Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 16 juli 2012

Hårvård

Det blev inget blogginlägg igår så jag skriver ovanligt tidig idag istället! (Vanligtvis sitter jag ju sent på kvällen och skriver så att alla ni som inte är nattsuddare får läsa blogginlägget nästa dag).

Titeln på detta blogginlägg är ju "Hårvård" och jag tänkte att jag skulle låta er följa med på mitt hårexperiment som bl a innebär hårinpackning med ricinolja och kokosolja, men även att jag ska försöka klippa topparna lite oftare. Jag är ju lite dålig på det annars...! Det kan i värsta fall gå mer än ett år mellan klippningarna..!! :P

Men klippte mig gjorde jag för bara ett par veckor sen och igår tvättade jag ur oljeinpackningen som jag hade haft i håret ganska precis ett dygn.
Janne tog kort på mig igår efter jag tvättat håret och låtit det självtorka och så här såg håret ut då:
Men vi tar det från början! Jag hade alltså en blandning (ca 40/60) av ricinolja och ekologisk kokosolja i håret som fick sitta i ett helt dygn. Håret satte jag upp med en snodd för att inte fetta ner min T-shirt. När jag skulle sova så tog jag en gammal frottéhandduk runt kudden för att inte olja ner den.
Innan jag tvättade ut oljan nästa dag så tog jag vanligt toapapper som jag gned i håret och hårbotten för att ta bort en del av fettet. Jag tog ca 3 rutor toapapper i taget och gned till de var alldeles feta och sen bytte jag till nytt papper och gjorde om proceduren ett antal gånger. Vet inte hur nödvändigt det är, men jag tänker att det kan bli stopp i avloppet om för mycket fett spolas ner på en gång och så tycker jag att det blir lite lättare att tvätta ur oljan också.
Sen hade jag i schampo i håret utan att blöta ner det med vatten först - då är det lättare att tvätta ur fettet. Jag masserade ordentligt så schampot fördelade sig i hela håret innan jag sköljde, och sen schamponerade jag en gång till. Det går åt mer schampo än vanligt, så snåla inte!

Det sägs att man inte ska behöva ha något balsam i håret efter en oljeinpackning men jag ville inte chansa på att det skulle funka på mig! Jag har ganska "babyfint" hår som blir väldigt flygigt och elektriskt utan balsam så det sista jag gjorde var att balsamera håret, låta det sitta i en stund och sen sköljde jag ur det som vanligt. Och resultatet ser ni här ovan! :D

Om ca en månad tänker jag att det kan vara lagom med en ny oljeinpackning. Fortsättning följer! :D

Anneli.

Inga kommentarer: