter med och av Citronmeliss kan man brygga ett gott och rogivande kvällsté!

Anneli.

3 kommentarer:

Lena sa...

Vad mysigt med massa plantering. Det är det nog många som gjort i helgen. Hoppas du haft en bra påsk. Min har varit bra med vänner och familj och härligt väder.

E. sa...

SVAR från min blogg:

Hej vänner!!

Vad roligt med så många kommentarer på mitt inlägg:-)

Här kommer lite svar från mig!

Anneli: Ska försöka svara på dina kommentarer i ett! Jätteroligt att jag har inspirerat dig till att införskaffa ett nummer av Blossom:-D Kul att jag kan inspirera!

Hihi, det är ju sant! Att jag ska låta kroppen rensa ut de gifter den behöver:-)

Spännande att du ÄR proteintypen och att du enligt en annan metod tillhör den grupp som behöver äta kött! Kanske det är på så vis din kropp kan läka och att du får ta dig en funderade på om dina värderingar tar över ditt eget välmående. Jag har själv varit vegetarian under många, många år och äter nu fisk. En period var jag så otroligt sugen på kött (då var jag proteintypen) och jag tycker det är viktigt också att följa det ens kropp behöver! Jag gjorde ett försök då att äta kalkon, men den bara växte i min mun... Igår åt jag en bit kyckling, vilket jag inte gjort på tolv år!!! Kroppen sade att den ville ha det och det kändes rätt, så då följde jag det. Har också väldigt svårt just med att det är något dött! Det går ju dock att handla ekologiskt eller närproducerat kött...

Påsken har varit fin tillsammans med min mor!
Hoppas att din också har varit det!
KRAM tebax
/E.

Anneli Sjögren sa...

Lena: Ja, när man väl skitat ner sig...!! Jag började redan ute i landet med att dra upp ett par rader med kålplantor som stått kvar under vintern (kålen vart omhändertagen i höstas, så det var bara stjälkarna som stod kvar.) Ja, och när jag ändå var skitig så var det lixom bara att fortsätta!! :D
Jag har haft en lugn påsk med min man - alla barn är i Stockholm!! :D

Elina: Ja, tack!! Jag har haft en superlugn påsk! Inga barn hemma (dom drog till största storasyrran i Stockholm och är kvar där än!!)

Problemet med kött är att även om min kropp behöver det och skulle må bra av det så skulle mitt psyke klappa ihop fullständigt!! Sanningen är att jag DÖR hellre än äter kött!! Men jag kämpar med att lära mig uppskatta smaken på ägg, som ju också är en ypperlig och animalisk proteinkälla! Vid ägg går gränsen för vad jag stoppar i mig av animalier!
OBS!!! Jag menar inte detta som nån kritik till er som gör andra val!! Jag har inga åsikter om vad som är bra för andra att äta, utan detta gäller bara mig själv!!
Ekologiskt och närproducerat spelar ingen som helst roll! Kött är kött och dött är dött för mig! Sad but true.
KRAAAM!!