Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 22 juli 2012

Det blev ingen Klarissa

Men det blev en Bolla!! :P Så man kan säga så här: Det blev inte mycke' jycke' men det blev en rund hund d v s en Bolla!! ;-) (Det där var Janne som hittade på!! Han är så fyndig ibland den där karln!!) :P
Aamen är jag söt då ra eller!?! ♥

När Nettans syrra Kerstin kom i eftermiddags så hade hon flera hundar med sig. Det var smart av  henne!!
Klarissa - den hunden som var den tilltänkta till mig - är ett helt underbart yrväder som genast accepterade mig och hoppade upp i min famn, och jag blev helt tokkär i henne! MEN... hon är en ganska krävande hund som har hur mycket energi som helst och behöver mycket stimulans och jag kände ganska fort att det med största sannolikhet skulle bli för mycket för mig! (Hmmm... Det blev lite mycket "mycket" i förra meningen, men Klarissa i all sin litenhet ÄR ganska mycket om ni förstår vad jag menar!!) :P
Dessutom är Klarissa ganska dominant och risken finns att det blir trubbel med katterna som med största sannolikhet skulle ge henne däng och i värsta fall skada henne, typ en klo i ögat eller nåt sånt!!

Lilla Bolla, som också är runt 14 månader gammal och ännu mindre än Klarissa, är en lite blyg och lugn hund som inte gör just nåt väsen av sig. Timid, snäll och supersöt, men med racerfart när hon sätter iväg över gräsmattan!! :D Bolla smälte också mitt hjärta och känns som en mer lagom hund för mig!
Bolla är en blandning mellan Chihuahua, Kinesisk nakenhund och Pomeranian (dvärgspets).

Till och börja med ska vi låna henne och se hur det går, och går det bra så kommer hon att få stanna hos oss!! Adrian håller tummarna för att hon stannar!! Han tycker att det är jättekul med hund!
Janne är lite mera tveksam... Han är rädd för att det ska bli som det blev förra gången hans fru fick för sig att skaffa jycke... d v s att det av olika anledningar blev han som fick ta ansvaret för hunden...! Janne är ingen hundmänniska - det är katter hans hjärta klappar för!! Däremot så är han en djurvän av stora mått och en av hans farhågor är just att han ska fästa sig vid hunden och sen få ta hela ansvaret för den vilket han klart och tydligt deklarerat att han INTE kommer att göra (han orkar helt enkelt inte - han har fullt upp med alla katterna, odlingarna och massa annat) och då bli tvungen att välja mellan att gå under (får inte hända!!), skilja sig (hemska tanke!!) eller sälja hunden (snyft!!)...! Det var ungefär dit vi kom förra gången vi hade hund, så jag förstår att han känner sig orolig för det!!

Men den här gången känner jag att förutsättningarna är bättre! Bl a för att Bolla inte är en lika krävande hund som vår förra Dansk/Svenska Gårdshund var och för att den här hunden går att ta med nästan överallt! Det är bara att stoppa henne i en väska och dra iväg!! :P Som den klarsynte kanske ser så är bilden här ovan tagen i lokalen dit hon fick följa med idag då jag skulle träffa Katarina och göra lite PSYCH-K. Bolla kommer också att få följa med till lokalen när jag har min cirkel på tisdagarna, så det kommer nog att bli en riktigt medial liten hund!! ;-)

Som ni förstår så kommer jag att skriva en del om hundlivet här framöver, men mer än så här blir det inte idag!!

Anneli.

2 kommentarer:

Lena sa...

Orkidéknoppen vet jag inte om det är samma som blomman jag visade innan. Jag tog en massa bilder på botaniska trädgården nämligen. Så det är nog en salig blandning av orkideer.

Oj spännande med hund!

Åh vad jag längtar till skolan. Även om jag kommer få lite lappsjuka. Men jag får försöka hitta på något kul även utanför skoltiden. Jag har i alla fall hittat ett trevligt boende.

Anneli Sjögren sa...

När börjar skolan igen?? Bra att du hittat ett trevligt boende!! Det gör ju mycket för trivseln på fritiden!!

Ja, det är väldigt spännande med en hund! Vi var iväg och handlade massa "hundgrejer" idag och alldeles nyss kom jag in från min allra första "riktiga" promenad med vovvsingen!! :D

Orkideer är en av mina favvoblommor!! :D